5

استیضاح وزیر ارشاد، فرار به جلوی تندروها در حوزه فرهنگ است

  • کد خبر : 145881
  • ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۸

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: حمله و هجمه ها به وزارت فرهنگ هدف گیری از جنس فرار به جلو داردt به این معنا که جریان تندرو اصولگرا به دلیل آنکه ناکامی هایی در حوزه فرهنگ و هنر داشت رونق در این حوزه را در حدود یکسال گذشته را نمی تواند تاب بیاورد.

 احمد پورنجاتی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ششم، در گفتگو با فرارو با اشاره به احتمال طرح استیضاح وزیر ارشاد در مجلس و نگرانی اصولگرایان نسبت به عملکرد وزیر ارشاد دولت یازدهم گفت: با توجه به نوع سوالات و تذکراتی که به گونه ای غیر متعارف در این مدت یکسال و چندماه از وزرای دولت یازدهم توسط نمایندگان مجلس مطرح شده است باید از این نوع برخوردها به عنوان یک رویکرد بخشی از اقلیت اصولگرایان یاد کرد.

 وی با غیر طبیعی ندانستن این نوع برخورد تندروها با دولت به خصوص در حوزه های وزارت علوم و ارشاد گفت: به هر حال برای جریانی که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۴ خرداد سال ۹۲ دچار ناکامی و شکست شده است نقاط قوت دولت از نظر آنها نقطه ضعف تلقی می شود.

 پورنجاتی افزود: بنابراین به نوع مواجهه اصولگرایان تندرو در مجلس با وزرای دولت باید به عنوان یک رویکرد نگاه کرد و طبیعتا این مواجهه مضمون سیاسی دارد و در برخورد با همه وزرای دولت هم یک وجه مشترک وجود دارد و آن اینکه نقاط قوت دولت را نقطه ضعف قلمداد می کنند.

 عضو جبهه مشارکت، با تاکید بر اینکه فرهنگ و هنر پاشنه آشیل – به طور عام جریان اصولگرایی و به طور خاص فراکسیون تندرو و افراطی داخل مجلس نهم است گفت: چون در دوران مدیریت دولت برخواسته از اصولگرایان و حاکمیت یک دست این جریان در ۸ ساله دولت گذشته، جاذبه و هنرمندی در این حوزه برای جلب نظر افکار عمومی و پیشبرد هنر خلاقانه حتی در راستای ارزشهای انقلاب اسلامی دیده نشده است و اکثریت قاطع فرهنگ و هنر و رسانه آن دوران را به عنوان یک دوران بسته می دانند که در پژمردگی و بی انگیزی و پریشان حالی به سر می برد، این جریان اکنون نمی تواند یک دوران نسبتا آرام و پر رونق و بانشاط در این حوزه را تاب بیاورد.

 وی افزود: به همین دلیل حمله و هجمه اصولگریان به عملکرد نسبتا قابل قبول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشتر شبیه نوعی ابراز شکست است و آنها انگار تاب دیدن این فضای نسبتا امیدوار کننده در حوزه فرهنگ و هنر در دولت یازدهم را ندارد.

 پورنجاتی با بیان اینکه با توجه به شناختی که از علی جنتی وزیر ارشاد دارم ایشان به لحاظ سیاسی و عقیدتی به جریان اصولگرا وابستگی دارد گفت: آقای جنتی از گذشته به عنوان یک چهره اصولگرا البته با رویکرد منطقی و معتدل در این اردوگاه شناخته می شد و هیچ وابستگی به جریان اصلاح طلب نداشته است.

 این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: ایشان علاوه بر اینکه کاملا با ملاحظات حاکمیت جمهوری اسلامی در حوزه فرهنگ آشنایی دارد بر مبانی دینی و اسلامی در حوزه فرهنگ و هنر به دلیل تحصیلات حوزوی تسلط دارند که همین امر در حوزه انتخاب های او نمود پیدا کرده است نمونه اش انتخاب معاونان فرهنگی و سینمایی است.

 پورنجانی تصریح کرد: آقای صالحی معاون فرهنگی و آقای ایوبی معاون سینمایی وزارت ارشاد هم همچون خود آقای جنتی در دسته بندی های فکر و سیاسی اصولگرا محسوب می شوند و عملکرد این دو نیز به خوبی این موضوع را نشان می دهد. بر این اساس در این رابطه اگر کسی طلب کار باشد باید اصلاح طلبان باشند نه اصولگرایان. چرا که تاکنون وزارت ارشاد در همه حوزه ها با مشی اصولگرایانه البته معتدل و منطقی اداره شده است.

 رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ششم ادامه داد: بنابراین اگر دغدغه ای هم نسبت به عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود داشته باشد ضروری است دقیق تر و واقعی تر مسائل را در این حوزه مورد ارزیابی قرار گیرد چرا که تنها نقطه ضعف در حوزه فرهنگ مربوط به وظایف و اختیارات وزارت فرهنگ و عملکرد این وزارتخانه و وزیر در چارچوب اختیارات قانونی نیست.

 وی افزود: فارغ از بهانه جویی های سیاسی با تمسک به برخی از مواردی که در مقیاس طرح استیضاح در مجلس نیستند از جمله اینکه عده ای در مجلس چند فیلم را نمی پسندند محدود کردن دایره تنگ فرهنگ و مسائل فرهنگی است و به نوعی با واقعیت های امروز و مسائل ما در حوزه فرهنگ و هنر همخوانی ندارد.

 قائم مقام پیشین رییس سازمان صدا و سیما، با بیان اینکه آقایانی که دغدغه فرهنگ و هنر را دارند چرا سراغ سایر دستگاه نمی‌روند، گفت: بروند بررسی کنند این حجم از هزینه های بی حساب و کتاب در سایر دستگاه های متولی ترویج فرهنگ از جمله رسانه ملی که هدر می رود، بدون آنکه راندمان و خاصیتی داشته باشد -اصلا کاری هم به سایر دستگاه های دیگر که اتفاقا از همین مجلس هم ردیف بودجه می گیرند و به نوعی متولی ترویج فرهنگ محسوب می شوند هم ندارم- آنهایی که دغدغه فرهنگ را دارند همین یک قلم صدا و سیما را بررسی کنند، کفایت می کند.

 پورنجاتی افزود: سهم و تاثیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فرهنگ در قیاس سایر مجموعه ها، نهادها و دستگاه ها و امکاناتی که در کشور به اصطلاح صرف فعالیت های فرهنگی می شود یک، دویستم هم نیست.

 وی در خاتمه گفت: بنابراین من فکر می کنم واقعیت در مورد حمله و هجمه ها به وزارت فرهنگ هدف گیری از جنس فرار به جلو دارد، به این معنا که جریان تندرو اصولگرا به دلیل ناکامی هایی که در حوزه فرهنگ و هنر داشت رونق در این حوزه را نمی تواند، تاب بیاورد و تلاش دارد به طور مستقیم و غیرمستقیم این پیام را به اهالی فرهنگ و هنر ارسال کند که به این فضا دل نبندید چرا که قرار نیست فضای رو به جلویی در حوزه فرهنگ تداوم داشته باشد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=145881

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]