سازمان ملل متحد تخمین میزند، کار اجباری در سراسر جهان سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار سوددهی دارد. در گزارش این سازمان آمده، ۲۱ میلیون انسان هم اکنون بر خلاف میلشان مجبور به انجام کارهای مختلف از جمله روسپیگری هستند.
سازمان بینالمللی کار (ILO) وابسته به سازمان ملل متحد در گزارشی تازه اعلام کرده است که بردهداری مدرن سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار سوددهی دارد. نزدیک به دو سوم این درآمد غیرقانونی (مبلغ ۹۹ میلیارد دلار) به نوشته نویسندگان این گزارش، از راه روسپیگری اجباری، به دست میآید و قربانیان آن نیز بیش از همه زنان هستند.
سایت دویچه وله (D.W) در این باره نوشت، گای رایدر، دبیرکل سازمان بینالمللی کار، اظهار داشته که این گزارش “درک ما را از کار اجباری و بردهداری مدرن عوض میکند.” به گفته وی این تحقیق نشان میدهد که حذف فوری “این عمل اساسا پلید اما پرسود” تا چه اندازه ضروری است.
طبق اطلاعات ذکر شده در این گزارش، بیشترین میزان کار اجباری در قاره آسیا (حدود ۱۲ میلیون نفر)، آفریقا (نزدیک به ۴ میلیون نفر)، آمریکای لاتین (نزدیک به ۲ میلیون نفر)، جنوب شرق اروپا و کشورهای پیشین اتحاد جماهیر شوروی (بیش از یک و نیم میلیون نفر) و آمریکا، اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای توسعه یافته (یک و نیم میلیون نفر) وجود دارد.
هم اکنون در سراسر جهان ۲۱ میلیون مرد، زن و کودک مجبور به کار یا تنفروشی شدهاند. دبیرکل سازمان بینالمللی کار تأکید کرده که برای کمک به قربانیان بردهداری مدرن نیاز به انجام اقدامات مشخص است.
کار اجباری بیش از همه در پروژههای ساخت و ساز، کارخانهها و معادن به چشم میخورد و سالانه ۳۴ میلیارد دلار سودآوری دارد. به استناد این تحقیق، به کار کشیدن اجباری از مردان، زنان و کودکان به عنوان خدمتکار در خانوادههای مرفه نیز رواج دارد و آنها اغلب مجبور به کار بدون دستمزد یا با دستمزد بسیار پایین هستند.
جام/ سود حاصل از این نوع کار اجباری به گزارش سازمان بینالمللی کار سالانه ۸ میلیارد دلار است.
این سازمان تخمین میزند که در خاورمیانه بیش از نیم میلیون کارگر اجباری وجود داشته باشد. به نوشته این گزارش مهاجران و افراد بیسواد بیشترین قربانیان کار اجباری هستند.