امیرسرتیپ دوم خلبان جمشید اوشال از پیشکسوتان و آزادگان دوران دفاع مقدس با اشاره به حضور خود در عملیات های مختلف قبل از آغاز جنگ تحمیلی به خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس گفت: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در دوره آموزشی استاد خلبانی در کشور امریکا حضور داشتم.
وی ادامه داد: پس از پایان دوره به ۸ نفر از خلبانان نیروی هوایی که در این دوره ها شرکت کرده بودند پیشنهاد ماندن در ارتش آمریکا با حقوق و مزایای بالا را دادند که هیچ کدام از ما این پیشنهاد را نپذیرفتیم.
امیر اوشال اظهار کرد: از این تعداد خلبان چهار نفر شهید، دو نفر اسیر و ۲ نفر تا پایان جنگ تحمیلی حضور داشتند.
خلبان پیشکسوت نیروی هوایی اظهار کرد: خلبانان نیروی هوایی در آن زمان حاضر نشدند در قبال امکانات بالا دست از انقلاب و کشورشان بکشند و در چنین موقعیت هایی نقش ارزنده پرسنل نیروی هوایی آشکار شده است.
وی با اشاره به حضور خود در عملیات های مختلف قبل از آغاز رسمی جنگ گفت: در درگیری های کردستان و زمانی که ضد انقلاب دست به سوء استفاده از قوم کرد در کشور زده و اغتشاشاتی را ایجاد می کردند در چندین عملیات شرکت کردم که این عملیات ها منجر به آزادسازی بانه و شکست محاصره مهاباد، سردشت و شهرهای مرزی شد.
امیر اوشال با اشاره به دیگر نقش های نیروی هوایی در عملیات های جنگی گفت: پشتیبانی هوایی از نیروی زمینی و سپاه پاسدارن برای پاکسازی منطقه از دست تجزیه طلبان قبل از آغاز جنگ تحمیلی و در مبارزه با رژیم بعث عراق از دیگر اقدامات نیروی هوایی بود.
آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس گفت: در آن دوران با درایت امام(ره) و همت مردم کردستان توطئه شوم حزب بعث خنثی شد.
وی با اشاره به آغاز جنگ تحمیلی گفت: جنگ در روز ۳۱ شهریور ۵۹ روز دوشنبه ساعت ۱۳ و ۴۰ دقیقه آغاز شد و در آن زمان آماده باش جنگی در پایگاه هوایی و فرودگاه تبریز حاکم بود و من تنها دو دقیقه بعد از اولین حمله برای پاسخ به حمله دشمن پرواز کردم.
امیر اوشال تصریح کرد: اولین ماموریت جنگی من یکم مهرماه سال ۵۹ در خاک عراق بود و در پرواز ۱۴۰ فروندی نیز یکی از خلبانان بودم و به طور کلی ۲۰ ماموریت داخل خاک عراق داشتم و در مجموع ۳۵ ماموریت را در دوران دفاع مقدس بر عهده داشتم.
خلبان پیشکسوت نیروی هوایی با اشاره به نحوه اسارت خود در ۲۵ مهرماه سال ۵۹ گفت: در آن دوران برای انجام ماموریت به پایگاه هوایی دزفول انتقال پیدا کردم چراکه در آغاز جنگ دشمن به سمت خرمشهر و جنوب کشور پیشروی داشت و نیروی هوایی با تمام توان خود در مقابل دشمن ایستادگی کرد به طوری که در دو سه ماهه اول جنگ نیروی هوایی با ۲۵۰ هواپیمای خود برای متوقف کردن ماشین جنگ دشمن تلاش کرد و شهدای زیادی را تقدیم انقلاب کرد و با هدف دشمن که جداسازی خوزستان از ایرا ن بود مقابله کرد و این اقدامات ارزشمند به همت تمام پرسنل نیروی هوایی انجام شد.