به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، جعفر قادری عصر امروز در همایش بسیج کارگری این شهر اظهار داشت: در بحث گسترش پوشش بیمههای اجتماعی به عنوان بخشی از اهداف طرح هدفمند کردن یارانهها، حدود ۲ هزار میلیارد تومان برای بیمه بیکاری کارگران بیکار اختصاص داده شد که امید داریم با تامین منابع آن توسط دولت، پوشش بیمه بیکاری گستردهتر شده و افراد نیازمند بتوانند از آن استفاده کنند.
وی افزود: در حال حاضر ارزش سهام عدالت رقمی حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است و دولت ۳۳ هزار میلیارد تومان نیز از دارندگان سهام عدالت طلب دارد.
قادری ادامه داد: حدود ۶۷ هزار میلیارد تومان منابع سهام عدالت اگر آزاد شده و در شرکتهای سرمایهگذاری استانی سرمایهگذاری شود کمک بزرگی به توسعه استانها است و میتواند در کاهش بیکاری تاثیرگذار باشد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: منابعی که برای وزارت بهداشت و درمان اختصاص داده شده حدود ۸ هزار میلیارد تومان است که بیمه درمانی قشرهای روستایی، خانوارهای کمدرآمد و قشرهای آسیبپذیر شهری را شامل میشود.
قادری خاطرنشان کرد: امید داریم امسال دولت بتواند منابع این ۸ هزار میلیارد تومان را از محل اجرای مرحله دوم هدفمند کردن یارانهها به دست آورده مشکل بیمه درمان این قشرها را حل کند.
حل مشکل شش واحد پتروشیمی فارس
وی تصریح کرد: تلاش ما در فارس این است که بتوانیم ظرفیتهای تولیدی را اضافه کنیم و در این زمینه جلساتی در طول هفتههای گذشته برگزار شد که به عنوان نمونه نشست با وزیر نفت نتایج مثبتی داشت.
این نماینده مجلس بیان کرد: شش طرح بزرگ پتروشیمی در فارس وجود دارد که یکی در کنار پالایشگاه بزرگ پارسیان، یک مورد در فیروزآباد و مابقی در فسا، جهرم، داراب و استهبان بوده و در شمار پتروشیمیهای خط اتیلن مرکز هستند.
به گفته وی، دو پتروشیمی کازرون و ممسنی اما جزئی از خطوط اتیلن غرب هستند.
قادری با اشاره به این که بخشی از این پتروشیمیها بلاتکلیف بودند، ابراز داشت: در جلسه با وزیر نفت این موارد تعیین تکلیف شد و امیدواریم عملیات اجرایی این شش مجموعه پتروشیمی به زودی آغاز و موجب افزایش اشتغال در این استان شود.
سوءاستفادهها مانع از پوشش بیمه کارگران ساختمانی شده است
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در طول سالهای گذشته مراقبت نشد و بسیاری از کارگران کارخانهها و افراد دارای پروانه کسب از امتیاز بیمه کارگران ساختمانی بهرهمند شدند.
وی افزود: در حال حاضر ۸۰۰ هزار نفر در کشور زیر پوشش بیمه کارگران ساختمانی قرار دارند و ما اعتقاد داریم کل کارگران ساختمانی بیش از یک میلیون نفر نیستند.
قادری ادامه داد: در طول سالهای گذشته مراقبت و مواظبت نشد و بسیاری از کارگرانی که در کارخانهها کار میکنند، افرادی که پروانه کسب و یا حتی مغازه دارند از امتیاز بیمه کارگران ساختمانی استفاده کردند که این افراد باید پالایش شده و کسانی که کارگر ساختمانی نیستند، حذف شوند تا نوبت به کارگران ساختمانی واقعی برسد.
وی تصریح کرد: دلیلی ندارد افرادی که پروانه ساختمانی دارند یا در واحد صنعتی کار میکنند و سهم بیمه آنها را کارفرمای صنعتی پرداخت میکند از محل منابع بیمه کارگران ساختمانی استفاده کنند و در این زمینه لازم است که دولت و تامین اجتماعی اقدامات جدیتری را انجام دهند.
این نماینده مجلس اضافه کرد: تلاش ما این است که از منابع مالیات نیز به کمک منابع تامین اجتماعی بیاوریم که بیمه، تنها از محل پروانه ساختمانی تامین نشود چرا که تامین از محل پروانه ساختمانی باعث فشار به خود کارگران میشود.
آغاز عملیات اجرایی بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی غرب شیراز
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود در اجتماع کارگران اظهار داشت: هفته گذشته جلسهای با دکتر «سیدتقی نوربخش» مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی داشتیم که در آن جلسه در مورد بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی تامین اجتماعی در غرب شیراز، تصمیماتی اتخاذ شد.
وی افزود: در حال حاضر نقشههای این بیمارستان آماده شده و قول دادند ظرف دو سه ماه آینده عملیات اجرایی آن شروع شود.
توسعه بخشهای بیمارستانی در شیراز و تجهیز درمانگاههای شهرستانهای فارس دیگر موردی بود که قادری در راستای ارتقای خدمات بهداشت و درمان در این استان به آن اشاره کرد.
به گزارش فارس، هفته گذشته در جلسه شورای تعالی تعاونیهای استان فارس با حضور دیگر نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، به نقش کمیسیون تلفیق مجلس در تصویب تامین منابع بیمه کارگران ساختمانی از محل پروانه ساختمانی اشاره و عنوان شد که این موضوع ضربات جبرانناپذیری را بر تعاونیها وارد ساخته است.