یک مقام ارشد سرویس امنیتی فدرال روسیه معتقد است که فیس بوک به ظاهر خصوصی و در اختیار وزارت دفاع و سازمان سیا قرار دارد و به عنوان یک سلاح جنگ اطلاعاتی آمریکا کاربرد دارد.
پایگاه تحلیلی “پک آلرت” در گزارشی عنوان کرد: یکی از ماموران ارشد سرویس امنیت فدرال روسیه (افاسبی) در نشستی غیررسمی با خبرنگاران در کرملین، شبکه اجتماعی فیسبوک آمریکا را خطرناکترین سلاح جهان در جنگ اطلاعاتی توصیف کرده است. وی میگوید که اگر تواناییهای فیسبوک محدود نشود، تمام مردم جهان آزادیهای خود را کاملا از دست خواهند داد. شایان ذکر است که این مامور ارشد “اف اس بی” پیشتر نیز از مقامات روسیه خواسته بود که استفاده از اسکایپ، جی میل و هات میل را به عنوان مهمترین تهدیدات امنیت ملی ممنوع کنند. البته این درخواست به دلیل نگرانی کرملین از واکنش غرب به سرعت رد شد.
* فیسبوک، زاده اداره آگاهی اطلاعات آمریکا
این مامور ارشد “اف اس بی” در ارزیابی خود از فیسبوک هشدار میدهد که این شبکه اجتماعی به ظاهر خصوصی، در حقیقت زاده “اداره آگاهی اطلاعات آمریکا” (آی ای او) است. این نهاد که در لوگوی آن چشمی خیره به جهانیان را میبینیم که بر فراز هرمی بزرگ جای گرفته است در سال ۲۰۰۲ تاسیس شد و هدف خود را “آگاهی کامل اطلاعاتی” (تی آی ای) از تمامی جوانب زندگی مردم آمریکا اعلام نمود.
* آگاهی کامل اطلاعاتی از طریق ذخیره اطلاعات شخصی همه مردم آمریکا
“آی ای او” معتقد است که با ایجاد یک مرکز داده کامپیوتری بزرگ جهت جمعآوری و ذخیره اطلاعات شخصی همه مردم آمریکا میتوان برنامه آگاهی کامل اطلاعاتی را تحقق بخشید. اطلاعات مورد نظر این اداره عبارتند از ایمیلها، شبکههای اجتماعی، سابقه کارتهای اعتباری، تماسهای تلفنی، سابقه پزشکی و منابع اطلاعاتی بیشمار دیگر که همگی بدون حکم دادگاه قابل دسترسی هستند.
* آمریکاییها از طریق فیسبوک جاسوسی خود را میکنند
این مامور “اف اس بی” در ادامه میافزاید که “آی ای او” برای رسیدن به این اهداف باید راهی مییافت که آمریکاییها خودشان جاسوسی خود را بکنند و بدین ترتیب “آی ای او” بتواند قوانین حمایتی از افراد و حریم خصوصی آنها را دور بزند؛ لذا با این هدف بود که سنگ بنای شبکه اجتماعی فیسبوک که اکنون پر بازدیدترین سایت اینترنتی دنیا است، گزارده شد.
* موسس واقعی فیسبوک، رییس سابق اداره آگاهی از اطلاعات آمریکا است
تاسیس واقعی فیسبوک به یکی از مهمترین دانشمندان نظامی آمریکا و رییس سابق “آی ای او” دکتر “آنیتا جونز” نسبت داده میشود. او از طریق شرکت سرمایه گذاری مشترک وزارت دفاع آمریکا و سازمان سیا، “اینکیوتل”، منابع مالی اولیه فیسبوک را تامین و تا به حال چند صد میلیون دلار سرمایه در آن تزریق کرده است.
این مامور ارشد “اف اس بی” در ارزیابی خود از فیسبوک هشدار میدهد که این شبکه اجتماعی به ظاهر خصوصی، در حقیقت زاده “اداره آگاهی اطلاعات آمریکا” (آی ای او) است. این نهاد که در لوگوی آن چشمی خیره به جهانیان را میبینیم که بر فراز هرمی بزرگ جای گرفته است در سال ۲۰۰۲ تاسیس شد و هدف خود را “آگاهی کامل اطلاعاتی” (تی آی ای) از تمامی جوانب زندگی مردم آمریکا اعلام نمود
* با عضویت در فیسبوک دولت آمریکا حق دسترسی به تمام اطلاعات شما را خواهد داشت
کاربران نمیدانند که با عضویت در این شبکه اجتماعی آنها به دولت آمریکا اجازه دسترسی کامل و بی حد و حصر به آنچه که آنها در اینترنت انجام دادهاند یا انجام میدهند یا در آینده انجام خواهند داد را اعطا کردهاند. گواه این ادعا موافقت نامه حریم خصوصی و شرایط استفادهای است که کاربران با فیسبوک امضا کردهاند:
* بیانیه حریم خصوصی فیسبوک
فیسبوک اطلاعات مربوط به شما را از سایر منابع همچون روزنامهها و سرویسهای پیام کوتاه نیز جمعآوری میکند. این اطلاعات بدون توجه به استفاده شما از وبسایت گردآوری میشود.
* شرایط استفاده از فیسبوک
با ارسال مطالبی به عنوان کاربر در هر قسمت از سایت، شما به صورت خودکار به فیسبوک مجوز میدهید یا تضمین میکنید که حق اعطای چنین مجوزی را دارید که فیسبوک بتواند از چنین اطلاعات و محتوایی استفاده کند، آنها را کپی و اجرا کند، به نمایش بگذارد، تغییر ساختار بدهد، (تمام یا بخشی از آن را) ترجمه، خلاصه و پخش کند …فیسبوک میتواند چنین اطلاعات و محتوایی را ماخذ آثار دیگر قرار دهد یا در آثار دیگر تلفیق کند. این مجوز (با حق تجویز به غیر) غیرقابل فسخ، همیشگی، غیر انحصاری، قابل انتقال، کامل و جهانی است.
* دسترسی فیسبوک به گوشیهای همراه
گزارشهای جدید که در سطح آمریکا منتشر شده نگرانکنندهتر است. طبق این گزارشها، کل اطلاعات دفترچه تلفن، پیامکها، تصاویر و تمامی اطلاعات موجود در گوشیهای موبایل یا گوشیهای هوشمند آن دسته از کاربرانی که تلفن خود را در سایت فیسبوک وارد کردهاند بدون رضایت خود آنها به سایت منتقل شده است. البته این کاربران ساده دل با امضای موافقت نامه حریم خصوصی و شرایط استفاده در زمان عضویت در فیسبوک چنین امکانی را فراهم کردهاند.
* فیسبوک در صدر مراکز داده اطلاعات بیومتریک جهان قرار دارد
این مامور “اف اس بی” هشدار میدهد که “آی ای او” با استفاده از فیسبوک، سلاح جنگ اطلاعاتی خود، اجرای پروژه “هیومن آی دی” را آغاز کرده است. آلمان نیز اخیرا هشدار داده است که فیسبوک احتمالا در صدر بزرگترین مراکز داده اطلاعات بیومتریک جهان قرار دارد. گزارشهای جدید منتشره در آمریکا نیز حکایت از آن دارد که “آی ای او” استفاده از نرم افزار تشخیص چهره را در مورد میلیونها کاربر آغاز کرده است. گزارش مجله تخصصی “پیسیوورلد” تا حدی میتواند در درک موضوع به ما کمک کند:
* سرویس تشخیص چهره فیسبوک، ترسناک است
نمیدانم که اخبار را شنیدهاید یا نه، اما فیسبوک حقیقتا دارد خیلی ترسناک میشود. فیسبوک روز سهشنبه اعلام کرد که در هفتههای آتی تکنولوژی تشخیص چهره خود را برای تمام کاربران فعال خواهد کرد، که میتواند فرآیند تگ کردن تصاویر را نیمه خودکار کند. قطعا شما میتوانید از این سرویس خارج شوید، اما این راهکار چندان مفید نخواهد بود. خروج از سرویس مانع از آن نمیشود که فیسبوک اطلاعات شما را جمع نکند و صورت شما را تشخیص ندهد. شما با این کار تنها مانع از این میشوید که افراد دیگر، شما را به طور خودکار تگ نکنند.
این مامور “اف اس بی” در ادامه میافزاید که “آی ای او” برای رسیدن به این اهداف باید راهی مییافت که آمریکاییها خودشان جاسوسی خود را بکنند و بدین ترتیب “آی ای او” بتواند قوانین حمایتی از افراد و حریم خصوصی آنها را دور بزند؛ لذا با این هدف بود که سنگ بنای شبکه اجتماعی فیسبوک که اکنون پر بازدیدترین سایت اینترنتی دنیا است، گزارده شد
* نقش فیسبوک در سانسور اخبار آمریکا
گزارش کامل ماه اکتبر ۲۰۱۰ روزنامه آمریکایی “اگزمینر” نیز نشان میدهد که چگونه فیسبوک برخی از اخبار آمریکا را سانسور میکرده و یا مانع از انتشار آنها میشده است. برای نمونه فیسبوک مانع از اعتراض به انتشار لکه نفتی توسط شرکت “بی پی” شده است:
* آگاهی مدیران اجرایی و حامیان فیسبوک از اقدامات جاسوسی فیسبوک
حملات نرمافزاری پیچیده جاسوسی و ضدجاسوسی فیسبوک تنها با تائید مدیران اجرایی و حامیان مالی رده بالای فیسبوک ممکن بوده است. مدیران رده بالای فیسبوک همیشه از دسترسی آسان و راحت خود به باراک اوباما سخن میگویند. شرکت “بی پی” در جریان رقابتهای انتخاباتی بیشترین کمکهای مالی را به باراک اوباما کرده است. وزیر انرژی باراک اوباما، “استیون چو”، قبل از پیوستن به کابینه اوباما از شرکت “بی پی” کمک ۵۰۰ میلیون دلاری دریافت کرده است.
* تکنولوژی جدید فیسبوک، مرز جهان الکترونیک و زیست شناسی را از بین میبرد
این مامور ارشد “اف اس بی” در ادامه توصیف تصویر ترسناک فیسبوک هشدار میدهد که این سلاح جنگ اطلاعاتی بزودی تکنولوژی جدید خود به نام “تاتوی الکترونیکی پوست” (ای اس تی) را به کاربران خود معرفی خواهد کرد. این تکنولوژی عبارت است از یک وصله الکترونیکی به باریکی مو که بازیهای کامپیوتری و حسگرهای پزشکی را متحول خواهد کرد و مرز میان جهان الکترونیک و زیست شناسی را از بین خواهد برد. این موضوع، “داغ دجال” را که در انجیل ذکر شده به ذهن متبادر میکند، انجیل هشدار میدهد که در واپسین روزهای جهان هیچ کس بدون داشتن این داغ در پیشانی یا دست خود نمیتواند چیزی بخرد یا بفروشد.
* تمام اطلاعات گردآوری شده در فیسبوک به وزارت امنیت کشور آمریکا منتقل شده است
این مامور ارشد “اف اس بی” در پایان نشست خبری غیر رسمی خود به این نکته اشاره میکند که تمام اطلاعات گردآوری شده توسط فیسبوک (که اکنون متعلق به آنها است) به وزارت امنیت کشور آمریکا منتقل شده و در آنجا در مراکز داده گسترده مربوط به مبارزه با تروریسم با نام “سرویس لیست بررسی تروریسم” نگهداری میشود. در این مرکز داده، حجم نامشخصی از اطلاعات شخصی تمام آمریکاییهایی که عضو فیسبوک، سلاح جنگ اطلاعاتی هستند از قبیل نام، تصویر و داده بیومتریک آنها نگهداری میشود.
منبع: فارس