سفر ناگهانی و غیر منتظره وزیر خارجه عمان به تهران توجه سایت های فارسی زبان دولت های غربی را برانگیخت.
به گزارش رسانه های داخلی ایران “یوسف بن علوی” وزیر امور خارجه عمان در سفر غیر رسمی به تهران با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ایران دیدار کرده است.
ایرنا به نقل از “یک مقام آگاه سیاسی” گزارش داد که آقای بن علوی شنبه شب ۲۴ آبان (۱۵ نوامبر) وارد تهران شده است و سفرش غیررسمی بوده است.
سفر وزیر خارجه عمان از آن جهت برای رسانه ها و افکار عمومی اهمیت دارد که این کشور تلاش می کند میان ایران و آمریکا میانجیگری کند. به همین دلیل آخرین دور از مذاکرات هستهای ایران با کشورهای ۱+۵ و پیش از آن دیدارهای سهجانبه وزاری خارجه ایران، آمریکا و نماینده اتحادیه اروپا، در مسقط برگزار شد.
بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) نوشته است: سفر او به تهران در آستانه دور آتی مذاکرات هستهای در وین و تنها هشت روز مانده به پایان مهلت تمدیدشده برای رسیدن به توافق نهایی میان ایران و ۱+۵ صورت گرفته است. عمان پیش از این هم بارها میزبان و میانجی گفتوگوهای غیررسمی میان ایران و آمریکا بوده است.
بنابر این گزارش وزیر امور خارجه عمان بعد از دیدار با حسن روحانی، رئیس جمهور و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به مسقط بازگشته است.
سایت رادیو فردا (RADIOFARDA) نیز نوشته است: گزارش ها حاکی است که عمان طی دو سال گذشته نقش مهمی در مذاکرات هسته ای بین ایران و آمریکا ایفا کرده است و میزبان مذاکرات غیر رسمی بین مقام های واشینگتن و تهران بوده است.
در حالی وزیر مشاور در امور خارجی عمان به تهران سفر کرد که هفته گذشته مسقط پایتخت عمان میزبان مذاکرات هستهای سه جانبه وزیران امور خارجه آمریکا و ایران و نماینده اتحادیه اروپا بود. این مذاکرات پس از دو روز دوشنبه شب ۱۹ آبان در مسقط پایان یافت.
پس از این مذاکرات، آمریکا اعلام کرد که این مذاکرات صریح و دشوار بوده و یک مقام ایرانی نیز اعلام کرد که گفتوگوها پیشرفت کمی داشته است.
واحد مرکزی خبر ایران گفته است که یوسف بن علوی با مقام های ایران قرار است در خصوص تحولات منطقه وهمچنین برنامه هسته ای جمهوری اسلامی گفت وگو کند.
سایت صدای آمریکا (VOA) آورده است: یک هفته بعد از میزبانی مذاکرات هستهای وزیران خارجه ایران و آمریکا، و نمایندگان کشورهای عضو گروه ۱+۵ در مسقط، وزیر امور خارجه عمان روز یکشنبه به تهران سفر کرده است؛ سفری که برخی رسانههای ایران آن را “غیرمنتظره” نامیدند.
با این که جزئیات بیشتری منتشر نشده، اما به نظر می رسد سفر یوسف بن علوی با ضربالاجل ۳ آذر ایران و شش قدرت جهانی برای رسیدن به توافق جامع بر سر برنامه هستهای تهران بیارتباط نباشد.
عمان در سالهای اخیر نفش واسطه یا پیامرسان بین تهران و واشنگتن را ایفا کرده است.