به گزارش مهر، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان ظهر امروز پس از دیدار با وزیر امور خارجه لهستان در نشست خبری مشترک ضمن خوشامد گویی به وزیر امور خارجه لهستان و هیات همراه وی گفت: یک رابطه بیش از ۵۰۰ ساله بین دو کشور داشته ایم و این رابطه همواره با ارتباطات بین مردم دو کشور و روابط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بوده است.
وی افزود: در این سفر همکاری های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و رایزنی ها در حوزه مطالعاتی صورت گرفت و یک یادداشت همکاری برای موسسات نیمه رسمی مطالعاتی دو کشور بین روسای موسسات امضا شد.
ظریف با اشاره به این که توافق کردیم مذاکرات تجاری و سیاسی در سطح معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد ادامه یابد، بیان کرد: در مورد موضوعات منطقه ای از جمله سوریه، اوکراین و مذاکرات ایران و ۵+۱ در حوزه صلح آمیز هسته ای گفتگو کردیم.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه مذاکرات سازنده و خوب بود بیان کرد: امیدواریم این گفتگوها زمینه همکاری را فراهم کند چرا که روابط اقتصادی موجود در شان امکانات دو کشور نیست و باید افزایش یابد، گفتگوهای سیاسی باید گسترش یابد و امیدواریم این سفر باعث گسترش روابط باشد و به نفع دو ملت صورت گیرد.
خبرنگار لهستانی از ظریف درباره همکاری های اقتصادی بین دو کشور و همچنین این که آیا حاضرید موسسات لهستانی را به همکاری وسیع با ایران دعوت کنید سوال کرد و وزیر امور خارجه پاسخ داد: ما در حوزه های مختلف امادگی همکاری با لهستان را داریم.
وی با اشاره به اینکه رابطه دیرینه ای وجود دارد اظهار داشت: امروز در بسیاری از حوزه های اقتصادی این رابطه خود را نشان نداده است. از موضوعاتی که می توانیم درباره آن صحبت کنیم و امروز نیز گفتگو کردیم حوزه پتروشیمی است، همچنین آماده هستیم پیشنهادهای طرف لهستانی را در زمینه مواد دارویی، غذایی و پزشکی نیز بشنویم و در این زمینه با دوستان لهستانی صحبت کنیم.
ظریف ادامه داد: ما معتقدیم زمینه در حضور جمهوری اسلامی برای حضور شرکت های لهستانی فراهم است و برای پیشبرد منافع دو ملت و روند مذاکرات این اقدام باید صورت گیرد.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر یک خبرنگار لهستانی درباره ارزیابی از وقایع اوکراین بیان کرد: ما نگران تحولات در اوکراین هستیم و معتقدیم در چند ماه گذشته در تحولات دخالت از بیرون به بهبود واقع کمک نکرده امیدواریم مردم اوکراین بتوانند آینده خود را تعیین کنند و شاهد نباشیم که وضعیت اوکراین درگیری و بازگشت به روابط خصومت آمیز را به همراه داشته باشد.
خبرنگاری از ظریف در این باره که آیا توافقنامه مبادلات دانشگاهی صورت گرفته سوال کرد و ظریف گفت: یک توافق جامع فرهنگی را در دست تهیه و تبادل نظر داریم که امیدواریم در آینده نزدیک مورد توافق قرار گیرد.
وی افزود: در حوزه فرهنگی و مطالعات صحبت کردیم و یادداشت تفاهم همکاری اقتصادی امضا شد که امیدواریم گسترش یابد.