ابنا: «دانکن کراوفورد» خبرنگار بیبیسی با آنها در ترکیه و قبل از اینکه سوار هواپیمای عازم بلژیک شوند صحبت کرد.
در لابی هتلی در شهر مرزی غازی عینتاب نشسته است و اشکش هر لحظه ممکن است جاری شود. «ادریس بوتالیس» میگوید میخواهم پسرم را ببیننم. ولی سخت است. او حالا با گروه تروریستی داعش است.
ادریس بوتالیس ۴۵ ساله از شهر کورتریک در بلژیک ده روز را در شمال سوریه گذراند تا بتواند پسر ۱۹سالهاش «عبدالملک» را که به بیماری دیابت مبتلاست در میان گروههای تروریستی پیدا کند و به خانه برگرداند.
میگوید موفق شدم خودم را به رقه برسانم و آنجا با رهبران مختلفی از گروه داعش دیدار کردم. او توضیح میدهد که چطور رهبران داعش که خود را امیر مینامند را در ادارت مختلف شهر دیده است. او همچنین با یک پدر روسی ملاقات کرده که او هم به دنبال پسرش بوده است.
بوتالیس همراه یک پدر بلژیکی دیگر به نام «پل ون هسه» که پسر ۱۸ سالهاش «لوکاس» به سوریه رفته به این کشور سفر کرد.
یکی از رهبران داعش گفت آنها در سلوک نزدیک رقه هستند. بوتالیس میگوید ما به رقه سفر کردیم و سرانجام به ما اجازه دادند پسرانمان را ببینیم.
آنها پسران نوجوان خود را که با هم دوستان صمیمیاند در خانهای یافتند که با باقی اروپاییها و جوانهایی از دیگر ملیتها آموزشهای سختگیرانه شریعت اسلامی میبینند.
مردان مسلح گروه داعش به عبدالملک و لوکاس اجازه دادند با پدرانشان صحبت کنند. هر دو پسر نوجوان بلژیکی با ترک آنجا مخالفت کردند.
بوتالیس میگوید پسرش عبدالملک گفت نمیخواهد آنجا را ترک کند چون به محض اینکه به بلژیک برگردد پلیس او را زندانی میکند.
وی به پسرش برای دیابتش انسولین داد ولی خیلی نگران است. به نظر نمیآید که انسولین در سوریه به راحتی در دسترس بیماران دیابتی باشد و پسرش بتواند آن را تامین کند.
بوتالیس میگوید پسرش نمیتواند بدون دارو زندگی کند. میگوید یک بیمار دیابتی چهار بار در روز نیاز به انسولین دارد و اگر نتواند انسولین تزریق کند خواهد مرد.
بعد از آن ملاقات هر دو پسر با داعش باقی ماندند. ون هسه یکی از پدران بلژیکی به ترکیه بازگشت.
بوتالیس تصمیم گرفت در سوریه بماند، به امید اینکه بتواند پسر نوجوانش را دوباره ببیند و نظرش را عوض کند. وی در شهر منبج در نزدیکی رقه با یک خانواده سوریهای مدتی را گذراند.
رقه پایگاه اصلی گروه داعش است، جایی که آنها تفسیر افراطی را از قوانین شرعی اسلامی به اجرا گذاشتهاند و مردم را برای مجازات به صلیب میکشند و سر میبرند.
این شهر همچنین شاهد خشونتهای شدید بین داعش و گروههای رقیبش بوده است. گروههایی که از آغاز بحران در سوریه با نیروهای ارتش سوریه در حال جنگ بودهاند.