وزیر نفت با تشریح سیاست ایران درباره کاهش قیمت نفت خام و پیشبینی قیمت کمتر از ۸۰ دلار برای هر بشکه در بودجه سال آینده، بر ضرورت صرفهجویی مردم در زمینهی مصرف گاز طبیعی و جلوگیری از هدررفت آن تاکید و به توقف تولید بنزین با ریفورمیت پتروشیمیها، جزییات واردات بنزین یورو ۴ و تاثیر استفاده از آن در کاهش آلودگی هوا اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، بیژن زنگنه با حضور در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه اعضای اوپک باید از هرگونه موضعگیری که وحدت اوپک را زیر سوال میبرد خودداری کنند، تاکید کرد: نباید در داخل کشور به گونهای عمل کنیم که منافع ملی به دلیل رهایی از فشارهای داخلی زیرپا گذاشته شود.
وی در ادامه از آمادگی ایران برای حضور در صدوشصتوششمین نشست عادی سالانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین خبر داد.
برای برگزاری نشست اضطراری اجماع وجود نداشت
وزیر نفت درباره برخی انتقادات مبنی بر اینکه عملکرد وی در افزایش نیافتن بهای نفت موثر بوده و اینکه چرا ایران درخواست برگزاری نشست اضطراری نکرده است، گفت: باید توجه کنیم که ونزوئلا این درخواست را مطرح کرد، اما با بیتوجهی اعضای اوپک روبهرو شد.
وی لازمهی تشکیل نشست فوقالعاده اوپک را اجماع همه اعضا دانست و اضافه کرد: در شرایطی پیشنهاد رسمی در این زمینه وجود دارد که شرایط برای اجماع اعضاء و موافقت با درخواست وجود داشته باشد و این در حالی است که در شرایط کنونی این زمینه وجود ندارد.
این عضو کابینه دولت یازدهم در ادامه خاطر نشان کرد: اگر پیشنهاد رسمی برای برگزاری نشست فوقالعاده در فضایی نامناسب مطرح و بر آن اصرار صورت میگرفت تشکیل نشدن نشست موضوع اختلافنظر اعضای اوپک را نشان میداد که این امر خود میتوانست عاملی برای کاهش بیشتر قیمت نفت باشد. همچنین اگر نشستی تشکیل میشد و اعضاء برای کاهش تولید نفت و تعادل در بازار توافق و اجماعی میکردند، این موضوع نیز تاثیر منفی در قیمت نفت میگذاشت.
وزیر نفت با اشاره به اینکه بازار نفت از دو بخش فیزیکی و روانی تاثیر میپذیرد، گفت: من دوره نفت هفت دلاری را نیز دیدهام و میدانم ایجاد تعادل در بازاری که از تعادل خارج شده تا چه حد مشکل است و چه حساسیتهایی دارد.
زنگنه بر حفظ وحدت و یکپارچگی اعضای اوپک تاکید و تصریح کرد: اعضای اوپک باید از هر نوع موضعگیری که وحدت این سازمان را زیر سوال ببرد پرهیز کنند، زیرا عملیشدن هر تصمیمی در اوپک به اجماع همه اعضاء بستگی دارد.
وزیر نفت در ادامه به جلسه دریافت رای اعتماد از نمایندگان مجلس در سال ۱۳۸۰ اشاره و اضافه کرد: در آن زمان قیمت هر بشکه نفت خام بین ۱۵ تا ۱۸ دلار بود و یکی از نمایندگانی که در مخالفت با من صحبت میکرد معتقد بود ایران ” باز” اوپک است و با عملکرد من تضعیف شده است که من در جواب آن نماینده گفتم که حاضرم گنجشک اوپک باشم اما قیمت نفت تا ۲۵ دلار افزایش یابد، زیرا برای مردم گنجشک و باز و عقاب تفاوتی ندارد و اثربخشی اقدامها مهم است.
زنگنه با تاکید بر اینکه باید به فکر حداکثر کردن منافع ملی باشیم گفت: درست نیست منافع ملی به دلیل رهایی از فشارهای داخلی زیر پا گذاشته شود.
وی افزود: منافع ملی زمانی حاصل میشود که حاصل ضرب قیمت نفت در بشکههای صادراتی رقم بیشتری شود و از اینرو تلاش برای ایجاد اجماع در اوپک و پرهیز از متهم کردن و یا ایجاد درگیری و نزاع در اوپک ضرورت دارد.
وزیر نفت گفت: بدیهی است در شرایطی که قیمت نفت ۱۰۰ دلار یا بالاتر از ۱۰۰ دلار برای هر بشکه باشد اوپک به طور عملی کاربردی ندارد، چرا که نقشآفرینی و تاثیرگذاری اوپک زمانی مشخص میشود که قیمت نفت رو به کاهش است.
وی خاطرنشان کرد: تجربه بیش از ۵۰ سال فعالیت اوپک نشان میدهد که اعضای این سازمان همواره در شرایط سخت به اجماع رسیدهاند و در این راستا امیدوارم که اجماع همه اعضاء در نشست هفته آینده اوپک به نتایج رضایتبخشی منجر شود.
زنگنه میزان اثرگذاری هر یک از اعضای اوپک را وابسته به میزان تولید و ظرفیت مازاد دانست و گفت: ما “شیر” اوپک هستیم و طی ۳۰ سال گذشته اکنون تنها دورهای است که ایران با این میزان ظرفیت مازاد به دلیل تحریمها روبهرو است و از این حیث نقش تاثیرگذاری در اوپک دارد.
وزیر نفت ادامه داد: مسوول تنظیم قیمت نفت کشوری است که اضافه تولید کرده و طبیعی است در صورت تصمیمگیری برای ایجاد تعادل در بازار افزایشدهندگان در تولید باید تولید خود را کاهش دهند.
وی با بیان اینکه در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای و برطرف شدن تحریمها تولید نفت کشور طی مدت کوتاهی افزایش خواهد یافت ادامه داد: ورود نفت بیشتر به بازار ایجاب میکند که تعادل در بازار از طریق متناسب کردن عرضه و تقاضا ایجاد شود.
مذاکره ایران با اعضای اوپک پیش از نشست سالانه
وزیر نفت دربارهی سفرهای اخیر خود به کشورهای حاشیه خلیج فارس اظهار کرد: طی صحبتهایی که در مجموعه اقتصادی دولت داشتیم و همچنین با تصمیمات رییس جمهوری و با هماهنگی وزارت امور خارجه رایزنی با بعضی کشورها پیش از برگزاری نشست اوپک در دستور کار قرار گرفت.
زنگنه به دیدار خود با امیر قطر، امیر کویت و همچنین نخست وزیر امارات اشاره و خاطر نشان کرد: همچنین پیش از این با رافائل رامیرن، وزیر امور خارجه ونزوئلا و عادل عبدالمهدی، وزیر نفت عراق مذاکره کردهایم.
وی دلیل این مذاکرات را تلاش برای تبادل دیدگاهها و تحلیلهای اعضای اوپک و مصرف شدن نگرانیها اعلام و خاطر نشان کرد: اگر چه کشورهای حاشیه خلیج فارس به حفظ سهم خود در بازار علاقهمندند و مائل به کاهش تولید نیستند، اما در مجموع اعضای اوپک منعکس هستند و باید حرف همه اعضاء را شنید، زیرا مخالفت حتی یک عضو نیز موثر خواهد بود.
وزیر نفت تاکید کرد: باید از اقداماتی که صرفا مصرف داخلی دارد اجتناب کرده و در راستای صیانت از منافع ملی حرکت کنیم.
نفت زیر ٨٠ دلار در بودجه سال ٩۴
زنگنه همچنین از برآورد قیمت زیر ٨٠ دلار برای هر بشکه در بودجه خبر داد و اعلام کرد: بودجه باید به واقعیتها نزدیک باشد.
وزیر نفت در ادامه با بیان این که در مجمو ع برآوردهای بازار نشان می دهد در سال ٢٠١۴ حدود ٧٠٠ هزار بشکه اضافه تولید نفت نسبت به تقاضا در دنیا وجود داشته است که ناشی از تولید اوپک، شیلهای نفتی و تولید نفت از سوی تولیدکنندگان کوچک بوده و حتی به اقلیم کردستان عراق نیز می توان اشاره کرد، افزود: برای سال ٢٠١۵ نیز پیش بینی می شود ١,٨ میلیون بشکه عرضه بیش از تقاضا موجود باشد و در حقیقت این بازار آینده است که منجر به کاهش قیمتهای کنونی نفت شده است.
وی با اشاره به اینکه این میزان مازاد نفت ذخیره می شود و ذخایر نفت اهمیت قابل توجهی دارد، اظهار کرد: همین میزان ذخیره نفت است که بازیگران بورسهای نفتی هر روز آن را رصد می کنند و بر مبنای آن به موضع گیری و تعیین قیمت نفت می پردازند.
به گفته زنگنه عده ای از کارشناسان بر این باورند که مسائل سیاسی نیز در این زمینه تاثیرگذار است و به طور نمونه می گویند آمریکا در پی آن است با کاهش قیمت نفت، روسیه را تحت فشار قرار دهد.
وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه نمی توان این گزینه را رد کرد، خاطرنشان کرد: با توجه به سهم غالب درآمدهای صادرات نفت و گاز از درآمدهای صادراتی روسیه، این کشور به واسطه کاهش قیمت نفت، ٢۵ تا ٣٠ درصد درآمد صادراتی خود را از دست می دهد و به این ترتیب، بدون اعمال هیچ تحریمی، درآمد کنونی این کشور، حدود یک چهارم کاهش می یابد.
زنگنه خاطرنشان کرد: عده ای بر این باورند که یکی از دلایل پیشی گرفتن عرضه بر تقاضای نفت، کمتر شدن رشد اقتصادی کشورهایی مانند برزیل، چین، ژاپن و حتی کشورهای اروپایی نسبت به برآوردهای پیشین بوده است به علاوه برخی معتقدند با پایین آمدن قیمت نفت، نفتهای گران قیمتی مانند نفت خام آمریکا و … از مدار تولید خارج می شوند و این امر در دراز مدت به نفع اعضای اوپک خواهد بود.
وزیر نفت ادامه داد: اگرچه کاهش قیمت نفت، اتفاق خوبی نیست، اما با تمام این تفاسیر، ایران مانند روسیه از کاهش قیمتها آسیب نمی بیند، زیرا تولید نفت کشور در این سالها کاهش یافته و این که توانسته ایم طی سالهای اخیر، کشور را با این میزان تولید اداره کنیم، کار بزرگی است.
زنگنه با اشاره به اینکه صادرات نفت ایران از ٢,۵ میلیون بشکه به حدود یک میلیون بشکه کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: اگر بازار به سمتی حرکت کند که ناگزیر به کاهش تا سطح ١۵٠ تا ٢٠٠ هزار بشکه بشویم به طور قطع این موضوع منجر به تغییر مواضع ما نخواهد شد و دغدغه ما به شمار نمی رود.
وزیر نفت میزان مصرف داخلی را بین ١,٧ تا ١.٨ میلیون بشکه در روز و میزان صادرات را بسیار کمتر از دو میلیون بشکه در روز اعلام و اظهار کرد: می توانیم ظرف چهار سال آینده در تولید روزانه نفت و میعانات به ۵.۵ میلیون بشکه دست پیدا کنیم، اما نمی توان با شرایط تحریم، به فروش بیش از ٣.٧ میلیون بشکه نفت در روز در بازار فکر کرد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه شر تحریمها از سر مردم کشورمان کم شود، گفت: مدیریت سیاسی کشور در عالی ترین سطح، اراده سیاسی و تدبیر خود را نشان داده و نوبت غربیها و آمریکاست که به دور از القائات صهیونیستها، منافع ملت آمریکا، منافع جهانی، صلح جهانی، تاثیر و نقش ایران در ثبات منطقه و مبارزه با تروریسم را در نظر بگیرند و مسئله را به شکل معقولی جمع کنند.
زنگنه، در پاسخ به سوالی درباره پیشبینی نتیجه مذاکرات، اسرائیل را جزء لاینفک آمریکا عنوان و تصریح کرد: لابیهای اسرائیل اثرگذار است و ما هر چه در توان داشته ایم انجام دادهایم و نوبت طرف مقابل است که نقش متناسب خود را ایفا کند.
زنگنه با اشاره به اینکه بر این که فشار به ایران، تندروهای افراطی مانند داعش و دیگر تروریستها را تقویت کرده و ایران قوی، مانع تقویت تروریستها در منطقه می شود، تصریح کرد: ما آمادگی و اراده خود را نشان داده ایم و در عین حال به هیچ وجه حاضر نیستیم کسی ما را تحقیر کند و یا حقوق مان را نادیده بگیرد.
از سهم ایران در بازار جهانی نفت کوتاه نمی آیم
وی گفت: همانطور که وزیر امورخارجه اعلام کرد، سوم آذر آخر دنیا نیست و ما نشان داده ایم می توانیم مقاومت کنیم و زیر بار حرف بی ربط نمی رویم و آمادگی سیاسی داریم که به دنیا اطمینان دهیم نمی خواهیم اهداف غیرصلح آمیز داشته باشیم.
زنگنه در پاسخ به این سئوال که با کاهش بیشتر قیمت نفت، چه آینده ای در انتظار کشور خواهد بود؟ خاطرنشان کرد: اگر تحریمها برداشته شود، ظرف دو ماه صادرات ایران دو برابر و کاهش درآمدها جبران می شود، به علاوه دنیا نمی تواند نفت ارزان را تحمل کند و این رویه اصلاح خواهد شد.
وی تاکید کرد: تحت هیچ شرایطی، یک بشکه از سهم ایران در بازار جهانی نفت کوتاه نمی آیم.
تاکید زنگنه بر صرفه جویی در مصرف گاز
وزیر نفت، مهمترین موضوع حال حاضر صنعت نفت را دغدغه تامین گاز در فصل سرما اعلام و خاطرنشان کرد: درحال حاضر ٧٠ درصد کل سبد انرژی ایران را گاز تشکیل می دهد و نزدیک به ٨۵ درصد گاز تولیدی نیز به مصرف خانگی و تجاری و عمومی در کشور می رسد.
وی با اشاره به اینکه گاز طبیعی، انرژی بسیار ارزشمندی است، گفت: این گاز با گذر از ۱۵۰۰ کیلومتر، از عمق دریا و با زحمات، مشکلات و هزینه های سرسام آوری به مراکز مصرف می رسد و اتلاف این انرژی، اسراف واقعی است.
زنگنه افزود: درحال حاضر شبکه گازی وسیعی در کشور ایجاد شده است و اگرچه بحث تنظیم موتورخانهها در دستور کار قرار دارد، اما اقدام فوری برای تامین گاز مصرفی، کنترل مصرف و صرفه جویی است.
وزیر نفت با بیان اینکه بزرگترین مصرف کننده متمرکز گاز طبیعی در کشور، نیروگاهها هستند، ادامه داد: همچنین برخی صنایع مثل فولاد مبارکه نمی توانند جای گاز از گازوئیل یا مازوت استفاده کنند و با کنترل نشدن مصرف، ممکن است این صنایع با مشکل مواجه شوند.
زنگنه با تاکید بر اینکه کنترل مصرف به معنای کاهش رفاه نیست و بازنکردن پنجره، پوشیدن لباس بیشتر و اقداماتی از این دست، در عین حال که رفاه مردم را کاهش نمی دهد، کمک بزرگی به صرفه جویی در مصرف گاز خواهد کرد،از مردم خواست در مصرف درست گاز طبیعی کوشا باشند.
وی همچنین به به دستگاههای دولتی نیز هشدار داد و گفت: دستگاههای دولتی نیز دقت داشته باشند سیستمهای گرمایشی اداره ها و سازمانها در شبها روشن نماند چراکه با همین صرفه جویی به ظاهر کوچک، می توان از اتلاف عظیم سرمایه های ملی جلوگیری کرد.
صادرات گاز با واردات برابری می کند
وزیر نفت، با اشاره به تولید روزانه فعلی ۶٠٠ میلیون مترمکعب گاز خاطرنشان کرد: از این میزان، مقدار کمی صادر می شود و کمتر از همان میزان صادرات، گاز وارد می کنیم.
وی با اشاره به این که درحال حاضر روزانه بیش از ٣٠ میلیون مترمکعب گاز از ترکمنستان وارد و کمتر از ٣٠ میلیون مترمکعب نیز صادر می شود اظهار کرد: بخش خانگی سهم بیشتری از مصرف گاز را در داخل کشور به خود اختصاص داده است.
وزیر نفت با بیان این که این روند توان صادرات گاز ایران را در آینده نفی نمی کند و وزارت نفت هم اکنون نیز با وجود سختی زیاد کار، به تعهدها و قراردادهای خود پایبند است، اضافه کرد: باید توجه داشت در حالی هم اکنون روزانه ۶٠٠ میلیون مترمکعب گاز تولید می شود که هنوز هوا سردتر نشده و اگر همین روند مصرف ادامه یابد، مصرف گاز همراه با افزایش تولید در کشور ادامه خواهد یافت.
وی در ادامه که از مردم خواست که سیستمهای گرمایشی اماکنی که در آن زندگی نمی کنند را خاموش کرده و در اصلاح الگوی مصرف گاز خود تلاش کنند زیرا این اقدام، منافع مردم را نیز در پی دارد و مبلغ قبوض گاز آنها نیز کاهش می یابد.
زنگنه با اشاره به این که اغلب تا موجی از سرما شروع می شود، موتورخانه و سیستمهای گرمایشی روشن می شود و با پایان فصل سرما و گرم شدن هوا نیز مدتی طول می کشد مردم این سیستمها را خاموش کنند، تصریح کرد: صدها کمپرسور، هزاران کیلومتر خط لوله و دهها هزار نفر در مجموعه نفت، در دریا یا خشکی و نقاط دورافتاده مشغول به فعالیت هستند تا گاز به مراکز مصرف برسد بنابراین اتلاف این سرمایه ملی جایز نیست.
وزیر نفت تاکید کرد: پنج درصد صرفه جویی در مصرف گاز معادل جلوگیری از مصرف ٣٠ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و تقریبا معادل تولید یک فاز پارس جنوبی است؛ با این تفاوت که ٣,۵ میلیارد دلار باید هزینه شود تا حدود ٢۵ میلیون مترمکعب گاز شیرین از پارس جنوبی حاصل شود.
زنگنه خاطرنشان کرد: با راه اندازی فاز ١٢A با ظرفیت تولید ٢۶ میلیون مترمکعب، فاز ١۵ با ظرفیت تولید نزدیک به ٢٠ میلیون مترمکعب، یک ترین فاز ١۶، یک ترین فاز ١٢B با ظرفیت ٢۵ میلیون مترمکعب و راه اندازی در دریا در فاز ١٨، برنامه های فعلی افزایش تولید در پارس جنوبی است و می توان گفت برای نخستین بار در تاریخ کشور است که این تعداد فاز در حال راه اندازی در خشکی و دریا آماده شده است.
بحران کمبود گاز در صورت ادامه روند فعلی مصرف
وی با اشاره به عقب ماندگی از تولید گاز طی ۶ تا ٧ سال گذشته، تصریح کرد: سال جاری فرصتی استثنایی از لحاظ تولید گاز است اما باید توجه کنیم اگر مصرف کنترل نشود و راندمان افزایش نیابد، تمام پارس جنوبی هم که به تولید برسد گاز در داخل کشور مصرف می شود و بحران کنونی آب را طی ١٠ سال آینده در بخش گاز شاهد خواهیم بود.
زنگنه به سالهای ٨٣ و ٨۴ اشاره کرد و گفت: در آن مقطع زمانی به تولید روزانه قطر از میدان مشترک با پارس جنوبی نزدیک شده بودیم اما متاسفانه در سالهای پس از آن، عقب افتادیم و امیدواریم با پیشبینی های صورت گرفته طی دو تا سه سال آینده به میزان تولید روزانه (و نه تجمعی) قطر نزدیک شویم.
وی با بیان این که با توجه به تحریمهای اعمال شده دسترسی قطر به تکنولوژیهای روز دنیا بهتر است، اظهار کرد: البته ایران با این وجود نیز در این زمینه و به خصوص در حوزه حفاری در وضع خوبی قرار دارد.
مخالفتی با خط لوله صلح ندارم
زنگنه ضمن تکذیب مخالفت خود با خط لوله دوستی خاطرنشان کرد: گاز ایران تا کنار مرز رفته است و الان تنها منتظر احداث خطوط لوله پاکستان هستیم تا این اقدام عملی شود، زیرا معتقدیم چنین اقداماتی هم از لحاظ راهبردی و هم از نظر اقتصادی برای کشور خوب است.
وزیر نفت، تصویب بند “ق” تبصره ٢ بودجه سال جاری کل کشور را مبنی بر مجوز سرمایه گذاری تا سقف ١٠٠ میلیارد دلار برای توسعه میادین مشترک و بهینه سازی مصرف انرژی از سوی مجلس شورای اسلامی، اقدامی مهم عنوان و اضافه کرد: در این راستا، توسعه فازهای باقیمانده پارس جنوبی با اعتباری بالغ بر ٢٩ میلیارد دلار به عنوان یکی از این طرحها در شورای اقتصاد به تصویب رسیده و در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.
وی گفت: حتی در شرایط فعلی و با وجود تحریمهای کنونی نیز امکان پیشبرد این طرح وجود دارد و منابع آن، بخشی از صندوق ذخیره و بخشی از تولید اضافی خود میدان تامین و به منظور بازپرداخت هزینه ها استفاده می شود.
وزیر نفت درباره درخواست مپنا برای همکاری در یکی از میادین مشترک اظهار کرد: مپنا تفاهمنامه ای برای کار در یکی از میادین غیرمشترک داشت که با آمدن من و توقف توسعه میادین غیرمشترکی که کار در آنها آغاز نشده بود، این تفاهمنامه از دستور کار خارج شد.
زنگنه بر اولویت توسعه میادین مشترک تاکید و تصریح کرد: عقب افتادگی در میادین مشترک، از دست رفتن ثروتهای ملی است در حالی که منابع میادین غیرمشترک برای ما باقی می ماند و نگرانی از بابت این میادین وجود ندارد.
ممنوعیت صادرات گاز ترش در صورت تصویب مجلس
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه که آیا در سفر اخیر به امارات، صحبتی در باره کرسنت انجام شد؟ اظهار کرد: ضرورتی نبود با مقامات اماراتی در این زمینه صحبت شود.
زنگنه درباره اینکه نادران (نماینده مجلس شورای اسلامی) اعلام کرده که در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات وزیر نفت با مسوولان کرسنت، طرح ممنوعیت صادرات گاز ترش مطرح می شود و آیا این حرف، یک بلوف سیاسی نیست؟ عنوان کرد: آقای نادران به نظرم جدی است و من در حرفهایشان، هیچ بلوفی نمی بینم و بعید نیست که طرح ممنوعیت صادرات گاز ترش در مجلس رای بیاورد.
وی ادامه داد: در این زمینه دعوایی در دادگاه داریم که هنوز تمام نشده است و درحال حاضر نمی توان اظهار نظر کرد.
در زمینه بنزین لجبازی سیاسی نداریم
وزیر نفت کشورمان درباره بنزین و آلودگی هوا اضافه کرد: رییس سازمان محیط زیست کار مهمی کرد و سخت و مردانه به وسط میدان آمدن و اصرار کرد که باید بنزین یورو ۴ در کلانشهرها توزیع شود که عمل به این امر، کار بسیار سختی بود.
زنگنه ادامه داد: تولید بنزین یورو ۴ و واردات این بنزین برای توزیع در کلانشهرها، با سختیهای فراوانی همراه است و حال اگر در این میان، برخی معتقدند بنزین یورو ۴ با بنزین یورو ٢ یا بنزینهای غیراستاندارد تفاوتی ندارد، رئیس سازمان محیط زیست را توجیه و راضی کنند و در این شرایط، وزارت نفت هم به راحتی می تواند هر بنزینی که می خواهد به تولید برساند.
وی ادامه داد: اگر همانطور که برخی معتقدند، استانداردهای روز دنیا کیفیت بنزین را افزایش نمی دهد و تفاوتی بین بنزینهای یورو٢،۴ و ۵ وجود ندارد و آلودگی ناشی از آن به یک میزان است، چه لزومی دارد این همه برای تولید و خرید بنزین گرانتر هزینه شود؟
وزیر نفت با اشاره به اینکه برخی می گویند به واسطه توقف تولید بنزین پتروشیمیها، دولت میلیاردها دلار متضرر شده است خاطرنشان کرد: این اظهارات در حالی است که فراموش کرده ایم این هیدروکربور به جای تولید بنزین پتروشیمی، صادر می شود و هیچ تغییری در تراز ارزی کشور به وجود نیامده است.
وی ادامه داد: در این زمینه، لجبازی یا بحث سیاسی نداریم و موضع وزارت نفت کاملا حرفه ای است.
زنگنه با اشاره به این که علاوه بر بنزین عوال دیگری مانند تعداد خودروها،استاندارد آنها و همچنین گازوییل، در آلودگی هوا تاثیر دارند، تصریح کرد: میزان گوگرد گازوئیل در تهران و برخی شهرها به زیر ١٠ پی پی ام رسیده است.
زنگنه درباره تصمیم ایران برای احداث پالایشگاه در اندونزی تصریح کرد: شرکت بازرگانی پتروشیمی، شرکتی غیردولتی است و از این که این شرکت چه کاری می خواهد انجام دهد، اطلاعی ندارم.
وی درپاسح به اینکه چرا وزارت نفت سخنگو ندارد گفت: این جایگاه بسیار حساسیت دارد و وزارت نفت هیچگاه سخنگو نداشته است اما مقطعی در این فکر بودم که خانمی این مسوولیت را به عهده بگیرد که به دلیل تراکم کار، این موضوع تا حدودی به دست فراموشی سپرده شد.
نظر زنگنه درباره وزاری سابق نفت
وزیر نفت همچنین درباره وزرای سابق نفت گفت: مهندس نوذری، همکاری نزدیکی با مجموعه نفت دارد و در بخشی مربوط به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) فعال است و با راهبری تشکیلاتی در حوزه اجرای پروژه های نفتی به ما کمک می کند.
زنگنه با اشاره به اینکه سیدکاظم وزیری هامانه، قائم مقام من است و لطف کرده و از همان ماه اول، حاضر به همکاری با ما شد، خاطرنشان کرد: با بقیه دوستان مانند آقای مهندس رستم قاسمی و دکتر میرکاظمی نیز روابط خوبی برقرار است که آقای قاسمی به عنوان مشاور معاون اول رئیس جمهوری و آقای میرکاظمی هم در مجلس فعالیت می کند.
وی در پایان در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آقای میرکاظمی روبه روی شما نشسته است خاطرنشان کرد: به هر حال ایشان به وظیفه خود عمل می کنند و من به ایشان احترام می گذارم.