وی ادامه داد: در برابر نیروهای سلطه طلب حقانیت شیعه روز به روز آشکار میشود، خصوصا با کارهای نامعقولی که گروههای تکفیری از آن برای نابودی اسلام استفاده میکنند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: دانشگاه علوم قضایی نقش بسیار موثری در قوه قضائیه داشته و آن طور که استحقاق داشته نتوانستهایم خدماتی را برای ارتقاء دانشگاه انجام دهیم و مشکل عمده مالی بوده است.
آیتالله آملی لاریجانی اظهار داشت: با تلاش و تدبیر میتوان وضع را بهتر کرد و من امیدوارم که در آیندهای نه چندان دور بتوانیم وضع فیزیکی و علمی دانشگاه را ارتقاء ببخشیم.
وی افزود: ما امروز به تحول در ساحتهای مختلف در قوه قضائیه بسیار نیازمند هستیم، یعنی هم شناخت تحول و مسیرهای آن برای همه لازم است.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: باید یک فهم مشترک و مسیر موجود این تحولات را بشناسیم که باید گفت شناخت آن کار آسانی نیست و بررسی تحولات به یک نگاه درجه دومی نیاز دارد.
وی گفت: تحول در قوه قضائیه میتواند در بسترهای متفاوت از جمله تحول در فهم، انگیزه، ساختار، مدیریت و اراده قوه قضائیه باشد که اگر همه امکانات را داشته باشیم اما در مدیریت تحول انجام نشود، از غافله عقب خواهیم ماند.
آیتالله آملی لاریجانی افزود: یکی از اموری که در این تحول بسیار نقش دارد، تحول اخلاقی است و اخلاق در روزگار ما بسیار اساسی است که البته اخلاق به تبیین مفهوم نیاز دارد.
رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: در همه ساحتها، در سیاست، اجرا و همه جا میبینیم که اخلاق به نحوی نقش دارد و یک ثبوت اخلاقی را در روزگار خودمان خصوصا در دنیایی که زیاده خواهی از اوصاف آن است را شاهد هستیم.
آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به افتضاح اخیر آمریکا در خصوص گزارش شکنجه سیا و دفاع «دیک چنی» معاون «جرج بوش» رییس جمهوری سابق آمریکا از این شکنجه سیا و افتخار کردن به آن گفت: اینها به بهانه سلاحهای کشتار جمعی به عراق حمله و صدها هزار انسان را کشته، مجروح و ناقص کردند.
وی با اشاره به اتفاقات خیر در آمریکا تصریح کرد: در دنیایی زندگی میکنیم که سقوط اخلاقی در آن بسیار دیده میشود، مثلا شخص جوانی را که تسلیم پلیس است میکشند و پلیس تبرئه میشود و هر روز شاهد کشته شدن یک سیاهپوست در آمریکا هستیم و باید گفت این چه قانونی است که در چنین وضعیتی پلیس را تبرئه میکند؟
آیتالله آملی لاریجانی گفت: با توجه به حملهای که آمریکا به کمک سلاحهای کشتار جمعی به عراق انجام داد، که در واقع به یک بهانه واهی به یک کشور حمله کردند اما در حال حاضر میبینیم که ادعای حقوق بشر دارند.
رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: بحث ثبوت اخلاقی در همه جای دنیا به چشم میخورد و همچنین این بحث در حیطه زندگی خودمان نیز مورد توجه است.
آیتالله آملی لاریجانی افزود: اخلاق چه در ساحت عمل و نظر بحث ریشهای است که خود اخلاق نیز معقولاتی است که با تمام وجودمان درگیر میشود و ما باید برای آن بابی را باز کنیم.
وی ادامه داد: انسان باید در اندیشه و تفکراتش تعاملاتی داشته باشد، اما در جهات تفصیل فضایل باید ترقی کند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: بعثت پیامبر(ص) برای اتمام مکارم اخلاق بوده و اگر ما بدانیم که حقیقت انسان چیست و چه مسیر بیپایانی را دارد و اعمال ما چطور حضور پیدا میکنند، آن وقت این بحث برای ما مهم میشود که چطور زندگی میکنیم.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: اخلاق در شناخت عدالت، در رای عادلانه و در رفتار قاضی و مراجعان نیز موثر است.
وی با اشاره به بعد دیگری از تاثیرات اخلاق گفت: وقتی اهمیت اخلاق را قبول کردیم، آنگاه به تاثیرات آن در دولتها و در قوانین جزایی پی خواهیم برد، همچنین در جاهایی مثل انگلستان که رویه قضایی دارند، ممکن است در آن نیز تاثیر بگذارند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به طرح مباحثی در کشورهای غربی از جمله انگلیس درباره الزامآور بودن اخلاقیات، گفت: نگاه ما به انسان و به عالم تأثیر بسیار مهمی در سرنوشت این مباحث دارد. برخی ادعا کردهاند که باید اضرار به غیر را دلیلی برای جعل قوانین قضایی بدانیم اما فراتر نه، البته این یک نگاه دگماتیک است.
آیتالله آملی در پایان خاطرنشان کرد: ما نگاهمان به انسان و به عالم تاثیر بسیار مهمی در اینگونه بحثها دارد.