3

خدایی: از هر ۱۰۰ داوطلب شرکت در کنکور ۷۷ نفر در دانشگاه‌ها جذب می‌شوند

  • کد خبر : 136785
  • ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۹

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: ظرفیت پذیرش در کنکور سراسری ۹۳، ۶۹۵ هزار و ۶۹۷ نفر یعنی ۷۷.۰۶ درصد اعلام شده و از هر ۱۰۰ نفر شرکت‌کننده ۷۷ نفر به طور میانگین در دانشگاه‌ها پذیرش می‌شوند.

ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در نشست‌خبری در خصوص اعلام نتایج کنکور سراسری سال ۱۳۹۳، گفت: نتیجه مرحله اول آزمون سراسری کنکور سال ۹۳ از ساعت ۱۴ فردا (یکشنبه) از طریق سایت سنجش آموش کشور اعلام می‌شود و داوطلبان با کارت اعتباری و شماره پرونده خود می‌تـوانند از نتیجه خود مطلع شوند.

وی افزود: براساس اطلاعات ارائه شده از تعداد یک میلیون و ۳۱ هزار و ۳۲۲ داوطلب ثبت نام کننده در آزمون سراسری سال ۹۳،  ۸۶۷ هزار و ۶۹۴ داوطلب در جلسه آزمون حاضر بودند و ۱۶۳ هزار و ۶۲۸ داوطلب در این جلسه غیبت داشتند و نهایتا ۸۴٫۱۳ درصد داوطلبان در جلسه آزمون حاضر بودند و در آزمون سراسری شرکت کردند.

خدایی افزود: یک هفته پس از اعلام نتیجه اولیه آزمون، پاسخنامه داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ برای داوطلبان با رتبه کشوری کمتر از ۷۵ هزار در هر یک از گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی و رتبه کشوری کمتر از ۱۰ هزار در گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی برای اطلاع این دسته از داوطلبان بر روی سنجش آموزش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه کلیه داوطلبان شرکت‌کننده در آزمون مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، گفت: این آمار در رشته‌گروه‌های آزمایشی مختلف متفاوت است، به طوری که ظرفیت پذیرش در علوم ریاضی و فنی ۲۵۴ هزار و ۶۸۶ نفر اعلام شده و این در حالی است که تعداد مجاز انتخاب رشته در این گروه‌های آزمایشی ۱۹۱ هزار و ۵۵۱ نفر اعلام شده‌، یعنی بیش از صددرصد شرکت کننده‌ها در علوم ریاضی و فنی پذیرش می‌شوند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: در گروه علوم تجربی نیز تعداد ظرفیت پذیرش ۱۹۰ هزار و ۱۴۰ نفر اعلام شده و درصد قبولی در این رشته ۳۸٫۴۱ درصد اعلام شده است.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت پذیرش در علوم انسانی ۲۱۳ هزار و ۹۱۱ نفر یعنی ۹۹٫۰۸ درصد و در رشته‌های گروه آزمایش هنر و زبان‌های خارجی به ترتیب ظرفیت پذیرش ۱۶ هزار و ۱۸۲ نفر (۶۱٫۷۹ درصد) و ۲۰ هزار و ۷۷۸ نفر (۴۱٫۳۰ درصد) در نظر گرفته شده و می‌توان گفت ظرفیت پذیرش در کنکور سراسری سال ۹۳، ۶۹۵ هزار و ۶۹۷ نفر یعنی ۷۷٫۰۶ درصد اعلام شده و از هر ۱۰۰ نفر شرکت‌کننده ۷۷ نفر به طور میانگین در دانشگاه‌ها پذیرش می‌شوند.

خدایی با اشاره به زمان انتخاب رشته داوطلبان گفت: هر یک از داوطلبان سراسری می‌توانند با توجه به اعلام نتیجه اولیه(فردا) و اطلاع از نتایج اولیه آزمون خود و مشاهده کارنامه اولیه در رشته‌های مختلف و دانشگاه‌های مختلف با استفاده از اطلاعات آزمون خود اقدام کنند.

وی افزود: دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری سال ۹۳ حاوی شرایط و روابط پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی برای سال ۹۳-۹۴، نحوه انتخاب رشته، کد رشته‌محل‌های تحصیلی هر یک از گروه‌های آزمایشی از روز سه‌شنبه ۱۴ مردادماه بر روی سایت سنجش آموزش کشور قرار می‌گیرد و داوطلبان مجاز به انتخاب رشته می‌توانند براساس اطلاعیه این سازمان نسبت به دریافت آن از طریق سایت سازمان سنجش اقدام کنند. به منظور فراهم شدن تسهیلات بیشتر برای مجاز به رشته به خصوص داوطلبان دور دست تسهیلاتی اتخاذ شده که دفترچه راهنمای رشته‌های تحصیلی چاپ و از طریق باجه‌های توزیع کننده دفترچه راهنمای انتخاب رشته در اختیار داوطلبان مجاز به انتخاب رشته قرار گیرد.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: هر یک از دفترچه‌های راهنمای انتخاب رشته در دو بخش تهیه شده که بخش اول آن مربوط به شرایط و ضوابط و نحوه انتخاب رشته و پذیرش دانشجو، کد رشته‌محل‌های تحصیلی و دیگر مقررات مربوطه براساس نتیجه آزمون سراسری سال ۹۳ برای داوطلبانی که براساس کارنامه نتیجه اولیه آزمون آنها مورد محاسبه قرار می‌گیرد، است.

خدایی ادامه داد: بخش دوم دفترچه راهنمای انتخاب رشته شامل ضوابط، نحوه انتخاب رشته، نحوه پذیرش دانشجو، کد رشته‌محل‌های تحصیلی براساس سوابق تحصیلی دیپلم است.

وی افزود: براساس مصوبه قانون پذیرش دانشجو برای برخی از کدرشته‌های محل‌های رشته آزاد، دانشگاه پیام نور، و موسسات آموزشی غیرانتفاعی و غیردولتی بدو برگزاری آزمون براساس سوابق تحصیلی دیپلم صورت می‌گیرد.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به برخی از تفاوت‌های آزمون سراسری سال ۹۳ و سال گذشته اشاره کرد و گفت: در آزمون سراسری امسال تاثیر قطعی سوابق تحصیلی بر نتیجه آزمون لحاظ شده است. این مسئله در سال گذشته در صورتی که دارای تاثیر مثبت بود بر نمره داوطلب تاثیر می‌گذاشت ولی امسال سوابق تحصیلی بر نتیجه آزمون داوطلب به طور مستقیم تاثیر گذاشته است و ممکن است باعث افزایش و یا کاهش رتبه داوطلب شود.

خدایی اجرای قانون جامعه ایثارگران از دیگر تفاوت‌های آزمون سراسری سال ۹۳ با سال گذشته اعلام کرد و گفت: براساس این قانون دامنه شمول قانون ایثارگران به فرزندان جانباز ۲۵ تا ۴۵ درصد نیز شمولیت پیدا کرده است. همچنین پذیرش رشته‌های پردیس خودگران وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در برخی از رشته‌های پزشکی به صورت متمرکز اعلام می‌شود و داوطلبان در هنگام انتخاب رشته باید به این امر توجه کنند.

وی افزود: برای برخی از رشته‌های بدون آزمون شرایطی فراهم شده که داوطلبانی که حتی در کنکور ثبت نام نکرده‌اند می‌توانند در فرصت ثبت نام داوطلبان و انتخاب رشته آنها نسبت به ثبت نام و انتخاب رشته‌های بدون آزمون اقدام کنند.

رئیس سازمان سنجش کشور به ظر فیت پذیرش دانشجو در دوره‌های مختلف آموزش عالی اشاره کرد و گفت: برای امسال ۱۱۰ هزار و ۸۱۸ ظرفیت برای دوره‌های روزانه، ۲۸ هزار و ۵۴۰ ظرفیت برای دوره‌های شبانه، ۴ هزار و ۵۹۵ برای دوره‌های مجازی و بین‌الملل، ۸۰۴ ظرفیت برای دوره‌های نیمه حضوری، ۱۶۶ هزار ۸۳ ظرفیت برای دوره غیرانتفاعی، ۱۵ هزار و ۵۳ ظرفیت برای دوره فرهنگیان و ۳۶۹ هزار و ۸۴۸ هزار ظرفیت برای دانشگاه پیام‌نور پیش‌بینی شده است.

خدایی افزود: نظر به اینکه دانشگاه آزاد برای پذیرش دانشجو برای کدرشته محل‌های تحصیلی آزمون براساس نتایج آزمون سراسری سال ۹۳ به طول جداگانه اقدام می‌کند. لذا داوطلبان باید پس از اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری سال ۹۳ در صورتی که علاقمند به انتخاب کل‌رشته‌محل‌های تحصیلی دانشگاه ازاد هستند بعد از دریافت کارنامه نتیجه ازمون خود از سایت سازمان سنجش برای انتخاب رشته به سایت مرکز آزمون این دانشگاه اقدام کنند.

وی ادامه داد: کارنامه نهایی آزمون سراسری سال ۹۳ براساس برنامه زمانی پیش‌بینی شده در روز پنجشنبه ۲۷ شهریورماه بر روی سات سازمان سنجش قرار می‌گیرد و فهرست اسامی معرفی شدگان چند برابر ظرفیت رشته‌های نیمه متمرکز کنکور سراسر سال ۹۳ به همراه برنامه زمانی شرکت در مصاحبه، ازمون عملی و سایر مراحل گزینش در ۱۵ مهرماه سال ۱۳۹۳ از طریق سایت سنجش منتشر می‌شود. و فهرست اسامی پذیرفته شدگان نهایی آن در ۱۴ دی‌ماه سال ۹۳ اعلام می‌شود.

خدایی ضمن توصیه به داوطلبان برای انتخاب رشته گفت: داوطلبان براساس پارامترهای مختلفی چون علاقه‌مندی به رشته، توجه به ظرفیت‌های رشته، رشته‌محل، آشنایی با نحوه سهمیه‌ها و بومی بودن برخی از پذیرش‌ها با مشورت با متخصصان نسبت به انتخاب رشته مناسب خود اقدام کنند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: سازمان سنجش بسته کاملی را در این زمینه آماده کرده که می‌تواند به داوطلبان در این زمینه کمک کند که در ۴ بخش به داوطلب کمک می‌کند که مهمترین آن بسته انتخاب رشته مجازی است که شانس قبولی داوطلب را براساس نمره و آخرین ضوابط پذیرش محاسبه می‌کند و برای داوطلب حدود ۲۵۰ کد رشته معرفی می‌کند.

خدایی ضمن توصیه به اینکه داوطلبان از دادن اطلاعات محرمانه خود به موسسات مختلف خودداری کنند، گفت: داوطلبان در خصوص انتخاب رشته تنها به مراکز معتبر مراجعه کنند و از دادن اطلاعات محرمانه به هر نوع موسسه‌ای خودداری کنند.

وی در خصوص تغییر تاریخ آزمون سراسری سال آینده به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان، گفت: ماه مبارک رمضان سال آینده از اواخر خرداد ماه آغاز می‌شود و طبق هماهنگی‌هایی که با دستگاه‌های مربوطه انجام خواهیم داد سعی می‌کنیم آزمون سراسری سال آینده قبل از ماه مبارک رمضان برگزار شود.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=136785

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]