1

چرا جوانان ایرانی ازدواج نمی کنند/ زنگ خطر برای تجرد میلیون‌ها دختر و پسر به صدا درآمده است

  • کد خبر : 212982
  • ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۹:۰۴

در سال های اخیر یکی از مشکلات جدی که در عرصه اجتماعی بوجود آمده بالا رفتن سن ازدواج و از طرف دیگر افزایش طلاق بوده است. در واقع کاهش طلاق و افزایش سن ازدواج به یکی از چالش های جدی جامعه ایران تبدیل شده است. این در حالی است که این دو مسئله خود تالی و پیامدهای مضر و مخرب دیگری به همراه دارند.

در این رابطه چهارشنبه هفته گذشته محمد اسلامی،معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت از افزایش چشمگیر طلاق طی چند سال اخیر در میان زوجهای ایرانی خبر داد.

اخیراً نتیجه آمارگیری جدیدی توسط مرکز آمار انجام شده که در بخشی از آن به موضوع ازدواج پرداخته شده است. طبق اعلام مرکز آمار ایران، طرح آمارگیری از فعالیت‌ها و رفتارهای فرهنگی خانوار یکی از طرح‌های آماری جدید مرکز آمار ایران است که با هدف تهیه آمار و اطلاعات مربوط به فعالیت‌ها و رفتارهای فرهنگی خانوارهای کشور و استفاده از نتایج آن در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی کشور برای اولین بار در سال ۱۳۹۳ و سپس در سال ۱۳۹۴ به اجرا در آمده است.

در این طرح با مراجعه به خانوارهای شهری نمونه، اطلاعاتی در مورد رفتارهای فرهنگی افراد ۱۸ساله و بیشتر خانوارهای شهری مانند مطالعه، سینما وتئاتر ، موسیقی ، تماشای سیمای جمهوری اسلامی ایران و ماهواره ، چگونگی انتخاب پوشاک ، مصرف شیر، نوشابه، میوه، ماهی، فست فود و غذای بیرون از منزل و نظرات در مورد ازدواج جوانان (سن مناسب و معضلات) جمع آوری شد.

مهمترین معضل ازدواج جوانان
بر اساس این آمار،مهمترین معضل ازدواج جوانان از دیدگاه افراد ۱۸ ساله و بیشتر شهری، به ترتیب بیکاری با ۷۴ درصد ، نداشتن شغل دایم با ۵۴٫۴ درصد، مشکل تهیه مسکن با ۵۴٫۱ درصد، وضع نامناسب مالی سرپرست ۳۳٫۵ درصد، پیدا نشدن فرد مناسب ۳۰٫۳درصد و مسئولیت ناپذیری جوانان ۲۰٫۸ درصد بوده‌است.

عبور۱۱ میلیون جوان از سن ازدواج
در این راستا حبیب الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در آبان ماه امسال در مصاحبه خود اعلام کرد که بیش از ۱۱ میلیون جوان درکشور حد نرمال سن ازدواج را رد کرده‌اند؛ که از این تعداد ۵ میلیون و ۵۷۰ هزار نفر مرد و ۵ میلیون و ۶۷۰ هزار نفر زن هستند. (سن نرمال ازدواج برای مردان ۲۰ تا ۳۴ سال و برای زنان ۱۵ تا ۲۹ سال است که البته به نظر می‌رسد در حال تغییر و تحول است.) با این حساب در حال حاضر ۱۵۲ هزار نفر مجرد قطعی بالای ۵۰ سال سن در کشور زندگی می کنند که از این تعداد ۶۲ هزار نفر مرد و ۹۰ هزار نفر زن هستند که هرگز ازدواج نکرده اند.

علی‌اکبر محزون، مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال نیز با بیان اینکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سن تجرد قطعی هستند در این باره می گوید: از این تعداد ۳۲۰ هزار مرد و ۹۸۰ هزار زن هستند؛ یعنی زنان هرگز ازدواج‌نکرده بالای سن متعارف و قبل از تجرد قطعی، سه برابر مردان با این شرایط است.

این آمار زنگ هشداری برای مسئولان می باشد که لزوم برنامه ریزی و سیاست گذاری کارآمد را گوشزد می کند. مشکل مهم تر این می باشد سخنانی که از سوی برخی مسئولین شنیده می‌شود، این استنباط را به‌وجود آورده که پدیدۀ تجرد در میان بانوان، به موردی بحث‌انگیز برای آنان تبدیل شده است؛ به‌طوری‌که در سال گذشته اعلام کردند زنگ خطر برای تجرد میلیون‌ها دختر ایرانی به صدا درآمده است. هرچند در این میان آمارها نشان می‌دهد، شمار پسران ایرانی مجرد در سن ازدواج هم رو به افزایش است و در عمل تفاوت زیادی در تعداد افراد مجرد این دو جنس وجود ندارد.

حدواً یک سال قبل ربیعی وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی، در گفت‌وگویی که با یکی از روزنامه ها داشت، با ابراز نگرانی از وجود تجردگرایی در بین زنان کشور، تأکید کرد که رشد آمار زنان مجرد سالمند در آینده باعث چالش‌های زیادی در جامعه خواهد شد. وی قسمتی از معضلات مجرد ماندن زنان را نیز ناشی از عدم اشتیاق کارفرماها نسبت به استخدام زنان متأهل دانست.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=212982

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر