به گزارش ایسنا، حسین انتظامی ظهر امروز در دیدار با استاندار قم با اشاره به اینکه استان قم در حوزه رسانهای از جایگاه ویژه و مناسبی برخوردار است، اظهار کرد: استان قم به دلیل حضور رسانههای تخصصی و محلی جایگاه ویژهای در کشور دارد.
وی افزود: توجه و ترویج سبک زندگی اسلامی، توجه به موضوع خاص در هر رسانه، توجه و ترویج زبان و ادبیات فارسی، توجه و ترویج روزنامههای محلی در استانها، ترویج علم به زبان ساده در مجلات و نشریات از محورهای اصلی هر رسانهای باید باشد.
معاون مطبوعاتی و امور رسانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به واگذاری یارانه به صاحبان رسانههای خصوصی گفت: امسال تمام یارانه مطبوعات به بخش خصوصی واگذار شد تا قدمی در راستای کمک به نشریات خصوصی برداشته شود.
انتظامی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب توجه ویژه ای به ادبیات و زبان فارسی دارند و در دیداری که با شاعران و نویسندگان داشتند از اهمیت توجه به زبان فارسی سخن گفتند از همین رو تلاش شده تا در رسانههای مختلف توجه ویژهای به زبان فارسی شود.
وی با اشاره به اینکه نشریات باید به ترویج علم بپردازند، گفت: در مجلات تخصصی به حوزه علم و ترویج آن پرداخته میشود اما باید در مجلات و نشریات دیگر با زبان ساده به موضوعات علمی بپردازیم.
معاون مطبوعاتی و امور رسانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر رسانهها از حق آزادی بیان برخوردار هستند اما باید دقت داشته باشند که در چارچوب قانون گام بردارند زیرا این امر سبب کمک و پیشرفت کشور میشود.
انتظامی با بیان اینکه در یک سال گذشته ۱۲۰۰ رسانه از هیات نظارت بر مطبوعات مجوز گرفتهاند، گفت: در حال حاضر ۶۸۰۰ رسانه دارای مجوز هستند که برخی از آنها فعالیت ندارند و تنها مجوز دریافت کردهاند.
وی افزود: برای رسانههایی که در فضای مجازی فعالیت میکنند اصرار بر قانونمداری بسیار مورد تاکید قرار گرفته است زیرا بسیاری از رسانهها به صورت غیرشفاف و غیرواقعی به انتشار مطالب و اخبار میپردازند.
معاون مطبوعاتی و امور اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در حال حاضر۵۰۰۰ سایت فعال بدون داشتن مجوز فعالیت میکنند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با این سایتها به صورت جدی برخورد خواهد کرد.
انتظامی با اشاره به اینکه بسیاری از سایتهای بدون مجوز اقدام به انتشار مطالب غیراخلاقی و ورود به حریم خصوصی اشخاص میکنند، گفت: هشت سایتی که اقدام به انتشار مطالب غیراخلاقی میکنند در چند روز آینده فیلتر خواهند شد.
وی تصریح کرد: ۳۵۰ نفر از صاحبان سایتها اقدام به دریافت مجوز کردهاند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از بررسیهای موجود اقدام به صدور مجوز میکند.
استاندار قم نیز در این دیدار گفت: باید برای ترویج قلم منصفانه در مطبوعات و جلوگیری از بیبند و باری در فضای مجازی تلاش کنیم. وی افزود: وزارت ارشاد در دولت یازدهم قدمهای بزرگی برای ارتقای سطح مطبوعاتی کشور برداشته که قابل تقدیر است.
پیگیری دغدغه رهبری برای سالم سازی فضای رسانه ای
همچنین، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در گفتگو با تسنیم با اشاره به جایگاه ویژه استان قم اظهار کرد: شهر قم به دلیل وجود مراجع خاستگاه رسانههای دینی است. معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با بیان اینکه جایگاه شهر قم در رسانهها بسیار برجسته و ویژه است، افزود: قانونمند شدن رسانهها خواسته بزرگان نظام است. وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری نسبت به برخی از بیاخلاقیها در رسانهها هشدار دادهاند از همین رو باید رسانهها در چارچوب خاصی و نظام مند فعالیت کنند.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد عنوان کرد: در پرداخت یارانهها به مطبوعات شفاف عمل شده و ریز پرداخت یارانهها در سایت وزارت ارشاد اعلام شده است.
تنوع دیدگاه بر مبنای آزادی مسئولانه
همچنین به گزارش ایلنا، انتظامی در دیدار با حجت الاسلام سعیدی، تولیت حرم حضرت معصومه(س) گفت: فضای رسانهای به جهت تنوع و مسئولیت دربرابر نظام و مردم، شامل تنوع در دیدگاههاست که باید از این تنوع دیدگاهها در چارچوب نظام و اصل آزادی مسئولانه استقبال کرد.
وی افزود: تفاوت رویکرد نظام اسلامی با نظام موردنظر غرب درخصوص رسانهها این است که نسبت به عاقبت مردم خود را مسئول میدانند.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگرچه تبلیغ میشود که فضای رسانهای کشور به حال خود رها بوده و دولت نظارت خاصی روی آنها ندارد اما واقعا اینگونه نیست و نظارت کافی ازسوی هیات نظارت بر مطبوعات صورت میگیرد و شهر قم نیز علمایی چون حجتالاسلام و المسلمین جمشیدی و قمی حضور دارند؛ همچنین آقای جنتی به عنوان وزیر ارشاد که عضو هیات نظارت بر مطبوعات است تنها وزیری است که در تاریخ انقلاب اسلامی در تمام جلسات هیات نظارت بر مطبوعات شرکت کرده است.
انتظامی با بیان اینکه هیات نظارت بر مطبوعات توجه دارد تا مطبوعات و رسانهها از حدود ۱۲ گانه قانون مطبوعات خارج نشوند؛ گفت: مطابق اصل ۱۲۴ قانون رسانهها به غیر از حدود ۱۲ گانه در بقیه موارد آزادند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: رسانههایی که بهصورت تخصصی کار کرده و به موضوعاتی از قبیل قرآن، احکام، شعائر اسلامی، فرهنگ شهادت و ایثار، دفاع مقدس، ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی بجای زندگی غربی و… بپردازند؛ سه برابر دیگر رسانهها مورد حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار خواهند گرفت.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر پاسداشت زبان فارسی در فضای عمومی و رسانهای جامعه گفت: پیشنهاد تشکیل شورای پاسداشت زبان فارسی به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده شده و امیدواریم با تشکیل این شورا دستگاههای مربوطه زیرنظر رئیسجمهور به پاسداشت زبان فارسی توجه بیشتری داشته باشد.
وی درخصوص عملکرد هیات نظارت بر مطبوعات در دولت یازدهم نیز گفت: خود بنده بیش از ده سال است که عضو هیات نظارت بر مطبوعات هستم اما در یکسال گذشته بیشترین جلسات توسط این هیات تشکیل شده و تذکرات لازم به رسانههای موردنظر داده شده؛ در عین حال معتقدیم حقوق رسانهها نیز باید لحاظ شود و آنها در انعکاس مطالب در چارچوب قوانین آزاد باشند.
وی از افزایش سی درصدی تذکرات هیات نظارت بر مطبوعات به رسانهها نسبت به گذشته خبر داد و گفت: اگرچه هیچ نهاد و سازمانی نمیتواند به رسانهها امر و نهی کند اما مصوبات شورای عالی امنیت ملی را بلافاصله به رسانهها ابلاغ میکنیم تا در موضوعاتی مانند گروهک تروریستی داعش، قومیتها و مباحث مربوط به انرژی هستهای از حدود خارج نشود.
حجت الاسلام سعیدی نیز با تقدیر از فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه رسانه اظهار کرد: جناب آقای جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از طلبههای قدیمی بود که در مدرسه حقانی درس میخواند و پدرشان نیز از اساتید ایشان بود.
وی افزود: ایشان شخصیتی مبارز و فرهنگی است و دغدغههای ارزشمندی دارد.
امام جمعه قم اضافه کرد: آقای ایزدپناه(مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم) نیز از نیروهای ارزشی بوده و امیدواریم با مجموعه نیروهای ارزشی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خوبی از دین مرزبانی کنید.
حجتالاسلام سعیدی پیشنهاد داد: یک رابط مخصوص مراجع و علما ازسوی وزیر ارشاد در استان قم منصوب شود تا نقطه نظرات مراجع تقلید را به گوش مسئولان این وزارتخانه برساند.
حجتالاسلام ایزدپناه(مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم) نیز در این دیدار اظهار داشت: با حضور آقای انتظامی در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فصل جدیدی در مطبوعات و رسانههای کشور شروع شد و به گفته بسیاری از بزرگان آرامش را در رسانههای کشور شاهد هستیم.
صلاحیت با اصحاب رسانه است
وی همچنین در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه صلاحیت روزنامهنگار باید توسط اصحاب رسانه بررسی شود و برهمین اساس هم باید به تخلفات آنها رسیدگی کرد، افزود: دولت باید فقط به وظایف حاکمیتی خود پرداخته و تشکلهای رسانهای و خانه مطبوعات توسط اصحاب رسانه اداره شود.