علی ایرانپور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت افزود:نمایندگان در شکوایه ارجاع شده به کمیسیون اصل نود خواستار رسیدگی فوری این کمیسیون به مشکلات و معضلات ایجاد شده در شهرستان مبارکه به علت فعالیت های شرکت فولاد مبارکه و رفع نگرانی های ایجاد شده برای مردم شدند.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه فولاد مبارکه بزرگترین واحد صنعتی کشور که یک صنعت مادر است، تصریح کرد: این شرکت که مدعی است بزرگترین صادرکننده فولاد در خاورمیانه است مشکلات زیادی را برای شهرستان مبارکه ایجاد کرده چراکه این شهرستان ظرفیت این میزان آلایندگی و مشکلات زیست محیطی را ندارد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس گفت: نمایندگان استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، گلستان، فارس، اذربایجان، کردستان، لرستان، اردبیل،گیلان، کرمان و مرکزی با امضای طرح شکایت از شرکت صنعتی فولاد مبارکه از کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درخواست دارند به این موضوع جدی ورود و به شکایت نمایندگان رسیدگی فوری کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم در تشریح محورهای شکایت از فولاد مبارکه افزود: کشته شدن ۴۶ نفر از مردم شهرستان در سالهای اخیر بر اثر تردد خودروهای سنگین حامل بارهای فولادی شرکت فولاد مبارکه از جمله خسارتهای وارد شده به مردم از سوی شرکت فولاد مبارکه است.
وی با بیان اینکه جاده های موجود جوابگوی حمل تولیدات بزرگترین واحد صنعتی کشور نیست، ادامه داد: اگر قرار است این صنعت در مبارکه مستقر باشد باید جاده ها و زیرساخت های لازم فراهم شود و شرکت فولادمبارکه با ایجاد تقاطع غیر همسطح جاده ها را ایمن و از تلفات جاده ای جلوگیری کند.
ایرانپور مسایل زیست محیطی فولاد مبارکه را محور بعدی شکایت نمایندگان مجلس از این واحد صنعتی عنوان و تصریح کرد: تعجب مردم از این است که سازمان محیط زیست اعلام می کند این واحد آلاینده نیست و خود شرکت فولاد هم تایید می کند در حالی که این شرکت روزانه حدود ۹ میلیون متر مکعب گاز در فرآیند تولید مصرف می کند و اثرات مخرب زیست محیطی ناشی از تولیدات منواکسید کربن مشکلات زیست محیطی نگران کننده ای را به وجود آورده است.
نماینده مردم مبارکه در مجلس با بیان اینکه میزان مصرف گاز در شرکت فولاد مبارکه بیش از اندازه مصرف گاز در دو استان کشور است، گفت: به عبارت دیگر می توان گفت نیمی از گاز مصرفی استان اصفهان به شرکت فولاد مبارکه اختصاص دارد و سوالی که وجود دارد این است که آیا این همه مصرف و سوخت گاز آلودگی ندارد؟
این نماینده مردم در مجلس نهم آلودگی های صوتی ناشی از تردد مکرر قطار حامل تولیدات فولادی و همچنین ذغال سنگ، و تردد تریلرها و خودروهای سنگین ورودی و خروجی به شهرستان مبارکه را علت دیگر نگرانی مردم و شکایت نمایندگان از شرکت فولاد مبارکه ذکر کرد و افزود: ورود پسآب فاضلاب صنعتی فولاد مبارکه به زمین های کشاورزی و عرصه منابع طبیعی اطراف فولاد مبارکه و تأثیرات مخرب زیست محیطی بر خاک و آب های سطحی زیرزمینی نگرانی دیگر مردم و نمایندگان است.
ایرانپور تصریح کرد: استخدام های شرکت فولاد مبارکه و تخلفات صورت گرفته در این شرکت و روند بستن قراردادها و نیز ورود شرکت های جدید، پرداخت رقم های خاص و بکارگیری مجدد بازنشستگان از دیگر دلایل و محورهای شکایت نمایندگان مجلس از شرکت فولاد مبارکه است.
وی با یادآوری اینکه در خصوص مشکلات زیست محیطی ناشی از فعالیت شرکت صنعتی فولادمبارکه پیگیری های بسیاری داشته است، گفت: در این راستا در پی درخواست جمعی از نمایندگان از رئیس مجلس ، کارگروهی شامل نمایندگان کمیسیون بهداشت و کشاورزی به شهرستان مبارکه اعزام و از نزدیک در جریان نگرانی های عمومی مردم شهرستان مبارکه در حوزه های زیست محیطی و فعالیت صنایع مستقر در شهرستان از جمله فولاد مبارکه قرار گرفتند.
این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: گزارش کارگروه فوق نیز مشکلات زیست محیطی و آلایندگی صنایع از جمله فولاد مبارکه را تائید می کند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اکنون ضمن اعلام شکایت از شرکت فولاد مبارکه بدلیل وارد نمودن صدمات جبران ناپذیر به محیط زیست و زندگی مردم شریف شهرستان مبارکه، تقاضای رسیدگی فوری به این شکایت از سوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس را داریم.