5

خود را برای یک نبرد فرهنگی عظیم با کشورهای صنعتی و مدرن آماده کنیم

  • کد خبر : 129506
  • ۰۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۱

رئیس‌جمهور گفت: خود را باید برای یک نبرد فرهنگی عظیم با کشورهای صنعتی و مدرن آماده کنیم تا بتوانیم نسل جوان امروز و فردا را حراست کنیم.

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز یک‌شنبه در افتتاحیه هفتمین اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی با بیان “در زمانی قرار داریم که بی‌تردید می‌توان آن را عصر ارتباطات نامید” گفت: قدرت ارتباطات در دنیای امروز یک بخش مهم از قدرت ملی است و هر کشوری که بتواند ندا و صدای مردم خود را بهتر به جهانیان برساند، عملکرد خوبی از خود به جای گذاشته است.

وی افزود: بی‌تردید خواست منطقی همه انسان‌ها منطبق است با فرهنگ راستین اسلامی که آن فرهنگ منطبق با فطرت انسانی است و باید رسانه‌های اسلامی در منطقه و دنیا بتوانند ندای اکثریت باشند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در مقطع کنونی بی‌تردید یکی از تقابل‌هایی که وجود دارد تقابل جهان اسلام با دنیای غرب است، گفت: غرب تلاش می‌کند تا هویت جوامع انسانی را به‌سمت هویتی که خود می‌خواهد شکل دهد؛ امروز قبل از آنکه تصرف سرزمین‌ها مورد نظر قدرت‌های بزرگ جهان باشد، تصرف اذهان و افکار جوامع مورد نظر آنهاست.

روحانی بر همین اساس خاطرنشان کرد: بنابراین اینجا جایی است که دنیای اسلام باید با همه توان برای حراست فرهنگ و هویت اسلامی خود هم در ابزار و هم در محتوا وارد عمل شود.

وی با اظهار “ما نمی‌توانیم از مدرن‌ترین ابزارهای فناوری فاصله بگیریم و نمی‌توانیم در سرعت، ظرافت و هنر تأثیرگذاری از دنیا عقب بمانیم” تصریح کرد: امروز هرکسی که سریع‌تر خبر را به گوش جهانیان می‌رساند آن جهت است که در افکار عمومی تأثیر دارد و خبرهای بعدی با هر تفسیر و تعبیر انفعالی خواهد بود.

رئیس‌جمهور گفت: امروز آن خبری تأثیرگذار است که از ظرافت‌های هنری برخوردار باشد و تغییر ضمیر ناخودآگاه هنر نیست، بلکه تغییر ضمیر خودآگاه امروز هنر است.

“رسانه‌هایی که غرب از لحاظ فناوری و تجهیزات در اختیار دارند برای ما نقطه‌ای است که امروز نه یک انتخاب بلکه ضرورت است تا ما هم از آن فناوری‌ها برخوردار شویم، شاید که آنها از نظر تجهیزات و ابزار قدمی جلوتر باشند اما ما دارای محتوایی سرشار از هدایت هستیم و آن فرهنگ هنر اسلام و خاندان رسالت و اهل‌‌بیت است”.

روحانی با بیان “محتوا می‌تواند بر ابزار قالب شود و ما این تجربه را در گذشته در پیروزی انقلاب داشتیم” اظهار داشت: در انقلاب اسلامی ما ابزاری در اختیار نداشتیم. نه‌تنها رادیو و تلویزیون بلکه ابزار لازم برای چاپ انواع اعلامیه‌ها را هم در اختیار نداشتیم. امام بود و نوار ضبط‌صوت که از نجف یا پاریس، آن‌هم از طریق تلفن به ایران منتقل می‌شد و در جای جای ایران کمتر از ۴۸ ساعت پخش می‌شد، بنابراین ما از لحاظ ابزار بسیار ضعیف‌تر از جبهه مقابل بودیم، اما از لحاظ محتوا توانستیم پیروز شویم.

وی با اعلام “ابزار و محتوای ما در آن دوران مسجد، هیئت، روحانیت و شبکه ارتباطی مردم بود” گفت: ما در جنگ ۸ساله هم تنها بودیم و نه‌تنها بعثیان، بلکه دنیا علیه ما بسیج شده بود. اما این اراده و ایمان ما بود که بر ابزار مدرن شرق و غرب پیروز شد و جا دارد که گرامی بداریم ایام آزادسازی خرمشهر و همچنین ایام پیروزی مقاومت بر اسرائیل متجاوز را که در هر ۲ نبرد ایمان و اراده بر ابزار مدرن پیروز شد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: این درست عبرت است که اگر محتوای لازم را تولید کنیم می‌توانیم بر کسانی که ابزار مدرن دارند پیروز شویم.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش به ویژگی‌های پیامبر گرامی اسلام در هدایت مسلمین اشاره کرد و گفت:‌ این روزها سالروز بعثت پیامبر نبی‌اکرم(ص) است، بعثتی که ندای حق  را بر بت‌ها و بت‌کده‌ها سر داد و پیروز شد و امروز نیز ما کاری جز ادامه بعثت نداریم که او هم شاهد، هم مبشر و هم داعی الی الله و هم سراج منیر بود و توانست همه بتها را در هم بکوبد و همه سنت‌های ناروا را از زندگی مردم دور کند و راه حق را مستقر کند.

“امروز دعوای اصلی ما با غرب بر سر آن است که غرب می‌خواهد مصرف‌گرایی و لذت‌گرایی را در دنیای امروز به‌ویژه نسل جوان ما مسیر زندگی قرار دهد یعنی بت مصرف‌، لذت بی‌عدالتی و تبعیض را در جهان بین مسلمانان و غیرمسلمانان و کشورهای در حال توسعه و توسعه‌یافته مستقر کند”.

وی با بیان “امروز دنیای غرب نمی‌خواهد که جهان اسلام در مسیر فناوری‌های مدرن قرار گیرد و آنها سلطه خود را در انحصاری کردن فناوری‌های مدرن می‌دانند” اظهار داشت: دنیای غرب به همین دلیل و به‌بهانه‌های مختلف می‌خواهد جهان اسلام در حال توسعه را با فاصله‌ای چندساله با دنیای پیشرفته صنعتی خود قرار دهند.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: باید این بت تبعیض و لذت‌گرایی شکسته شود و جای همه این بتها توحید بنشیند که اگر ما گوینده و عمل‌کننده لا اله الّا اللّه باشیم، حتماً فلاح و رستگاری کنارش خواهد بود.

روحانی با اظهار این مطلب “ما امروز باید خودمان را برای نبرد فرهنگی عظیم در دنیای ارتباطات با کشورهای به‌اصطلاح صنعتی آماده کنیم تا بتوانیم نسل امروز و فردا را حراست کنیم و بعثت پیامبر گرامی را در دل جوانان پایدار و جاودانه سازیم” خاطرنشان کرد: امروز ابزار فقط رادیو و تلویزیون نیست و آنها کم‌کم کنار گذاشته می‌شوند و موبایل و اینترنت جای آنها را می‌گیرد. ما امروز وظیفه داریم با همه ابزارهای اینترنتی خود را برای نبرد بزرگ تبلیغی آماده کنیم که اگر توان خود را به کار گیریم چون محتوای‌مان حق و منطبق با فطرت است می‌توانیم پیروز شویم.

وی نقش رسانه‌ها را فراتر از ارتباطات دانست و گفت: رسانه‌ها امروز نقش تأثیرگذاری بر هنجارها و زندگی دارند. امروز رسانه‌ها نه‌تنها تصویر را منتشر می‌کنند، بلکه تولیدکننده تصویر نیز هستند و اگر ما نتوانیم با قدرت از فرهنگمان صیانت کنیم، سبک زندگی جامعه اسلامی به‌تدریج سبکی غربی خواهد شد و کم‌کم خانه و خانواده غربی می‌شود و رابطه زن و شوهر، پدر و فرزند و دختر و پسر در جامعه غربی می‌شود و روزی می‌رسد که از نو بتها به‌جای لا اله الّا اللّه ظهور و بروز می‌کنند. این فاجعه‌ای بزرگ برای اسلام است که با جاهلیتی نو مواجه می‌شود و به‌جای آن فرهنگ نوری که از غار حرا تابیدن گرفت، خدای ناکرده ظلم، جهان و تاریکی زندگی نسل جوان امروز و فردای ما را فرا می‌گیرد.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر “ما نیاز به تولید برند در عرصه رسانه‌ها داریم” گفت: حتی در غذا باید بازار غذای حلال را در دنیای اسلام بگسترانیم تا هر مسلمانی به هر کشوری رفت، تابلوی غذای حلال چشم او را جذب و دل او را آرام کند تا بتواند از غذای حلال استفاده کند.

روحانی با تأکید بر این موضوع “باید تولید پاک و نظیف را جایگزین انواع تولیدکننده انحرافی غربی کنیم و برای آن باید برندی به وجود آوریم تا این برند به پدر و مادر و جوانان اطمینان دهد که محتوایش خوب است” اظهار داشت: باید برند صالح، تولید صالح و عمل صالح را به‌عنوان یک برند در دنیای اسلام ایجاد کنیم تا هرکسی آن محصول را با برند صالح می‌بیند اطمینان داشته باشد که نقشه‌های آن صحیح و درست است.

وی ادامه داد: ما در فرهنگ و تولید فرهنگی باید با برند خودمان افکار عمومی و اذهان دنیای اسلام را جذب کنیم. ما از فریادها و زرق و برقهای دنیای غرب نهراسیم. ما می‌توانیم موفق و پیشرو باشیم و راه پیامبر را ادامه دهیم و اگر نمی‌توانستیم او امام هدایت ما نبود و اگر نمی‌توانستیم راه پیامبر را ادامه دهیم، او سراج منیر ما نبود. ما می‌توانیم راه پیامبر را برگزینیم.

“ما به‌همراه راه بعثت و  راه علی و راه اهل‌بیت حتی می‌توانیم به قلب کعبه هم نفوذ کنیم و بتهایی که در کنار و گوشه آن چیده شده به زیر آوریم و بشکنیم و فقط یک ندا را بر دل جوانان حاکم کنیم و آن لا اله الّا اللّه محمد رسول‌ اللّه است”.

رئیس‌جمهور با بیان “باید در مقطع حساس کنونی بار سنگینی را که بر دوش داریم، احساس کنیم” گفت:‌ امروز غرب و دشمنان اسلام خواسته‌اند که آن اسلام را به‌گونه‌ای دیگر معرفی کنند. پیامبر که پیامبر عفو و رحمت بود و برادری، الفت، اخوت و مهر و صمیمیت را آورد و جنگ‌های دهه‌ها و قرنها‌ را از بین برد، صمیمیت و اتحاد را نه‌تنها بین مسلمان بلکه بین همه جوامع حاکم کرد. امروز یک عده‌ای اسلام را این‌چنین معرفی می‌کنند که دزدیدن دختران در حال تحصیل نعوذ‌ بالله افتخار دینی و اسلامی است و چگونه امروز برای ما قابل تحمل است که عده‌ای نادان و گمراه که نه از قرآن بهره بردند و نه از سنت و سیره پیامبر، اما به‌نام دین و جهاد تروریسم و وحشت و خشونت را در دنیای اسلام و دیگر جوامع ایجاد می‌کنند.

روحانی افزود: امروز رسالت سنگینی بر دوش ماست که از اسلام، پیامبر و بعثت همواره حفاظت کنیم. جمهوری اسلامی ایران و ملت بزرگش در انتخابات ۲۴ خرداد راه اعتدال را برگزیدند و دست رد به افراط و افراط‌گرایی زده‌اند و طرح مقابله با خشونت و افراط‌گرایی را در سازمان ملل با اکثریت آرا تصویب کردند و باید چهره واقعی اسلام را در دنیای امروز معرفی کنیم.

وی با ابراز امیدواری نسبت به داشتن یک رسانه مرتبط و مستقل اسلامی در سراسر جهان، گفت: نگذاریم در خبرها و تصویرها غرب پیشتاز و مفسر حوادث باشد، ما پیشتاز این حرکت باشیم.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش به آغاز به کار هفتمین اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی اشاره کرد و گفت:‌ کار این اتحادیه کار میمون و مبارکی است و باید توسعه یابد هم با جذب رسانه‌های جوامع اسلامی و هم با ارتقای کیفیت و محتوای برنامه‌ها.

روحانی تصریح کرد: باید چهره واقعی اسلام را در رسانه‌های اسلامی معرفی کنیم و قرآن را تبیین و راه پیامبر را ترویج کنیم. این رسالت ما است و باید در برابر توطئه‌های غرب برای انحراف افکار نسل جوانان بایستیم و مقابله کنیم.

وی با تأکید بر “باید چهره رحمانی اسلام را در برابر همه آنهایی که با هدایت غرب و یا تحجر خویش راه غلط را انتخاب می‌کنند و وحشت ترور و خشونت را به نام دین می‌زنند معرفی کنیم” خاطرنشان کرد: ما نه‌تنها اهل خشونت و افراط نیستیم که البته در برابر تجاوز دیگران مقاومت خواهیم کرد و این بیان قرآنی ماست که ظلم نمی‌کنیم، همچنان که زیربار ظلم نمی‌رویم.

رئیس جمهور همچنین اظهار کرد: باید در رسانه‌های اسلامی حدیث و ادای امانت اصل باشد و به منافع زودگذر نگاه نکنیم. رسانه‌های اسلامی باید مورد اعتماد نه‌تنها ملتهای خود، بلکه مورد اعتماد افکار عمومی جهان باشد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=129506

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]