4

اقدام نظامی، برنامه هسته‌ای ایران را نابود نمی‌کند

  • کد خبر : 146756
  • ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۳

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز پنج‌شنبه در نشستی در موسسه کارنگی، گفت: اقدام نظامی نمی‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را نابود کند، چرا که سرمایه انسانی ایران توان احیای آن را دارد. به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از شبکه پرس‌تی‌وی، ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا می‌گوید این کشور نمی‌تواند […]

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز پنج‌شنبه در نشستی در موسسه کارنگی، گفت: اقدام نظامی نمی‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را نابود کند، چرا که سرمایه انسانی ایران توان احیای آن را دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از شبکه پرس‌تی‌وی، ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا می‌گوید این کشور نمی‌تواند با اقدام نظامی برنامه هسته‌ای ایران را نابود کند.

وی این سخنان را روز پنج‌شنبه (۱۵ آبان، ۶ مهر) در نشستی که در «موسسه کارنگی برای صلح بین‌الملل» برگزار شد بیان کرد.

ژنرال دمپسی گفت حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران تنها می‌تواند به طور موقت در توانمندی‌های هسته‌ای ایران اختلال ایجاد کند.

وی تصریح کرد: «ما توان مقابله با توانایی هسته‌ای ایران را داریم، البته اگر چنین کاری از ما خواسته شود. اما… اگر لازم باشد برای مقابله با موضوع هسته‌ای ایران استفاده از ابزار نظامی را بررسی کنیم، این گزینه صرفا برنامه هسته‌ای این کشور را به تاخیر می‌اندازد و آن را از بین نخواهد برد.»

فرمانده ستاد مشترک ارتش امریکا گفت این سانتریفیوژها یا موشک‌های ایران نیست که مانع از نابودی برنامه هسته‌ای این کشور می‌شود، «بلکه سرمایه انسانی که تخصص لازم برای احیای این برنامه را دارد» مانع از بین رفتن برنامه هسته‌ای ایران است.

امریکا و رژیم اسرائیل بارها تهدید کرده‌اند که به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله می‌کنند. اما ایران همواره گفته است به هرگونه تجاوز به خاک خود پاسخ مناسبی خواهد داد.

جمهوری اسلامی ایران قویا اتهام تلاش برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را رد می‌کند و می‌گوید به انرژی هسته‌ای تنها برای اهداف صلح‌آمیز همچون تولید برق و رادیو ایزوتوپ‌های پزشکی نیاز دارد.

همچنین، ایران می‌گوید ماهیت برنامه موشکی این کشور دفاعی است و برای هیچ کشوری تهدید محسوب نمی‌شود.

امریکا و کشورهای غربی نیز با ادعاهای بی‌اساس، ایران را به تلاش برای دست یافتن به اهداف غیرنظامی در برنامه انرژی هسته‌ای خود متهم می‌کنند و به همین دلیل تحریم‌هایی غیرقانونی علیه تهران وضع کرده‌اند.

ایران این ادعاها را رد و تاکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان متعهد پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و یکی از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حق استفاده از فن‌آوری هسته‌ای برای دستیابی به اهداف صلح‌آمیز را برای خود محفوظ می‌داند.

ایران و شش قدرت جهانی شامل امریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین به همراه آلمان ۳ آذر ۱۳۹۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۱۳) در ژنو سوئیس به توافقی موقت برای پایان دادن به یک دهه مناقشه بر سر برنامه‌ی انرژی هسته‌ای ایران دست یافتند. اجرای این توافق از ۳۰ دی (۲۰ ژانویه) آغاز شد و مهلت آن شش ماه بعد به پایان رسید.

بر اساس این توافق که «طرح اقدام مشترک» نامیده می‌شود ایران پذیرفت تا در مدت شش ماه بخشی از فعالیت‌های انرژی هسته‌ای خود را محدود کند و در مقابل شش کشور نامبرده توافق کردند در این زمان برخی تحریم‌ها را کاهش دهند و تحریم هسته‌ای جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران وضع نکنند.

زمان تعیین‌شده برای رسیدن به توافق جامع درباره برنامه انرژی هسته‌ای ایران ۳ آذر (۲۴ نوامبر) است و در این مدت تهران و گروه ۱+۵ برای دستیابی به یک توافق نهایی با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.

دور جدید گفت‌وگوهای ایران و گروه ۱+۵ درباره برنامه انرژی هسته‌ای ایران ۲۰ آبان (۱۱ نوامبر) در مسقط، پایتخت عمان آغاز می‌شود. دور نهایی مذاکرات هم بر اساس برنامه از ۲۷ آبان تا ۳ آذر (۱۸ تا ۲۴ نوامبر) در وین برگزار خواهد شد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=146756

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]