5

رشد اعتیاد مجازی در نوجوانان و جوانان

  • کد خبر : 108215
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۰

یک جامعه‌شناس گفت: نرم‌افزار‌هایی مانند «وی‌چت» و «تانگو» باعث روابط نامشروع و غیر اخلاقی بین دختر و پسر می‌شود.

مهدی لبیبی، یک جامعه‌شناس در گفت‌و‌گو  در خصوص شبکه‌های اجتماعی جدید مانند «وی‌چت» و «تانگو» اظهار داشت: فضای مجازی در کنار برخورداری از مزایا و اثرات منفی فراوان، موانع و تهدیداتی نیز به همراه دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه آثار منفی «وی‌چت» و «تانگو» بیشتر از مزایای آن است، افزود: حضور فضای مجازی موجب می‌شود انسان از دنیای واقعیات فاصله گرفته و خیال‌پروری و خیال‌پردازی در او تقویت شود و این امر در تمام لایه‌های زندگی او نیز تأثیرگزار شود.

* «وی‌چت» و روابط نامشروع و غیر اخلاقی دختر و پسر

لبیبی با اشاره به اینکه برخی از شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزار‌ها باعث انسجام روابط فامیلی می‌شود ولی در عین حال روابط نامشروع و غیراخلاقی دختر و پسر را به دنبال دارد، ادامه داد: کاربران به خصوص نوجوانان و جوانان از حضور در  برخی فضا‌های مجازی دچار آسیب جدی خواهند شد و این گروه در فضای مجازی به دلیل نداشتن قوه تجزیه و تحلیل کافی در مواجه با مفاهیم و اطلاعات انحرافی، پایین بودن سطح دانش علمی و برخورداری از حداقل آگاهی‌های دینی تحت تأثیر باور‌های دروغین و هجمه‌های فرهنگی قرار می‌گیرند.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه استفاده غیر‌معمول و بیش ‌از حد از اینترنت منجر به اعتیاد اینترنتی می‌شود که خود مشکلی دیگر است که امروزه شاهد رشد اعتیاد مجازی در نوجوانان و جوانان هستیم، افزود: در غرب با استفاده از چنین نرم‌افزار‌هایی مانند «تانگو»، «وی‌چت» و «وایبر» به انسجام خانواده کمک می‌کنند ولی این موضوع با اعتقادات اسلامی و ایرانی ما همخوانی ندارد.

*گردانندگان نرم‌افزار‌های «وی‌چت» و «تانگو» موافق شکستن حرمت‌ها هستند

لبیبی با تاکید بر اینکه گردانندگان نرم‌افزار‌های «وی‌چت» و «تانگو» موافق هنجارشکنی و شکستن حرمت‌ها هستند، اظهارداشت:  نوجوانان و جوانان تا زمانی که آشنایی و آگاهی در خصوص آسیب‌های منفی چنین نرم‌افزار‌هایی کسب نکردند نباید از آنها استفاده کنند چراکه عوارض منفی فضای مجازی جبران ناپذیر است.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه غالب محتوا و اطلاعات ارائه شده در فضای مجازی در راستای تقویت هنجارها، ارزش‌ها و فرهنگ‌های مذهبی و ملی حاکم بر جامعه اسلامی نبوده و در برخی مواقع ساختار شکن نیز هستند باید با هوشیاری از آن استفاده کرد و نوجوانانی که فریب می‌خورند نباید بدون آموزش‌های لازم به آن ورود کنند، گفت: خانواده‌ها نیز باید در این زمینه نظارت کامل به عملکرد و رفتار فرزند خود داشته باشند و همراه آنها بوده و فرزندان خود را با آثار منفی فضای مجازی آشنا کنند.

این جامعه‌شناس عنوان کرد: در فضای مجازی به خصوص در چت‌روم‌ها شاهد عکس‌ها و اطلاعات شخصی هستیم که از سوی کابران برای همه به اشتراک گذاشته می‌شود  که این امر خود بی‌‌بند و باری را به دنبال دارد و حتی می‌توان گفت نوجوانان و جوانان با استفاده از فضای مجازی مانند اینگونه نرم‌افزارها، دچار نوعی انزوا و گوشه‌گیری می‌شوند و از خانواده‌ فاصله می‌گیرند.

لبیبی بیان کرد: امیدواریم که دستگاه‌ها نسبت به اطلاع‌رسانی معایب چنین نرم‌افزار‌هایی اقدام کرده و شاهد مشکلات و آسیب‌ها باشیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=108215

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]