علیاکبر صالحی در مراسم تشییع و خاکسپاری دو تن از شهدای گمنام در سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه «نشانههای خوبی در طرف مقابل(ایران و۱+۵) در موضوع هستهیی دیده میشود» گفت که به نظر میآید کشورهای عضو گروه ۱+۵ آماده تعامل هستند و ما هم به آنها گفتیم که در یک چارچوب عدالتخواهانه و بدون پیش شرط آماده گفتوگو هستیم.
وی با اشاره به تقارن خاکسپاری شهدای گمنام در اول محرم و همزمان با ۱۳ آبان اظهار کرد: ملت ایران استوار و محکم ایستاده است و مقاومت عقلابی که منشا عزت، حکمت و مصلحت است را در نظر داریم و هیچگاه نسبت به منافع ملی و مصلحت کشور فروگذار نخواهیم کرد.
وی گفت: ۳۴ سال زحمت کشیده و هزینه گرانی پرداخت کردهایم تا ثابت کنیم برای استقلال سیاسی خود هر آنچه داریم را فدا میکنیم و شهدای ما مصداق این مساله هستند.
رییس سازمان انرژی اتمی خطاب به کشورهای غربی تاکید کرد: پیش از این ملت ایران را آزمایش نکنید، این ملت مقاوم و سربلند و منسجم در مقابل هر ظلمی ایستاده است.
وی گفت: در عین حال به نظر میآید طرف مقابل ایران در موضوع هستهیی به این درک و استنباط رسیده است که دیگر فشار و ظلم به ملت ایران راه به جایی نمیبرد و آماده تعامل است. ما هم به آنها گفتهایم در یک چارچوب عدالتخواهانه بدون هیچ پیش شرطی برای برونرفت از موضوع هستهیی آماده گفتوگو هستیم.
وی تاکید کرد: نشانههای خوبی دیده میشود و امیدواریم کشورها دیگر اشتباه نکنند، اگر آمادگی و حسن نیت در طرف مقابل باشد فرایند برد برد برای دو طرف محقق میشود و میتوان در پس این فرآیند یک برد برای جامعه بینالملل قائل شد که استحکام انپی تی را شامل میشود.
صالحی اظهار کرد: به عنوان کشور داراب تکنولوژی صلحآمیز هستهیی و عضو انپی تی علاقهمند هستیم که معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهیی دچار تزلزل نشود و در جهت صلح و ثبات و جلوگیری از توسعه سلاحهای هستهیی در دنیا موثر باشد. اگر طرف مقابل به این درک رسیده باشد میتوان شاهد چنین رویدادی در دنیا بود.
وی در جمع خبرنگاران نیز در پاسخ به سوالی با تکذیب برخی اخبار منتشر شده در مورد راکتور اراک تصریح کرد: رسانههای صهیونیستی و غربی هر روز چنین خبرهایی را منتشر میکنند اما با توجه به پیشرفتی که در مذاکرات میان ایران و ۱+۵ صورت گرفته است و میبینند روند مذاکرات رو به جلوست سعی دارند در این مسیر اختلال ایجاد کنند و با اخبار کذب فضا را آلوده کنند. من این اخبار را تکذیب میکنم. بازرسان آژانس در ایران حضور دارند و میتوانند از صحت یا عدم صحت چنین مطلبی به راحتی و سریع آگاه شوند.
رییس سازمان انژری اتمی در پاسخ به سوال دیگر درباره رابطه ایران و کره شمالی در زمینهی هستهیی که در برخی رسانههای خارجی به این مساله پرداخته شده است گفت: ما اصلا رابطه هستهیی با کره شمالی نداریم و نمیدانم چنین اخباری چرا و چگونه منتشر میشوند.
وی در باره مذاکرات ایران و ۱+۵ نیز خاطرنشان کرد: نشانههایی که برای برون رفت از موضوع هستهیی در مذاکرات هستهیی میبینیم به این دلیل است که طرف مقابل به این نتیجه رسیده که دیگر پیش از این فشار به ملت ایران راه به جایی نمیبرد. بعد از حماسه بزرگ انتخابات که طرف مقابل انسجام داخلی و هوشیاری ملت ما را دید به این نتیجه رسید که باید تسلیم اراده ملت ایران باشد و الان طرف مقابل آماده است مذاکرات با هدف برون رفت به انجام برساند.
وی تاکید کرد: نسبت به آینده مذاکرات و ۱+۵ خوشبین هستم و امیدوارم ظرف ماههای آینده نشانههای این خوشبینی را ببینیم.
رییس سازمان انرژی اتمی از دعوت یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران برای ۲۰ آبان خبر داد.
علی اکبر صالحی در پاسخ مبنی بر این که مذاکرات آینده ایران و آژانس در ۲۰ آبان به امضای توافق میان دو طرف میانجامد؟ گفت: بنده از آقای آمانو برای سفر به تهران در ۲۰ آبان دعوت کردهام و امیدواریم ایشان این دعوت را بپذیرند اما هنوز پاسخ قطعی ندادند.
وی درباره مذاکرات ایران و آژانس در وین که ۶ و ۷ آبان برگزار شد نیز به ایسنا گفت: ما بر روی کلیات به توافق رسیدیم و قرار شد توافق را مرحله بندی کنیم. آنها و ما خواستههایی داریم که بیشترین درخواستهای آژانس مربوط به فعالیتهای گذشته و حال ایران است. قرار شد در چارچوب توافق شده مسائل گذشته و حال را از یکدیگر جدا کنیم.
وی ادامه داد: بر اساس توافق صورت گرفته قرار است ابتدا به مسائل مربوط به حال پرداخته شود و این مسائل برطرف شود و سراغ مسائل و سوالات مربوط به گذشته فعالیتهای هستهیی ایران که از سوی آژانس مطرح است برویم تا به شیوهی لازم به آنها پرداخته شود.
رییس سازمان انرژی اتمی درباره احتمال سفر آمانو به ایران و امضای یک توافق با آژانس تصریح کرد: اگر آقای آمانو به ایران بیایند امیدواریم بتوانیم به یک جمع بندی درباره فرآیند کار برسیم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر آژانس بینالمللی انرژی اتمی از رویکرد مثبتی به مذاکرات پا گذاشته است و ما هم با توجه به اقدامات گذشته با آژانس و همکاریهای لازم رویکرد تعاملی و مثبت داریم.