جلسه شورای تامین سیستان در حالی یکشنبه شب در محل فرمانداری زابل برگزار شد که در این جلسه راجع به حادثه اخیر سراوان و به شهادت رسیدن ۱۴ نفر از مرزبانان غیور کشورمان مطالبی عنوان شد.
در این نشست، نوری؛ رئیس اداره اطلاعات سیستان گفت: ابتدا تاسف عمیق خودمان را از حادثهای که در استان سیستان و بلوچستان پیش آمد و منجر به شهادت تعداد قابل توجهی از جانبرکفان و سربازان عزیزمان شد، اعلام میکنیم.
وی افزود: در خصوص شیوهها و شگردهایی که گروههای معاند در خارج از کشور و روشهای جدیدی که اینها اخیرا پیش رو گرفته بودند، مجموعه اداره اطلاعات، اطلاعرسانی کرده و به مجموعهها اعلام کرده بود که گروه با تغییر روش در شیوههای قبلی خودش سیاست “کشتهسازی” و زدن به جمعیتهای مردمی را، به خاطر این که از تبعات منفی علیه خودش کم کند به این موضوع روی آورده تا “سوژهزنی” کند.
نوری تصریح کرد: در این رابطه بخشی از اهدافش کمینها و گشتهای نیروهای ما در حوزه مرزبانی، چادرهای مرزبانی، پاسگاهها، برجکها، مامورین انتظامی و نظامی، شخصیتها و نیروهای دارای طبقهبندی حفاظتی ـ اطلاعاتی هستند.
وی تصریح کرد: متاسفانه با وجود این هشدارها ما شاهد یک اتفاق ناگوار در استان سیستان و بلوچستان شدیم که منجر به شهادت تعدادی از عزیزان شد.
رئیس اداره اطلاعات استان سیستان در ادامه گفت: در جریان تشیع پیکر شهدا و پیکرهایی که به دیگر استانها منتقل شد، مردم ما در حوزه سیستان و بلوچستان انصافا به شدت احساس شرمندگی کردند، مگر مردم استان چه گناهی کردند که به نام این مردم از این جا هر چند وقت یک بار پیکرهایی به دیگر استانها برود، ما شرمنده و ناراحت میشویم.
نوری تاکید کرد: من به عنوان سیستانی احساس شرمندگی میکنم وقتی که از این جا تعدادی پیکر به جاهای دیگر میبرند و تشییع میکنند.
رئیس اداره اطلاعات استان سیستان ادامه داد: در این رابطه ما پیشنهاداتی داریم؛ نخست اینکه حادثه سال ۸۴ تاسوکی را از یاد نبردیم جنایاتی که عبدالمالک ریگی خلق کرد و آن فاجعه بزرگ را رقم زد، چیزی که هنوز و هنوز حسرت آن را میخوریم این است که متاسفانه به رغم آن که شورای تامین استان هم برگزار شد، گروه تعدادی از افراد را به شهادت رساند و تعدادی را گروگان گرفت و رفت و خط مرزی ما ۱۶ الی ۱۷ ساعت معطل ماند؛ اگر یک پرواز بلند میشد ما میتوانستیم اجازه چنین کاری را ندهیم و بساط این گروه در همان سال ۸۴ جمع شود (حادثه تاسوکی اشاره به جنایت فجیع عبدالمالک ریگی در اسفند سال ۸۴ در منطقهای به نام تاسوکی در ۱۰۵ کیلومتری زاهدان است که در آن ۲۲ نفر از مردم بیگناه به طرز فجیعی کشته و تعدادی به گروگان گرفته شدند)
رئیس اداره اطلاعات استان سیستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر مدعی هستیم که تکنولوژی ما پیشرفت کرده است، پروازهای شناسایی و عملیات بدون سرنشین در انواع مختلف تولید کردیم و در منطقه داریم بنابراین استدعا میکنیم یک مرکز و یک سایتی در اختیار شورای تامین استان و با اطلاعرسانی شورای تامین شهرستانها قرار بگیرد که اگر مواقعی چنین حادثهای پیش آمد، پروازها را داشته باشیم و ضمن پاسخگویی به موقع جواب این گروهها را بدهیم.
در ادامه این جلسه علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز از رئیس اداره اطلاعات سیستان پرسید آیا عاملان جنایت اخیر مشخص شدند و نوری در پاسخ گفت: بله همان ایادی بازمانده همسو با گروه شرور عبدالمالک ریگی هستند که اسم جدیدشان را گذاشتهاند جیش العدل.
همچنین سرهنگ اسداللهی فرمانده مرزبانی استان سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه گفت: در روز حادثه، ساعت ۱۶:۳۰ درگیر شدیم، ساعت ۱۶:۴۵، ۱۴ نفر نیرو ظرف دو دقیقه شهید شدند؛ زمانی که من عازم سراوان بودم خبر، جلوی در به دستم رسیده است و چون حساس بود زیر آن نوشتم ساعت حضور ۱۸:۱۰٫
اضافه میشود در اثر حادثه اخیر سراوان ۱۴ نفر از مرزبانان کشورمان توسط گروهک تروریستی جیش العدل به شهادت رسیدند.