3

دره ستارگان، فراتر از یک پدیده طبیعی+تصاویر

  • کد خبر : 122381
  • ۰۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۶

دره ستارگان که در آن تندیس‌های طبیعی‌ چشم هر گردشگر علاقه‌مند به طبیعت را می‌نوازد، در فرهنگ بومیان با اختصاص افسانه‌های متعدد به خود، از ادبیاتی خاص برخوردار و فراتر از یک پدیده طبیعی است.

خبرگزاری فارس: دره ستارگان، فراتر از یک پدیده طبیعی

در غرب روستای برکه خلف در فاصله پنج کیلومتری از ساحل جنوبی قشم دره ستاره‌ها با تندیس‌ها و بریدگی‌های شگفت انگیز بر اثر عوامل طبیعی فرسایش یافته و جلب توجه می‌کند.

اهالی جزیره می‌گویند که روزگاری ستاره‌ای از آسمان به قلب جزیره افتاده و در برخورد با زمین جزیره این شکل‌ها را از خاک و سنگ و ماسه پدید آورد. این مکان در اصطلاح محلی “استاره افته” و گاه “ستاره افتیده” نامیده می‌شود و داستان‌های وهم‌آلود و خیال‌انگیز فراوانی از آن بر سر زبان‌هاست.

حتی ماندن در این نقطه از جزیره پس از غروب آفتاب برای عده‌ای سخت نگران‌کننده است. چون می‌پندارند با سکوت شب موجودات فرا زمینی در این دره گردهم می‌آیند. برخی دیگر هم بر این باورند که جایی میان سنگ‌ها و در سکوت وهم انگیز آنها می‌توان یک بار هم که شده به زندگی فردی فکر کرد چه در گذشته و چه در آینده. شاید میان سنگ‌های سخت جایی باشد برای نگاهی به آسمان!

برخی دیگر نیز معتقدند که علت شکل ویژه این دره و به وجود آمدن انواع حجم‌ها و پدیده‌های فرسایش در آن، وزش بادهای تند و گردش هوا در لابه‌لای ستون‌ها و حفره‌های آن است.

گردش هوا در دره و تولید صدا باعث شده برخی از ورود به دره در هنگامه شب خودداری می‌کنند.

وجود همین داستان‌های خیال انگیز و شکل و شمایل صخره‌های این منطقه از جزیره قشم باعث شده که از دره ستاره‌ها یا دره ستارگان به عنوان یکی از عجایب هفتگانه قشم نام برده شود و گردشگران جزیره در بازدید خود از جاذبه‌های گردشگری جزیره، بازدید این منطقه را هم در برنامه‌های خود قرار دهند.

تقریبا تمام تندیس‌های موجود در این دره، خاکی و به نوعی یادآور کلوت‌های کویر لوت است. درست مانند کویر که می‌توان ستاره‌ها را در دست جای داد، اینجا نیز به هنگام شب ستاره‌ها نزدیک‌تر به نظر می رسند.

فارس/بالای تندیس‌های صخره‌ای و سخت ماسه‌ای می‌توان صدف‌هایی را دید که نشان از وجود آب دریا در این منطقه در گذشته‌های دور است که امروزه عقب نشینی کرده است.

در هر حال در دره ستاره‌ها، تندیس‌های بلند قامت پیچاپیچ، مانند ستون کاخ‌های ویرانه و قدیمی سر بر آورده است. این اشکال گوناگون حاصل فعالیت باد و آب است که با فرسایش بی‌وقفه خود چنین سازه‌های زمین شناسی را هم چون مجسمه‌هایی هیولایی جلوه می‌دهند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=122381

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]