دکتر امیر طاهر خانی نماینده ی دوره ی قبل تاکستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری و اطلاع رسانی افق گفت: بحث استیضاح وزیر علوم چندی پیش در مجلس شورای اسلامی مطرح شده، که نحوه عملکرد این وزیر در چارچوب اختیارات را مورد بررسی قرار می دهد بر همین اساس نیازمند تفکیک در حوزه ی عمل و اختیارات هستیم.
وی در ادامه افزود: آنچه مسلم است وجود جبهه ی سیاسی استیضاح و قرار گرفتن مخالفت در دستور کار برخی نمایندگان بوده وبه همین علت برخی مخالفان، نواقص عملکرد وزیر علوم وقت مثل روند کند اجرای برنامه ها را در نظر گرفته اند، که برخی منشا این ارا منفی را تامین نشدن نیازهای شخصی دسته ایی از نمایندگان دانسته اند.
دکتر طاهر خانی در پاسخ به سوال خبرنگار درباره ی نتیجه ارا اعلام کرد: از انجایی که عملکرد وی تا کنون مثبت بوده و مورد تایید نیروهای دانشگاهی و جامعه دانشجویان بوده با کارها با در نظر گرفتن رعایت چارچوب های قوانین و پرهیز از قانون شکنی صورت گرفته، گاها نواقصی هم رخ داده اما در کل حرکت خوبی در طی مسیر عمل، به چشم می خورد و انتظار می رود که میزان ارای موافق بالا باشد.
این نماینده تصریح کرد: برای درک بهتر مثبت بودن طرح و اجرای برنامه های این وزیر باید نحوه ی اجرا برنامه ها با وزرای قبل و همچنین بررسی مجدد کارهای صورت گرفته بر اساس موقعیت های از قبل تعیین شده مورد مطالعه قرار بگیرد. همچنین برای جلوگیری از مخالفت بیش از پیش، اقای وزیر موظف به ارائه نحوه عملکرد بوده تا سبب جلب رای اعتماد گردد.
طاهر خانی در پایان خاطر نشان کرد: تقاضای ما از ریاست محترم جمهور جناب اقای دکتر روحانی، تعریف مرزهای رفتاری با افراد سیاسی است تا ازاعمال ناشایستی مثل جایگزینی در حوزه ی کار، بدون در نطر گرفتن تایید صلاحیت برخی افراد سود جو جلوگیری شود.
اما این در حالی است که صبح روز گذشته حسین سبحانی نیا عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درخواست استیضاح وزیر علوم را به شرح زیر قرائت کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با سلام و تهیت احتراما همانگونه که مستحضرید دانشگاههای کشور محل تربیت نیروی انسانی متخصص، متعهد و دانشمند و کانون اصلی تولید علم و دانش در کشور است و به واسطه همین ارزش و اهمیت است که حضرت امام (ره) دانشگاهها را کارخانه انسان سازی و ضامن استقلال کشور دانسته و رهبری معظم انقلاب اسلامی (مدظله) اسلامی شدن آن را خواستار شده و تولید علم و تسریع در دانش اندوزی و تولید علم را از اولویتهای ایران اسلامی برشمردند.
با عنایت به شرایط ویژه کشور و ضرورت عبور عزتمدارانه از مقابله جنگ تحمیلی اقتصادی نظام سلطه به رهبری آمریکا لزوم آرامش و دقت نظر در پرهیز از ایجاد تنش و افراط در محیطهای علمی صدچندان مینماید.
با کمال تاسف شیوه مدیریت جناب آقای فرجی دانا وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری خلاف مصالح کشور و انتخاب رویهای است که مانع رشد تولید علم و در عوض قرار دادن دانشگاهها در معرض تندروی و افراط است که با شعارهای دولت یازدهم هم تعارض دارد و حاصلی جز ع قب افتادگی علمی کشور و بیثباتی در حوزه علم و فناوری و ایجاد زمینه تنش و التهاب آفرینی در جامعه نخواهد داشت که نشانههای آن کاملا آشکار است، از این رو ما امضاء کنندگان مطابق اصل ۸۹ قانون اساسی به دلایل ذیل خواهان استیضاح وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری به علت عدم پایبندی ایشان به رویههای قانونی، مصالح کشور، مشی اعتدال و وعدههای داده شده در زمان رای اعتماد مجلس و به تبع آن ایجاد و فراهم سازی بستر و ترویج افراطیگری در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی هستیم:
۱-عدم پذیرش و سرگردانی پذیرفته شدگان قانونی بورسیههای تحصیلات تکمیلی و متاسفانه ارائه مجوز پذیرش افراد رد صلاحیت شده علی رغم تاکید مراجع ذی صلاح و قانونی در کشور و بازگرداندن برخی اساتید اخراج شده توسط هیئتهای رسیدگی به تخلفات یا مراجع ذیربط دانشگاهها.
۲- اعزام گروههای سیاسی بعضا دارای سوابق تندروی در قالب کارشناسان، ارزیابی عملکرد روسای دانشگاهها که زمینه ایجاد تنش را در دانشگاهها فراهم نموده و تغییر شیوه انتخاب روسای دانشگاهها برخلاف رویههای جاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و خلاف دستور صریح ریاست محترم جمهوری.
۳- منصوب نمودن عناصر دارای سابقه مشخص در فتنه ۸۸ در مسئولیتهای مهم ستادی وزارتخانه و عزل اشخاص عالم، متعهد و مدیر از برخی دانشگاهها و نصب برخی افراد دارای سوابق تند و افراطی به ویژه در مدیریتهای میانی دانشگاهها.
۴- عدم مواجهه درست با تحرکات سیاسی ضد انقلاب و ضد نظام برخی عناصر فعال در دانشگاهها و میدان دادن به برخی نشریات دارای رویکرد ضد دینی و گرایشات شدیدا قومی و تجزیه طلبانه و یا الحادی در محیطهای دانشگاهی و احیای برخی تشکلهای افراطی و آشوب طلب.
قابل ذکر است که این استیضاح را ۵۱ نفر از همکاران امضاء کردند.
همچنین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز پس از اعلام وصول استیضاح وزیر علوم اظهار داشت: قبلا این استیضاح داده شد، دوستان صحبتهای خود را آمدند و مطرح کردند و بعد از بحثهایی بین استیضاح کنندگان و وزیر، نظر استیضاح کنندگان این بود که استیضاح اعلام وصول شود و اعلام وصول شد.