رئیس هیأت تحقیق و تفحص و آموزش عالی کشور در مجلس هفتم پیرامون راههای کسب اطلاعات در خصوص دانشگاه آزاد گفت: ما در خصوص این موضوع سه نوع دریافت اطلاعات داشتیم، هم به صورت آزاد و علنی، هم اینکه در مراکزی مستقر میشدیم و همچنین اسناد را از طریق مراکز نظارتی دریافت میکردیم از جمله از وزارت اطلاعات، دیوان محاسبات، شورای انقلاب فرهنگی و دیگر مراکز. با تطبیق این اسناد متوجه شدیم که دانشگاه آزاد اسناد را دستکاری میکند برای مثال در خصوص صندوق رفاه متوجه شدیم که هم برای ما و هم برای هیأت امنای دانشگاه گزارشسازی میکنند و دریافتیم با این مسیر اینها اطلاعاتی به ما نمیدهند و یا اطلاعات دستکاری شده را در خدمت ما قرار میدهند. بر همین اساس اعتراضاتی صورت گرفت و بحث تحقیق و تفحص برای مدتی قطع شد.
وی تأکید کرد: کار به جایی رسید که در تاریخ ۲۵ فروردین ۸۵ هیأت تحقیق و تفحص به این جمعبندی رسید که کار را ناتمام بگذارد چرا که در حقیقت، تحقیق تفحصی هنوز صورت نگرفته است. چرا که هم دانشگاه آزاد در مقدمه و هم در انتهای کار همکاری نکرد.
زاکانی با اشاره به سخنان حدادعادل در خصوص اجرای مجدد تحقیق و تفحص، گفت: بر همین اساس ۹۰هزار صفحه سند جمع شد آن هم غیر از مسیری که دانشگاه آزاد به ما اطلاعات میداد که این اسناد تبدیل به ۱۳ جلد گزارش شد.
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در حین انجام تحقیق و تفحص یک رویه منطقی و قابل دفاعی را دنبال میکردیم و گزارشاتی را به افراد مختلف ارائه میدادیم. در همین خصوص آقای حداد عادل و همچنین آقای زاهدی چند بار به بنده گفتند که این نکات و گزارشات را به آقای هاشمی ارائه دهم. بر همین اساس در شورای نمایندگان تهران آقای محسن هاشمی به بنده گفتند که ابویشان میخواهند من را ببینند بر همین اساس من به دفتر آقای هاشمی رفسنجانی در مجمع تشخیص مصلحت رفتم که البته قبل از بنده آقای جاسبی در آنجا بودند.
زاکانی افزود: بنده در آنجا سیر رسیدگی و تحقیق و تفحص و نتایج را به آقای هاشمی رفسنجانی انتقال دادم و وی گفت اگر مستنداتی به دستم برسد میگویم بررسی و برخورد کنند. شما این گزارشات را برای هیأت امنا و هیأت مؤسس دانشگاه آزاد نیز ارسال کنید و بنده هر ۱۳ جلد گزارش را برای همه اعضاء ارسال کردم و شنیدم آنان در این خصوص پاسخی را تنظیم کردند که هیچگاه به دست ما نرسید. البته بسیاری از اعضاء نیز گفتند که اصلاً این گزارشات به دست ما نرسیده است. احتمال دارد در حین انتقال این اسناد اتفاقی افتاده باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش ممتاز دانشگاه در بیانات امام خمینی و مقام معظم رهبری گفت: در این بیانات دو ویژگی به چشم میخورد، اول نگاه توحیدی و علوم در ابعاد مختلف و همچنین تولید علم مبتنی بر نیاز کشور این در حالی است که ما در دانشگاههای کشور به هیچیک از این موارد توجه نکردیم و خصوصاً در دانشگاه آزاد رشد ناهمگون گستردهای در کشور به وجود آمد که به نیاز کشور پاسخ نداد البته ما نباید اصل دانشگاه آزاد را منکر شویم چرا که نقطه قوتی برای آموزش عالی کشورمان است. در حقیقت ما باید آنچه را که موجود هست را بهتر کنیم و ما نیز بر همین اساس برای تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد ورود کردیم.
زاکانی با تأکید بر اینکه نگاه امام به دانشگاه به عنوان کارخانه انسانسازی است گفت: این نگاه تضمین سلامت جامعه و توسعه انقلاب را به همراه خواهد داشت اما هیچ توجهی به این جنبه از امور در دانشگاه آزاد صورت نگرفته است. البته دیگران نیز کملطفی کردند و در این خصوص اهتمامی نداشتهاند اما در دانشگاه آزاد این اهتمام در نقطه بسیار پائینترین نسبت به سایر دانشگاهها وجود دارد.
وی در ادامه افزود: دانشگاه ما باید خلاق و خودساخته باشد و نه خودباخته و بتواند جنبههای سیاسی را در خود داشته باشد و نه حرکات باندی را اما ما شاهدیم که متصدیان دانشگاه آزاد این مسیر را انتخاب نکردند. در حقیقت نگاه ادارهکنندگان این دانشگاه این است که دانشگاه آزاد یک بنگاه مالی است تا کارخانه انسانسازی و یک حزب سیاسی است و نه بستهای برای رشد و ارتقای اندیشه سیاسی و توسعه فعالیتهای سیاسی.
زاکانی با اشاره به ورود به دانشگاه آزاد در انتخابات گفت: دانشگاه آزاد روشی را که در انتخابات دنبال میکند سطحی است و همیشه نیز خلاف آن را نتیجه میگیرد. اسناد موجود نشان میدهد که با پول دانشگاه آزاد برای کاندیداها ستاد میزدند. همچنین در خردادماهها به نام امام هزینه و اسناد تولید می کردند که آن هزینهها برای استفاده انتخاباتی بود. در حقیقت دانشگاه آزاد به عنوان حزب سیاسی در انتخابات شرکت میکرد.
رئیس هیأت تحقیق و تفحص مجلس هفتم از آموزش عالی کشور خاطرنشان کرد: خطای بزرگ دیگری که هماکنون دانشگاه آزاد دارد مرتکب میشود این است که بخش فرهنگی این دانشگاه برای انتخابات آینده فعالیت و برنامهریزی میکند که این موضوع خطرناک است و هیأت امنای این دانشگاه باید در جریان این حرکت باندی و خطی قرار گیرد.
زاکانی با انتقاد از نگاه مسئولان دانشگاه آزاد به این دانشگاه گفت: نگاه اداره کنندگان دانشگاه آزاد در این دانشگاه انتقال موروثی آن به همدیگر است و نه ایجاد سرچشمهای از علم و دانش.
وی برخورد مسئولان دانشگاه آزاد را با دستگاههای نظارتی دیکتاتور مآبانه عنوان کرد و گفت: در دانشگاه آزاد یک محیط بسته حکمفرما بود که هیچ آزادی عملی وجود نداشت همچنین عدم پاسخگویی و برخورد دیکتاتورمآبانه مسئولان آن دانشگاه با دستگاههای نظارتی بزرگترین جفا به اساتید و دانشجویان این دانشگاه است. اینان حتی کار را به جایی رساندند که وقتی تخلفی انجام دهند دیگر دیوان عدالت اداری مأمور رسیدگی به آن نباشد. در حقیقت اینان برخورد بستهای را در دانشگاه آزاد داشتند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانونگریزی در دانشگاه آزاد یک روال شده بود، گفت:اداره کنندگان دانشگاه آزاد ۷۰ تا ۸۳ کمیته ارزشیابی رشتههای تحصیلی دانشگاه آزاد را به وجود آوردند که شورای گسترش اکثر این رشتهها را غیرقانونی اعلام کرد اما آنان کار خود را انجام دادند برای مثال رشته دکترا تأسیس میکردند بدون آنکه کارشناسی ارشد آن رشته را داشته باشند.
فارس/رئیس هیأت تحقیق و تفحص مجلس هفتم از آموزش عالی پیرامون تحقیقات این هیأت در خصوص حسابهای بانکی دانشگاه آزاد،گفت: هیأت تحقیق و تفحص به دنبال بررسی حسابهای بانکی دانشگاه آزاد بود و وقتی به بانک رجوع میکرد مسئول بانک میگفت نمیتوانید چنین کاری را انجام دهیم و احتیاج به حکم قاضی دارد و ما با سؤالاتی که از معاون حقوقی رئیسجمهور انجام دادیم کتباً اعلام کردند که تحقیق و تفحص در اینباره نیازی به حکم قاضی ندارد.
وی افزود: در این مسیر وقتی به تحقیق درباره حسابهای بانکی دانشگاه آزاد میرسیدیم با اعمال نفوذ اجازه نمیدادند که ما اطلاعاتی دریافت کنیم و در مقابل مجموعههای قانونی میایستادند.