به گزارش سایت دویچه وله، روز نهم اکتبر (۱۱ مهر)، هنگامی که ماموران پلیس فرانسه به یک ارودگاه دانشآموزان رفتند و لئوناردای پانزده ساله را برای بازگرداندن به کوزوو با خود بردند، تصور نمیکردند که این اقدام باعث ایجاد اعتراضات گسترده در سراسر فرانسه شود.
روز جمعه، ۱۸ اکتبر برای دومین بار تنها در پاریس، به گفتهی سخنگوی پلیس ۴ هزار دانشآموز و بنا بر ادعای یک سخنگوی معترضان، دستکم ۱۲ هزار نفر به خیابانها آمدند و خشم خود را نسبت به اخراج خشونتبار لئوناردا و خانوادهی او به نمایش گذاشتند.
به گزارش شاهدان عینی، تعداد جمعیت به حدی بود که ساعتها عبور و مرور خودروها در تعداد زیادی از خیابانهای پاریس امکانپذیر نبود.
زندگی کولیها در یک کمپ در فرانسه
وزیر کشور فرانسه میگوید، کولیها کوچنشین هستند و نمیتوانند خود را با جامعه فرانسه وفق دهند. زندگی کولیها در یک کمپ در فرانسه. وزیر کشور فرانسه میگوید، کولیها کوچنشین هستند و نمیتوانند خود را با جامعه فرانسه وفق دهند.
مانوئل والس، وزیر کشور، اخراج لئوناردا و خانودادهی او را که وابسته به قوم روما (“کولی”) هستند، اقدامی قانونی توصیف کرده اما تحت فشارهای فزاینده، خواستار بازنگری پروندهی پناهندگی این خانواده شده است. او چندی پیش گفته بود، روماها کوچنشین هستند و به همین دلیل نمیتوانند خود را با جامعهی فرانسه وفق دهند.
لئوناردا و خانودادهی او
در حرکتهای اعتراضی دانشآموزان فرانسوی علاوه بر لئوناردا، نام خاچیک کاچاتریان نیز برده میشود. این جوان ۱۹ ساله ارمنی پس از رد تقاضای پناهندگیش، از فرانسه به ارمنستان بازگردانده شده است.
به گزارش شبکه یورونیوز، اگرچه این راهپیمایی در مجموع بصورتی مسالمت آمیز برگزار شد، اما پلیس برای متفرق ساختن تعدادی از دانش آموزان که شروع به پرتاب سنگ کردند از گاز اشک آور استفاده کرد.
اخراج مهاجران غیر قانونی بطور مستمر در فرانسه صورت می گیرد و دولت تلاش می کند به این ترتیب روند مهاجرت های غیر قانونی را محدود کند. اما شیوه اجرای این قانون توسط پلیس در قبال این دانش آموز پانزده ساله با انتقادات بسیاری همراه بود. زیرا گفته می شود به این ترتیب چهره فرانسه به عنوان قهرمان حقوق بشر مخدوش شده است.
به گزارش پرس تی وی، هزاران دانش آموز دبیرستانی در دومین روز پیاپی اعتراضات به خیابانهای پاریس، پایتخت فرانسه آمدند. آنها با سطل زباله و موانع فلزی مسیر ورود به مدارس خود را مسدود کرده و با پلیس درگیر شدند.
دانش آموزان معترض در فضای شدید امنیتی در کاخ باستیل تجمع کردند تا از آنجا به سمت میدان «جایگاه ملت» راهپیمایی کند.
بسیاری از دانش آموزان انتظار داشتند که دولت فعلی این کشور نسبت به دولت قبلی رویکردی نرمتر در قبال افراد کولی اتخاذ کند.
مقامات فرانسه ۹ اکتبر در شهر لویه واقع در شرق فرانسه لئوناردا دیبرانی را در مقابل دیگر دانش آموزان مدرسه و در جریان یک اردو دستگیر کردند.
با وجود این، دستگیری این دختر زمانی کانون توجهات قرار گرفت که یک سازمان غیر دولتی که با اخراج دانش آموزان مهاجر مبارزه میکند، این موضوع را افشا ساخت.
این اقدام دولت فرانسه با انتقادات شدید اعضایی از حزب سوسیالیست فرانسه، گروههای مهاجر و شماری دیگر روبرو شد؛ آنها حرکت پلیس در بازداشت علنی یک نوجوان و خجالت زده کردن وی را محکوم کردند.
افق /جام:بیشتر جمعیت کولی حاضر در فرانسه که حدود ۲۰ هزار نفر هستند از کشورهای بلغارستان و رومانی به فرانسه آمدهاند و در حومههای فقیر نشین شهرهای این کشور- عمدتا اردوگاههای موقت – زندگی میکنند.