2

شیوه عزل و نصب رئیس‌کل به‌زودی نهایی می‌شود

  • کد خبر : 145341
  • ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۱

رئیس‌کل بانک مرکزی مبنی بر ۵ساله شدن مدت فعالیت ریاست این بانک و صدور حکم از سوی رئیس‌جمهور گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام تا یکی دو جلسه آینده درباره عزل و نصب و پذیرش استعفای رئیس‌کل بانک مرکزی به اجماع می‌رسد.

ولی‌الله سیف در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در ارتباط با جزئیات جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصویب کلیات نحوه اداره بانک مرکزی اظهار داشت: این تغییرات در ساختار عزل و نصب و نحوه استعفای رئیس‌کل بانک مرکزی است.

وی با بیان اینکه بعید است ساختار حقوقی بانک مرکزی تغییر کند، افزود: جزئیات نحوه اداره بانک مرکزی احتمالاً در جلسات آینده مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح و تصویب خواهد شد.

* خلأ قانونی درباره پذیرش استعفای رئیس‌کل بانک مرکزی

رئیس‌کل بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه هدف از بررسی نحوه اداره بانک مرکزی در مجمع تشخیص برطرف شدن خلأ قانونی برنامه پنجم توسعه است، گفت: مذاکراتی که در مجمع برای اداره بانک مرکزی مطرح شده به‌منظور رفع خلأهای قانونی در این خصوص است، چراکه در برنامه پنجم درباره سازوکار عزل و نصب و پذیرش استعفای رئیس‌کل بانک مرکزی خلأ وجود دارد.

سیف با تأکید بر بلاتکلیفی در قانون برای پذیرش استعفای رئیس‌کل بانک مرکزی تصریح کرد: ملاحظه جدی در بررسی‌های مجمع برای استقلال بانک مرکزی وجود دارد؛ هدف این است که روشی تعیین شود تا استقلال بانک مرکزی از نظر مفهومی لحاظ شود.

* تغییر روش عزل و نصب رئیس‌کل با حفظ استقلال مفهومی بانک مرکزی

این عضو کابینه دولت یازدهم در پاسخ به خبرنگار تسنیم مبنی بر “پیشنهادهای مطرح شده در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای روش عزل و نصب رئیس کل بانک مرکزی در چه محورهایی بوده است؟” تأکید کرد: روش عزل و نصب رئیس‌کل بانک مرکزی خیلی مهم نیست، بلکه مهم حفظ استقلال این بانک است.

وی در تشریح چگونگی استقلال مفهومی بانک مرکزی گفت: استقلال مفهومی کمک می‌کند سیاست‌گذار پولی تصمیمات لازم را به‌راحتی و با استقلال کامل در جهت تحقق اهداف اقتصاد کلان بگیرد ضمن آنکه هماهنگی مورد نیاز در سیاست‌های پولی و مالی حتماً باید وجود داشته باشد.

رئیس‌کل بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه در شرایط فعلی رئیس جمهور شخصاً هماهنگی سیاست‌های پولی و مالی را ایجاد می‌کند، تصریح کرد: به‌خاطر درک درست رئیس جمهور از این سیاست‌ها دستاوردهای خوبی در اقتصاد ایجاد شد که مهمترین آن کاهش تورم و مثبت شدن رشد اقتصادی و شکوفایی اقتصادی است.

* بحث خیلی گسترده نیست/ مجمع فقط درباره شیوه عزل و نصب تصمیم خواهد گرفت

سیف با تأکید بر اینکه باید سازوکار استمرار  هماهنگی سیاست‌های پولی و مالی فراهم شود در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر “در راستای حفظ استقلال مفهومی بانک مرکزی چه پیشنهادهایی در مجمع بررسی شده است؟” اظهار داشت: سازوکارهای مختلفی در این خصوص مطرح شده است اما توجه داشته باشید که بحث دراین‌باره خیلی گسترده نیست و صرفاً مجمع در حال بررسی روشها و سازوکارهای عزل و نصب و استعفای رئیس‌کل بانک مرکزی است.

وی ضمن اشاره به اینکه طی یکی دو جلسه آتی مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم گیری در این خصوص به اتمام می‌رسد، گفت: علاوه بر تصمیم گیری درباره عزل و نصب، پذیرش استعفای رئیس کل بانک مرکزی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه هیچ قانونی درباره چگونگی پذیرش استعفای رئیس‌کل وجود ندارد.

* تأیید خبر تسنیم/ ۵ساله شدن ریاست بانک مرکزی قطعی است

این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه مجمع روی کلیات نحوه اداره این بانک به اجماع رسیده در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر “آیا درباره مدت فعالیت رئیس‌کل نیز تصمیم گیری شده است؟” گفت: بله، اتفاقاً یکی از نکاتی که تصمیم گیری شد همین بود؛ در مجمع تصمیم بر این شد تا مدت فعالیت رئیس‌کل بانک مرکزی ۵ سال باشد.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما مبنی بر “در نصب نیز رئیس‌کل با حکم رئیس جمهور منصوب خواهد شد؟” افزود: بله؛ حکم را رئیس جمهور خواهد داد اما درباره سازوکار صدور حکم بناست تصمیم گیری‌هایی انجام شود.

به گزارش تسنیم، نحوه اداره‌ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که رهبری معظم انقلاب در سال ۸۹ به‌عنوان معضل به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده بودند صبح شنبه در در دستور کار این مجمع قرار گرفت و کلیات آن به تصویب رسید.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=145341

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر