به گزارش ایسنا، آیتالله هاشمی رفسنجانی پیش از ظهر امروز در دیدار اعضای هیأت پارلمانی اروپا، تحریمهای اخیر آمریکا را نتیجه نفوذ و فشار لابی صهیونیسم دانست و افزود: انتظار دنیا از دولت اوباما عمل به موافقتنامهها بود و امیدوارند آمریکا و دیگران این خلف وعده سیاسی را تکرار نکنند.
وی اتحادیه و پارلمان اروپا را محملی برای گسترش دموکراسی واقعی در غرب و تعمیق روابط کشورهای غربی با ایران دانست و تأکید کرد: فضای همکاری، فرصتی برای غرب ایجاد کرد تا زبان زور را برای مذاکره کنار بگذارند و دوستانه با هم بحث و گفتوگو کنند.
هاشمی رفسنجانی در پاسخ به پرسش یکی از اعضای هیأت پارلمانی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران گفت: سند روشن ما در حقوق بشر، قانون اساسی بسیار مترقی ماست که پیشنهاد میکنیم برای یکبار هم که شده این قانون توسط اروپاییها مطالعه شود.
وی با متضاد خواندن گفتار و رفتار حقوق بشری غربیها اظهار کرد: داشتن پایگاه یک گروه تروریستی در پارلمان اروپا که دستشان به خون مردم و مسئولان ایران اسلامی آلوده است، چه توجیهی برای دفاع از حقوق بشر دارد؟
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در برابر پرسش یکی دیگر از اعضای هیأت درباره اوضاع سوریه پاسخ داد: حتی قبل از درگیریها، موضع ما این بود که مذاکره تنها راه برای حل مسایل سوریه است تا مردم بر اساس رأی اکثریت برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند.
هاشمی رفسنجانی درباره افزایش مواد مخدر در افغانستان نیز گفت: افزایش چندین برابر کشت مواد مخدر در افغانستان محصول بیتدبیری اشغالگران است و اگر مبارزه ایران با کاروانهای قاچاق نبود، اروپا به مراتب بیشتر از الان آلوده میشد.
وی با تقبیح برخی از اظهارنظرهای مسئولان غربی درباره مواد مخدر خاطرنشان کرد: یکی از مسئولان انگلیسی میگفت در پاسخ به شترهای حامل مواد مخدر، ما مواد مخدر صنعتی را با هواپیما به کشورها میرسانیم که اعترافی بسیار زشت و عذری بدتر از گناه است.
پارلمان اروپا امیدوار است دفتر خود در ایران را باز کند
بر اساس این گزارش، در آغاز این دیدار رئیس کمیته روابط با ایران در پارلمان اروپا با ارائه گزارشی از برنامههای سفر به ایران و دیدار با مسئولان مختلف، گفت: پس از شش ماه، در شرایطی به ایران آمدیم که دوره جدیدی بر اساس درک ایدههای متقابل شروع شده است.
خانم کرونبرگ افزود: پارلمان اروپا امیدوار است در این شرایط دفتر خود در ایران را باز کند تا پس از نهایی شدن قراردادها در دورنمای شش ماهه، همکاریها گسترش یابد.
در ادامه دیدار، چهار عضو دیگر پارلمان اروپا به بیان دیدگاههای خود درباره مسایل مختلف پرداختند و پرسشهایی درباره سوریه، افغانستان، حقوق بشر، مبارزه با مواد مخدر، آینده روابط ایران با دنیا، بویژه تحریمهای جدید آمریکا پرسیدند که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش اخیر گفت: ملت ایران این سوال اساسی را دارند که چرا اتحادیه اروپا به دولت آمریکا اعتراض نمیکند و با نقض یکی از بندها، یعنی توقف تحریمهای جدید، تعهدات مجموعه را مخدوش و امضای آنها را تحقیر کرده است؟