به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیتالله هاشمی رفسنجانی، استحکام خانواده را مسأله جدّی برای هر جامعهای خواند و افزود: باید نمونههای موفق دنیا را بررسی و از نکات مثبت آنها استفاده کرد تا عواقب منفی دوران گذار از سنت به مدرنیته خانوادهها را کمتر تحت تأثیر قرار دهد.
وی آزادی و محدودیت را دو اصطلاح مهم و ضروری برای مطالعه مسایل جوانان توصیف کرد و گفت: افراط و تفریط در هر دو موضوع، مطالعات را از مسیر درست منحرف مینماید و به تبع آن جوانان به جای میدانداری منطقی، منزوی میشوند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان مصادیقی از تلاشهای بزرگان ادیان دنیا در جهت حفظ بنیان خانوادهها، خاطر نشان کرد: حفظ و تقویت بنیان خانواده مشکل مشترک همهی جوامع در دنیای معاصر است و بزرگان ادیان علیرغم تفاوت در فرهنگها در این زمینه دغدغههای مشترک دارند.
عضو مجلس خبرگان رهبری نگاه اسلام و قرآن به خانوادهها را بسیار جامع و راهگشا توصیف کرد و گفت: آیات و روایات اسلامی بر تقویت بنیان خانواده تأکید میکنند.
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اهمیت برنامهریزی برای امور جوانان در ایران، اظهار داشت: در عصر انفجار اطلاعات، ابزار اطلاعرسانی به شکل گسترده در دسترس همگان است و هیچکس نمیتواند جلوی رشد علم و تکنولوژی را بگیرد.
وی افزود: نکات مثبت ابزار اطلاعرسانی باعث رشد و توسعه دانشها میشود که در هر حالتی بر جهل مقدم است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به تصویب منشور جوانان در سالهای پس از جنگ، تصریح کرد: بازنگری آن با توجه به مقتضیات زمان از ضرورتهاست که امیدواریم کارشناسان، چراغی مناسب برای تصمیمگیری و ارائه راهکارها تدوین نمایند.
هاشمی رفسنجانی توجه به امور روانشناسی در مطالعات مربوط به جوانان را ضروری دانست و گفت: باید با ادبیات جوانان با آن صحبت کرد، چون جوانان سرشار از عقل و احساس هستند.
ایشان استفاده از تجربیات موفق دیگر کشورها در هر موضوعی را متناسب با شیوه درست مدیریت خواند و گفت: عواطف و احساسات در وجود انسانهاست که باید در مسیر خوبیها فردی و اجتماعی جهت داده شود.