5

نافرمانی در قلب اردوگاه سرمایه‌داری +تصاویر و نمودار

  • کد خبر : 100206
  • ۲۶ شهریور ۱۳۹۲ - ۴:۲۸

توزیع ناعادلانه ثروت در آمریکا از جمله موضوعات مختلفی بود که معترضان جنبش اشغال وال‌استریت دو سال پیش بر آن تأکید می‌کردند.

وقتی جنبش اشغال وال‌استریت دقیقاً دو سال پیش در ۱۷ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در پارک «زاکوتی» در نیویورک شعله‌ور شد یکی از موضوعات مختلفی که معترضان بر آن تأکید می‌کردند نابرابری توزیع ثروت در جامعه آمریکا بود.

همزمان با آغاز فصل زمستان، معترضان این جنبش اعتراضی به خاطر سرما به چادرهایی که در پارکها بنا کرده بودند پناه بردند؛ همین موضوع عاملی شد تا پلیس با حمله به چادرهای معترضان بتواند آنها را پراکنده کند.

جنبش وال‌استریت، اگرچه در سال ۲۰۱۱ با فشارهای نیروهای امنیتی و پلیس آمریکا متفرق شد، یک شعار اصلی و یکپارچه‌کننده داشت که تا مدتها بعد ماندگار شد: «ما ۹۹ درصدی هستیم.»

منظور از این شعار، اعتراض به تمرکز درآمد و ثروت در میان یک درصد بالای جامعه آمریکا بود. معترضان وال‌استریت می‌گفتند یک درصد جامعه آمریکا بخش اعظمی از منابع درآمد و ثروت در جامعه سرمایه‌داری آمریکا را در اختیار دارند.

این شعار، البته جنبه‌هایی از واقعیت هم داشت. مطالعاتی که توسط «اداره کنگره بودجه» (سازمانی از قوه مقننه دولت آمریکا که برای کنگره اطلاعات اقتصادی فراهم می‌آورد) و برخی نهادهای رسمی دیگر انجام شده‌اند نشان می‌دهند که نابرابری توزیع درآمد از اواخر دهه ۱۹۷۰ در آمریکا رشد معناداری داشته است (منابع: اداره سرشماری آمریکا،  اندیشکده بروکینگز،  روزنامه نیویورک‌تایمز و برخی منابع دیگر.)

در واقع گفته می‌شود بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۷، درآمد مربوط به یک درصد بالایی جمعیت آمریکا، پس از محاسبه مالیات و مزایا، به طور متوسط ۲۷۵ درصد افزایش داشته است. این درآمد برای ۹۹ درصد دیگر جامعه آمریکا بین ۴۰ تا ۶۰ درصد افزایش داشته است. (منبع: اداره بودجه کنگره).

همچنین از سال ۱۹۷۹، متوسط درآمد خانوارهایی که جز ۹۰ درصد پایانی نمودار توزیع درآمد هستند به اندازه ۹۰۰ دلار کاهش داشته  و این در حالی است که این رقم برای ۱ درصد بالای جمعیت، بیش از ۷۰۰ هزار دلار افزایش داشته است.

علاوه بر این، بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۷، درآمد چهارصد نفری که بیشترین درآمد را در آمریکا داشته‌اند به اندازه ۳۹۲ درصد افزایش اما متوسط نرخ مالیات آنها ۳۷ درصد کاهش داشته است. در سال ۲۰۰۹، متوسط درآمد یک درصد بالایی جمعیت برابر با ۹۶۰ هزار دلار بوده که کمترین مقدار آن ۳۴۳۹۲۷ دلار بوده است (منبع: سازمان درآمدهای دخلی آمریکا، به نقل از خبرگزاری سی‌ان‌ان؛ مرکز برآورد اولویت‌های بودجه و سیاست، اداره بودجه کنگره آمریکا)

از دیگر آمارهای جالب رسمی درباره نحوه توزیع درآمد در آمریکا این است که در سال ۲۰۰۷، یک درصد از قشر ثروتمندان آمریکا کنترل ۳۴٫۶ درصد از کل ثروت این کشور را در اختیار داشته‌اند و ۱۹ درصد بعدی جمعیت، ۵۰٫۴ درصد از کل این ثروتها را داشته‌اند. با این حساب ۱۵ درصد مابقی ثروت آمریکا بین ۸۰ درصد مابقی جمعیت توزیع شده بود.

به گزارش فارس:طبق برخی از آمارها ـ که البته رسمی نیستند و ادعای مایکل مور، مستند ساز آمریکایی، هستند ـ در سال ۲۰۱۱ که سال آغاز جنبش اشغال وال‌استریت بود ۴۰۰ نفر از آمریکایی‌ها صاحب بیش از ۵۰ درصد ثروت خالص ایالات متحده آمریکا بودند (منابع: سایت خبری ـ تحلیلی پولیتی‌فکت،   روزنامه هافینگتون‌پست)

نمودارهای زیر نگاهی گرافیکی به برخی از واقعیت‌هایی هستند که در نهایت به فوران خشم مردمی از تضادهای طبقاتی گسترده در آمریکا منجر شد.

 

نمودار ۱ـ تغییر در میزان درآمد جامعه آمریکا به تفکیک دهک‌های مختلف و ۵ درصد بالایی جامعه آمریکا در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱٫طبق این آمارها که اداره سرشماری آمریکا آن را منتشر کرده در سال ۲۰۱۱ درآمد تمامی اقشار جامعه آمریکا به استثنای ۲۰ درصد بالایی جامعه افت پیدا کرده بود.
 

نمودار ۲ـ نسبت درآمد خانوارهای یک درصد بالای جامعه به ثروت خانوارهای میانه جامعه، بین سالهای ۱۹۶۲ ـ ۲۰۱۰این نمودار نشان می دهد ثروت متعلق به قشر یک درصدی جامعه آمریکا ۲۸۸ برابر خانوارهای میانه جامعه است. در سال ۱۹۶۲ این نسبت برابر ۱۲۵ به ۱ بوده که در سالهای بعد به سرعت پیشرفت کرده است.

 

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=100206

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]