دانشمندان دانشگاه ژنو در تلاش برای تحت امر درآوردن طبیعت، توانستهاند با استفاده از یک لیزر قوی به ساخت قطرات آب در هوا بپردازند.
این شیوه که « متراکم کردن آب با کمک لیزر» نام دارد میتواند در آینده اسرار چرخههای آبوهوا را آشکار کرده و به انسان در انتخاب مکان و زمان بارش باران کمک کند.
در حالی که شیوه بارور کردن ابرها پیش از این نیز وجود داشته، اما راه ایمنی برای ایجاد ابر محسوب نمیشود، چرا که در آن، جو را با ذرات کوچکی مانند یخ خشک و یدید نقره پر میکنند.
این مساله بدین معنی است که در زمان شکلگیری قطرات باران، مواد شیمیایی اغلب در محیط گستردهتری منتشر شده و میتواند به محیط، آسیب برساند.
این شیوه جدید لیزری کاملا متفاوت است، چرا که از سطوح رطوبت طبیعی و شرایط جوی برای ساخت قطرات آب استفاده میکند.
محققان پس از ساخت لیزر بزرگ متحرک، به نمایش شیوه جدید خود در سواحل رود «رون» در نزدیکی دریاچه ژنو پرداختند.
پس از ۱۳۳ ساعت شلیک تابش یک پرتو نور لیزری شدید که منجر به ایجاد ذرات اسید نیتریک در هوا شد، محققان موفق شدند مولکولهای آب را با یکدیگر ادغام کرده و قطرات را ایجاد کنند.
اگرچه باران واقعی، ساخته نشده اما دانشمندان بر این باورند که میتوانند در آینده به دستکاری شرایط آبوهوایی پرداخته و حتی از وقوع بارندگی جلوگیری کنند.
ایده تغییر و کنترل آبوهوا جدید نبوده و در سال ۱۹۴۶ «وینسنت شائفر» به طراحی شیوهای برای بارور کردن ابرها پرداخت که هنوز مورد استفاده است.
وی در شیوه خود از یخ خشک و یک یخزدگی عمیق برای تولید بلورهای بسیار سردشده آب استفاده میکرد.
دولت چین در حال حاضر به اجرای بزرگترین سیستم بارور کردن ابر در جهان پرداخته تا در مناطق خشک و حتی شهر پکن بتواند باران ایجاد کند/ایسنا