کنگره ویژه حزب سوسیال دموکرات آلمان “یاسمین فهیمی” را به مقام دبیرکلی این حزب برگزید. شرکت کنندگان در کنگره با ۵/ ۸۸ درصد آرا این زن ایرانی تبار را انتخاب کردند. به این ترتیب یاسمین فهیمی جانشین آندریا ناهلس شد.
به گزارش ایسنا، دبیرکل حزب سوسیال دموکرات آلمان (SPD) از این پس یک زن ایرانی تبار است به نام یاسمین فهیمی. کنگره ویژه این حزب با انتخاب فهیمی او را جانشین آندرهآ ناهلس کرد که پس از تشکیل دولت ائتلافی جدید، به سمت وزیر کار منصوب شده است.
یاسمین فهیمی ۴۶ سال دارد و ایرانیتبار است. وی تاکنون در اتحادیه کارگری مشغول به فعالیت بوده است. فهیمی تا کنون بخش “برنامهریزی سیاسی” در اتحادیه کارگری قدرتمند معدن، شیمی و انرژی در هانوفر را سرپرستی میکرده است.
پدر او ایرانی و مادرش آلمانی است. خانم فهیمی در هانوفر به دنیا آمده و در دانشگاه همین شهر در رشته شیمی تحصیل کرده است. او در زندگی مشترک با میشائیل واسیلیادیس، رئیس اتحادیه کارگری معدن، شیمی و انرژی، به سر میبرد.
به گزارش دویچه وله، فهیمی در عرصه سیاسی آلمان چهرهای ناشناس است، اما رهبری حزب سوسیال دمکرات مصمم بود دبیرکلی این حزب را بار دیگر به یک زن محول کند.
فهیمی پس از پایان تحصیلات دانشگاهی در موسسه فنی شیمی در دانشگاه هانوفر مشغول کار شد و در سال ۱۹۹۸ فعالیت خود را در اتحادیه کارگری آغاز کرد. وی یکی از کارشناسان و پیشتازان فکری امور اتحادیه کارگری به شمار میآید.
راه دشوار فهیمی
گرچه فهیمی در سیاست آلمان چهرهای شناخته شده نیست، اما در حزب خود نامآشناست. فهیمی در دهه ۱۹۹۰ در سازمان جوانان حزب سوسیال دمکرات در هانوفر فعالیت داشت و تلاش وی برای نامزدی و حضور در پارلمان ایالتی نیدرزاکسن موفقیتآمیز نبود. آشنایی گابریل با فهیمی نیز ظاهراً به همین سالها باز میگردد.
فهیمی به همراه دوست هم حزبی خود ناهلس، اشتفی لمکه از حزب سبزها و میشائیل گوگموز از اتحادیه کارگری اتاق فکریبه نام “کارگاه فکر دمکراسی” را بنیان نهاد.
فهیمی با تاسیس این اتاق فکر به رفقای حزبی خود نشان داد که در مسائل استراتژیک صاحبنظر است و نیز علاقه خود به موضوعات کلی سیاست را به آگاهی گابریل رساند.
فهیمی تاکنون در مباحث سیاسی در عرصه فدرال نقشی ایفا نکرده و با کار در بخشهای مختلف حزبی نیز آشنایی چندانی ندارد. وی در صحنه سیاسی برلین نیز تا کنون حضور نداشته است. بهرغم این مسائل، که پیششرطهایی برای دبیرکلی حزب به شمار میآیند، سوسیال دمکراتها امیدوارند که یاسمین فهیمی به سرعت بر این موانع غلبه کند تا بتواند سکاندار قدیمیترین حزب آلمان شود.