شدت رواج و گسترش این رفتار در شهرهای مختلف فرانسه، به ویژه گسترش غیر قابل کنترل آن بر پُل تاریخی شهر پاریس (Paris) چهره این شهر را در نظر توریست ها مخدوش کرده و سبب شده تا کمپینی ویژه برای مقابله با آن تشکیل شود.
بر این اساس با مساله ای که این قفل ها برای زیبایی شهری ایجاد کردهاند یک کمپین با ۱۷۰۰ امضا توسط دو آمریکایی مقیم فرانسه ایجاد شده تا به این خرافه پایان داده شود.
در این رابطه لیزا آنسلمو (Lisa Anselmo) یکی از بنیان گذاران این کمپین می گوید: این مسأله از کنترل خارج شده مردم زندگیشان را به خطر میاندازند و از تیرهای برق بالا میروند و از پل ها آویزان میشوند تا به آنها قفل ببندند.
وی می گوید: مساله فقط زیبایی شهری نیست، وزن این قفل ها خطر ساز است: پل (Pont des Arts) یک پل کوچک است که در حال حاضر وزنی معدل ۹۳ تن را که از قفل های آویزان بر آن بوجود آمده را دارد تحمل می کند بارها مشاهده شده این حجم از بار، نرده های پل را می شکند، اگر چه شهرداری آنرا عوض کرده و قفل های آن را باز می کند، اما دو هفته بعد دوباره از قفل هایی جدید پر می شود!
مشرق/صرف نظر از بررسی ابعاد اجتماعی این خرافه و چگونگی نفوذ و ترویج آن در میان جوامع مختلف، آنچه قابل تامل است رخ داد این اتفاق در کشوری است که مدعی تکیه بر عقلانیت و بالیدن به آن است کشوری که مانند دیگر جوامع غربی هر امر غیر مادی را با برچسب خرافات به زیر سؤال می برد اما حالا خرافه ای چنین عجیب و خنده دار در آن چنان رواج دارد که طی مدت دو هفته یک پل را از قفل اشباع می کند و آن را تا حد ریزش می کشاند.
با این حساب به نظر می رسد باید در ادعای تکیه بر عقلانیت جماعت فرنگی کند و کاوی دوباره کرد بویژه در خصوص کینه آنها با اسلام و خرافی خواندن آن.