1

بیماری اسکیزوفرنی چه تاثیری بر همسران مبتلایان دارد؟

  • کد خبر : 250058
  • ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۴

نتایج یک تحقیق نشان می دهد آموزش فراشناختی می‌تواند به‌عنوان روشی مؤثر، کاهش باورهای فراشناختی و افزایش سازگاری زناشویی را در بیماران اسکیزوفرنیا و همسران آنهابه دنبال داشته باشد. بنابراین به ‌عنوان درمانی مکمل می‌توان از این روش بهره برد.

اسکیزوفرنی

نتایج یک تحقیق نشان می دهد آموزش فراشناختی می‌تواند به‌عنوان روشی مؤثر، کاهش باورهای فراشناختی و افزایش سازگاری زناشویی را در بیماران اسکیزوفرنیا و همسران آنهابه دنبال داشته باشد. بنابراین به ‌عنوان درمانی مکمل می‌توان از این روش بهره برد.

به گزارش افق نیوز/ زهرا رحیمی دانشجو کارشناسی ارشد رشته مشاوره خانواده در پایان نامه خود به “بررسی اثربخشی آموزش فراشناختی بر باورهای فراشناختی و سازگاری زناشویی مردان مبتلا به اسکیزوفرنیا و همسرانشان” پرداخت.

مطابق این تحقیق، اسکیزوفرنیا یکی از اختلالات مزمن روان‌پزشکی است که باعث ناتوانی شغلی، افت تحصیلی و مشکلات خانوادگی بسیاری می‌شود.

این تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون و پیگیری با گروه گواه اجرا شد. از میان بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا مراجعه‌کننده به کلینیک‌های روان‌شناختی و اعصاب و روان تحت پوشش بهزیستی شهرستان مبارکه در سال ۹۵-۹۴، ۱۶ زوج (۳۲ نفر) به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به ‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۸ زوج) و گواه (۸ زوج) جایگزین شدند.

مطابق این مطالعه پس از اجرای پیش‌آزمون که با استفاده از پرسش‌نامه باورهای فراشناختی ولز و کارترایت هاتون (۲۰۰۴) و پرسش‌نامه سازگاری زناشویی اسپاینر (۱۹۷۶) به عمل آمد، گروه آزمایش طی ۱۰ جلسه هفتگی تحت آموزش فراشناختی قرار گرفت و گروه گواه هیچگونه آموزشی دریافت نکرد.

همچنین پس‌آزمون و پیگیری (۲ ماه) با همان ابزار انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از شاخص‌های آمار توصیفی و آزمون واریانس اندازه گیری مکرر استفاده شد.

این پژوهش  با هدف بررسی اثربخشی آموزش فراشناختی بر باورهای فراشناختی و سازگاری زناشویی مردان مبتلا به اسکیزوفرنیا و همسرانشان انجام شد.

نتایج این تحقیق نشان داد که بین میانگین نمرات باورهای فراشناختی و سازگاری زناشویی در بیماران اسکیزوفرنیا وهمسران آنان با گروه گواه تفاوت معناداری وجود دارد و آموزش فراشناختی نتایج معنادار و قابل توجهی در باورهای فراشناختی و سازگاری زناشویی گروه آزمایش ایجاد کرد.

علاوه بر این نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که آموزش فراشناختی می‌تواند به‌عنوان روشی مؤثر، کاهش باورهای فراشناختی و افزایش سازگاری زناشویی را در بیماران اسکیزوفرنیا و همسران آنهابه دنبال داشته باشد. بنابراین به ‌عنوان درمانی مکمل می‌توان از این روش بهره برد.

به گزارش ایسنا؛ این پایان نامه با راهنمایی فاطمه بهرامی خوندابی در دانشگاه اصفهان دفاع شد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=250058

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر