به گزارش ایسنا، بدیهی است هرجا بحث آب، آن هم در منطقه و استانی کویری نظیر استان سمنان باشد و نمایندگان دغدغه حوزههای انتخابیه خود را داشته باشند، بحث آب و جدل بر سر منابع آبی نیز بالا میگیرد.
رییس مجمع نمایندگان استان و نماینده مردم شهرستانهای سمنان، سرخه و مهدیشهر با بیان اینکه در سالهای آغازین انقلاب برای دسترسی به آبهای زیرزمینی در سمنان نیاز به ۱۷ متر حفر چاه وجود داشت، گفت: امروز برای برداشت آب باید ۲۵۰ متر چاه حفر شود. ضمن اینکه کیفیت آبها نیز دچار دگرگونی شده است.
به گزارش ایسنا، منطقه سمنان، علیرضا خسروی، در نشست بررسی مشکلات صنعت آب و برق استان که با حضور وزیر نیرو برگزار شد، تامین آب را وظیفه حاکمیت خواند و افزود: متاسفانه در بحث مصرف آب، استانداردهای ما با استانداردهای بینالمللی همخوانی ندارد، فلذا در این زمینه مردم، دولت و مجلس هرکدام وظایفی دارند که باید به آن عمل کنند.
این نماینده مردم، صرفهجویی و مصرف بهینه را مهمترین وظیفه مردم خواند و اظهار کرد: وظیفه مجلس نیز قانونگذاری است و در این راستا باید با وضع قوانین تسهیل کننده و همراه دولت باشد. ضمن اینکه وظیفه دولت تامین آب و دیگر نیازهای مردم است.
مشکل کم آبی در استان سمنان به مرحله بحرانی رسیده است
رییس مجمع نمایندگان استان با اذعان به اینکه ما در آینده با بحران جدی آب مواجهیم، افزود: این مشکل در استان سمنان به مرحله بحرانی رسیده و اگر مدیریت هماهنگ و خوب دستگاههای اجرایی استان نبود در تابستان امسال نیز به بحران جدی برمیخوردیم.
شهمیرزاد روزانه کمتر از ۸ ساعت آب دارد
نایب رییس کمیته آب کمیسیون عمران مجلس به مشکل آب در شهرهای حوزه انتخابیه خود اشاره کرد و گفت: در حال حاضر شهر نمونه بینالمللی گردشگری شهمیرزاد روزانه کمتر از ۸ ساعت آب دارد. همچنین شهرهای مهدیشهر ۳۰ لیتر در ثانیه و شهر سرخه ۲۵ لیتر در ثانیه کمبود آب دارند، فلذا حل این مشکل در این منطقه نیازمند برنامههای جدی و کاربردی در سه مقطع کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است.
وی با بیان اینکه میزان تولید و مصرف آب در بسیاری از شهرهای استان به نقطه سر به سر رسیده است، خاطرنشان کرد: تا زمان اجرایی شدن طرح انتقال آب خزر به استان، آغاز عملیات اجرایی سد فینسک برای تامین آب شهرهای پایین دست امری حیاتی است.
خسروی با اشاره به اینکه در آینده جنگ آب را خواهیم دید، اذعان کرد: متاسفانه هم اینک این رویارویی در کشور و بین شهرهای اصفهان، یزد، شهرکرد، کرمان و…بوجود آمده و اگر تدبیری نشود در آینده با مشکل جدی روبرو خواهیم بود.
ضرورت احیای دریاچهها و تالابهای کشور
” فینسک”و”چاشم” مطالبه جدی مردم استان از دولت
وی تاکید کرد: مطالبه جدی مردم از دولت تدبیر و امید، احداث دو سد فینسک و چاشم و در درازمدت قطعی شدن طرح انتقال آب است و خوشبختانه بحثهای کارشناسی طرح انتقال آب به کویر مرکزی به جاهای خوبی رسیده است.
وی به ضرورت احیای دریاچهها و تالابهای کشور اشاره کرد و افزود: این مهم نیازمند برنامهریزی در درازمدت است، چرا که مشکل گاوخونی، دریاچه ارومیه و دریاچه بختگان یک شبه بوجود نیامده که یک شبه حل شود.
طرحهای رفع مشکل بیآبی، باید به شرق استان توجه جدی کند
همچنین کاظم جلالی رییس مرکز پژوهشهای مجلس و نماینده شهرستانهای شاهرود و میامی به ضرورت توجه به شرق استان اشاره کرد و گفت: هر طرحی که برای رفع مشکل بیآبی در استان اجرایی شود باید به شرق استان و شهرستانهای شاهرود، میامی و دامغان نیز توجه کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با انتقاد از مسیر پیشنهادی برای انتقال آب خزر خطاب به مسولان و مشاورین این طرح گفت: انتظار ما این است که نگاه در این طرح استانی باشد نه اینکه تنها به بخشی از استان توجه کند.
جلالی، با بیان اینکه مشکل جدی در شهرستانهای شرقی استان وجود دارد، به لزوم نگرش همه جانبه و استانی به این طرح اشاره کرد و گفت: مشاورین و کارفرمای طرح باید به این مهم توجه جدی داشته و نگرش استانی داشته باشند، اگرچه ما با این وضعیت در آن تردید داریم.
روستایی که ۲۰ دقیقه در روز آب دارد
به گزارش ایسنا، در ادامه دکتر رستمیان نماینده دامغان و نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با انتقاد از مسیر پیشنهادی طرح انتقال آب خزر، گفت: برخی کارشناسان اعتقاد دارند که مسیری که آب را به دامغان انتقال و از آنجا به شاهرود در شرق و مهدیشهر و سمنان در شمال و غرب استان انتقال دهد، به صرفهترین مسیر انتقال آب در این طرح است اما متاسفانه این مهم نادیده گرفته شده است.
نماینده دامغان، با اشاره به مشکل کم آبی در استان، توزیع عادلانه امکانات و طرحهای اجرایی در استان را خواستار شد و گفت: در حال حاضر روستایی داریم که ۲۰ دقیقه در روز آب دارد و لذا عدالت حکم میکند مناطق محروم را به سطحی از این امکانات برسانیم و بعد از آن به مناطق دیگر توجه شود.
تمجید کاتب از عملکرد دولت و وزیر نیرو
همچنین غلامرضا کاتب نماینده گرمسار و آرادان و سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تمجید از عملکرد دولت و خصوصا وزیر نیرو گفت: عملکرد موفق این وزارتخانه تاییدی بر این مهم است که اهداف تعیین شده این وزارت خانه در افق ۱۴۰۴ دست یافتنی است.
وی با بیان اینکه مجلس ۳۵ هزار میلیارد ریال از محل افزایش قیمتها به وزارت نیرو اختصاص داده، یادآوری کرد: این اعتبار از محل تبصره ۲۱ پیشبینی شده و علاوه بر آن اعتبارتی از محل تبصرههای ۱۱، ۶ و ۲ نیز برای وزارت نیرو پیشبینی شده است.
دولت یازدهم با موفقیت و تدبیر از بحرانیترین سال آبی کشور گذشت
نماینده مردم گرمسار، سال گذشته را بحرانیترین سال آبی کشور دانست و افزود: خوشبختانه با برنامهریزی خوبی که دولت و مجموعه وزارت نیرو انجام داد با موفقیت این مشکل را پشت سر گذاشتیم که جای تقدیر دارد.
کاتب تصریح کرد: پیشبینی ما این است در افق بیست ساله و برنامه ششم توسعه میشود بخش اعظمی از مشکل کم آبی کشور را مرتفع کرد.
نماینده مردم گرمسار و آرادان در پایان حفظ منابع آبی را وظیفه شرعی و قانونی همه آحاد جامعه دانست و اظهار کرد: باید زیرساختهای لازم برای حفظ و حراست از این منابع و استفاده بهینه از آنها در استان فراهم شود.