حمید چیت چیان در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق و نهمین نمایشگاه بین المللی آب و تاسیسات آب گفت: صنعت آب و برق صنعتی پیشرو و رشد یابنده در کشور است که موتور محرک آن رشد جمعیت ، توسعه اقتصادی و انتظار کیفیت بالا در ارائه خدمات آب و برق است.
وی با بیان اینکه سالانه یک میلیون و ششصد هزار مشترک برق و یک میلیون و دویست هزار مشترک آب در کشور اضافه می شوند افزود: مصرف برق سالانه با رشد ۶ درصدی، تامین آب شرب با رشد ۵ درصدی و خدمات فاضلاب و دفع بهداشتی با رشد ۵/۳ درصدی روبرو است.
چیت چیان تصریح کرد: همچنین ۷۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در کشور است که باید سالانه پنج هزار مگاوات به این ظرفیت افزوده شود.
وزیر نیرو در خصوص صنعت آب نیز گفت: برحجم استحصال آب در این صنعت به میزان دو میلیارد و چهارصد میلیون متر مکعب افزوده شده و شبکه ی مدرن آبیاری و زه کشی به ۸۵ هزار هکتار توسعه پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه این حجم عظیم فعالیت ها نیازمند صنایع پشتیبان اعم از تجهیزات و شرکت های پشتیبان و مشاور است افزود: به همین منظور بخش قابل توجهی از منابع و انرژی صنعت در اختیار صنایع پشتیبان آن قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مدیران کشور با درک اهمیت موضوع به توسعه شرکت ها و موسساتی که پشتیبان این صنعت هستند پرداخته و این شرکت ها در نهایت به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی تصریح کرد:این شرکت ها نه تنها نیاز کشور را بلکه با حضور در بیست کشور جهان به احداث سد و نیروگاه های برق آبی و سایر شبکه های این صنعت می پردازند.
چیت چیان با بیان اینکه در دو سال اخیر به دلیل شرایط ویژه اقتصادی این صنعت و شرکت های پشتیبان با مشکلاتی مواجه شده اند اظهار داشت: دولت تدبیر و امید به دنبال رفع و ایجاد بستری هموار برای ادامه فعالیت این شرکت ها است.
وزیر نیرو ادامه داد: حمایت از بخش خصوصی و توسعه ی حوزه هایی که بخش خصوصی نیز می تواند در آن فعالیت کند از جمله اهدافی است دنبال می کنیم و در این زمینه گام هایی نیز برداشته ایم.
وی با بیان اینکه واگذاری نیروگاه ها در چهارچوب سیاست های اصل ۴۴ صورت می گیرد ادامه داد: تاکنون۲۸ نیروگاه به بخش خصوصی واگذار شده و این واگذاری ها همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه به دنبال آن هستیم تا ۸۰ درصد این صنعت را به بخش خصوصی واگذار کنیم افزود: پس از خصوصی سازی تنها بیست درصد بخش تولید و توزیع در اختیار دولت قرار می گیرد.
وی یکی دیگر از سیاست های این وزارت خانه را ایجاد رقابت بین شرکت های عرضه کننده خدمات عنوان کرد و تاکید کرد: اگر رقابت نباشد راندمان نیز وجود نخواهد داشت و با تلاش فراوان به دنبال جلوگیری از انحصار هستیم.
چیت چیان گفت: ظرفیت سازی های جدید به سمت توسعه ی مولد های dje در شبکه و بهره گیری از انرژی گاز و خورشید حرکت خواهد کرد.
وی افزود: شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کردند را توسعه و ظرفیت ساختاری جدید ایجاد خواهیم کرد.
چیت چیان با بیان اینکه حمایت از ایجاد شرکت های دانش بنیان و سرمایه گذاری برای تجاری سازی از دیگر سیاست های حمایتی در صنعت آب و برق است افزود: به دنبال تبدیل فعالیت های پژوهشی به بخش تولید هستیم .
وی در پایان خاطر نشان کرد: حمایت از صادرات شرکت ها نیز از دیگر برنامه های حمایتی ما است .