عبدالرضا یاری ، با تایید این موضوع که مردم ما مصرف کالاهای خارجی را به تولیدات داخل ترجیح میدهند، اظهارکرد: عدم تمایل مردم نسبت به مصرف کالاهای تولید داخل به دلیل بیاعتمادی مردم به تولیدکنندگان و تولیدات آنها است.
وی ادامهداد: بسیاری از تولیدکنندگان ما در شرایط بحرانی که برای آنها پیش میآید به جای تحمل ضررهای آنی کوتاهمدت ترجیح میدهند دست در کیفیت تولیدات خود ببرند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان کرمانشاه این کار را موجب سلب اعتماد مصرفکننده دانست و تاکید کرد: تولیدکنندگان کاهش کیفیت و ضرر رساندن به جیب مصرف کننده را آسانترین کار ممکن میدانند و این در حالی است که در بلندمدت در نهایت ضرر این کار به خود آنها باز میگردد.
یاری معتقد است، این اقدامات حتی بسیاری از برندهای معتبر را نیز زیر سوال برده است.
وی نبود خدمات پس از فروش مناسب را از دیگر دلایل عدم رغبت مصرفکنندگان به خرید کالاهای ایرانی دانست و تصریح کرد: در برخی موارد خدمات پس از فروش بسیار محدودی هم وجود دارد که آنقدر هزینه به مصرفکننده تحمیل میکند که فرد از دریافت آن خودداری میکند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان کرمانشاه از بالابودن قیمت کالاها به نسبت کیفیت آنها به عنوان عامل دیگر عدم تمایل مردم به استفاده از کالاهای ایرانی یاد کرد و گفت: اگر یک بازار رقابتی آزاد بین صنایع ما و صنایع خارج از کشور وجود داشته باشد، بسیاری از مردم کالاهای خارجی را ترجیح میدهند.
یاری اشارهای همه به پیامدهای عدم استفاده از کالاهای تولید داخل داشت و افزود: استفاده از کالای ایرانی تولید را رونق میدهد و چرخ کارخانهها را میچرخاند، اما زمانی که کالاهای خارجی جایگزین تولیدات داخل شود بیکاری، رکود تورمی و … را خواهیم داشت.