حمیدرضا حاجیبابایی وزیر سابق آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به نامگذاری سال ۹۳ از سوی مقام معظم رهبری به نام “اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی”، اظهار داشت: با توجه به آغاز سال ۹۳ با ایام فاطمیه انشاءالله امسال توجه ملت ایران به فرهنگ فاطمی و علوی بیشتر شود.
وی ادامه داد: معمولاً مقام معظم رهبری با توجه به بررسیهای کارشناسی که توسط کارشناسان انجام میگیرد و مستند به آمار و ارقام و استنادات علمی سالها را نامگذاری میکنند و این نامگذاری پیشانی اقدامات و عملکرد همه آحاد ملت ایران بهویژه مسئولین خواهد بود.
وزیر سابق آموزش و پرورش تصریح کرد: ۴ واژه مهم اقتصاد، فرهنگ، عزم ملی و مدیریت جهادی را در شعار امسال درمییابیم و همچنین اینکه مقام معظم رهبری فرمودند در سال ۹۲ حماسه سیاسی انجام شد اما حماسه اقتصادی شکل نگرفت. البته زیرساختهای قانونی و ابلاغ سیاستها برای حماسه اقتصادی انجام شد.
حاجیبابایی با بیان اینکه نیاز امروز جامعه ما دو موضوع مهم “اقتصاد و فرهنگ” است، گفت: دلیل این موضوع نیز این است که اقتصاد و فرهنگ رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند و فشارهای اقتصادی و تحریمها از سوی دشمن بهعلت تغییر و استحاله فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران شکل میگیرد، یعنی دشمنان بهدنبال این هستند که با فشارهای اقتصادی فرهنگ نظام را تغییر دهند.
وی جنگ اصلی دشمنان با نظام جمهوری اسلامی را جنگ فرهنگی دانست و اظهار داشت: اقتصاد تنها یک وسیله و عامل برای رسیدن به هدف دشمنان است.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به نظر میرسد دولت و مجلس با همه سازمانها و ارگانها و همه آحاد ملت پشت سر آنها در سال ۹۳ نباید به موضوعی جز اقتصاد و فرهنگ توجه داشته باشند.
حاجیبابایی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی باید با عزم ملی شکل بگیرد که عزم ملی برای اقتصاد یعنی چشمداشتی به خارج از کشور نداشته باشیم، البته معنایش این نیست که ما سیاستهای مقتدرانهای را براساس عزت، حکمت و مصلحت انجام ندهیم، اما چشم دوختن به خارج تا به امروز هیچ کشوری را مستغنی نکرده و بلکه روز به روز محتاجتر میکند. پس باید با تکیه بر عزم ملی ملت بزرگ ایران، اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنیم که زیرساختها و مؤلفههای مهم اقتصادی نیز در کشور وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی بهمعنای اقتصاد ریاضتی نیست، ادامه داد: اقتصاد مقاومتی بهمعنای رفاه است، یعنی اگر اقتصاد مقاومتی اجرایی شود، رفاه عمومی را بهدنبال خواهد داشت.
وزیر سابق آموزش و پرورش با اشاره به مقوله فرهنگ نیز اظهار داشت: موضوع فرهنگ باید از دو جهت مورد توجه باشد؛ اول اینکه نباید اجازه دهیم فرهنگ علوی و فاطمی مورد هجمه قرار گیرد و کسانی که با این فرهنگ چه در داخل و چه در خارج از کشور عناد و مشکل دارند، این فرهنگ را تحتالشعاع قرار دهند کما اینکه در سال گذشته شاهد برخی رگههایی از مخالفتها و عنادها با فرهنگ علوی و فاطمی بودیم.
حاجیبابایی افزود: دوم اینکه انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی براساس مکتب فاطمی و علوی است. پس باید تمام توانمان را به کار گیریم تا این فرهنگ را در جامعه تثبیت کنیم و همه این موارد با یک مدیریت جهادی امکانپذیر است.
وی تصریح کرد: مدیریت جهادی یعنی ولایتپذیری و مدیر جهادی یعنی فردی که معتقد به ولایت است و همچنین در مدیریت جهادی مدیران و تمام مسئولان کمتر مصرف و بیشتر کار میکنند. امیرالمؤمنین به مالک اشتر نیز میفرماید: کثیر المعونه و قلیل المئونه، یعنی مدیرانی که بیشترین کمک را میکنند و کمترین مصرف را دارند.
وزیر سابق آموزش و پرورش افزود: مدیر جهادی در چارچوب ظروف و ساختارهای غیرواقعی قرار نمیگیرد بلکه فارغ از این چارچوبها، قدرت و سرعت کار را بیشتر میکند. در این رابطه علاوه بر دولت مجلس نیز باید این وظیفه مهم و خطیر را انجام دهد و بهسمت آن حرکت کند.
حاجیبابایی با تأکید بر “در سال ۹۳ نباید تحت هیچ شرایطی اجازه دهیم مردم در عسرت قرار گیرند” با اشاره به هدفمندی یارانهها گفت: یارانهای که به هر فرد از ۳ سال قبل ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت میشد براساس ارز ۱۲۰۰ تومانی بود که امروز پس از گذشت ۳ سال و با ارز ۳هزار تومانی، ارزش یارانه در حدود ۱۹ هزار تومان میشود که البته این میزان در سال جدید نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
وی اضافه کرد: نیازی نیست برای این مبلغ فشار زیادی به جامعه وارد کنیم. البته منظورم این نیست که هدفمندی را اجرا نکنیم. بلکه تفتیش مردم و ایجاد یأس، ناامیدی، اضطراب و تشویش بین مردم در سالی که باید اقتصاد مقاومتی را طرحریزی کرد، خیلی مناسب نیست، یعنی باید عزت و جایگاه مردم را در نظر گرفت.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از وقتی ما توزیع سبد کالا را آغاز کردیم ایرادات و اشکالاتی داشت که باعث شد دشمنان سوءاستفاده کنند و تبلیغ کردند که از پولی که ما به ایران دادیم، مردم فقیر و گرسنه ایران استفاده کردند. پس اینکه میگویند مردم برای دریافت یارانهها دوباره ثبتنام کنند و مکرر میگویند نیازمندان برای دریافت یارانه ثبتنام کنند، درست به نظر نمیرسد.
حاجیبابایی با بیان اینکه باید در نظر گرفت که پرداخت یارانه نیز کمک بلاعوض نیست بلکه مابهالتفاوت گران شدن حاملهای انرژی است که به مردم پرداخت میشود، ادامه داد: ممکن است فردی ۲ میلیون تومان حقوق بگیرد اما خرجش هم زیاد باشد و به دریافت یارانه نیاز داشته باشد. پس اگر فردا ۴۰ میلیون نفر برای دریافت یارانه ثبتنام کنند دوباره دشمنان تبلیغات گستردهای علیه جمهوری اسلامی به راه میاندازند که در ایران ۴۰ میلیون نفر “ندار” وجود دارد و وضعیت اقتصادی بد است، پس بهتر است با دقت بیشتری این اقدامات را انجام دهند.