به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از رویتر، در گزارش ماهانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی آمده است: ایران اورانیوم را به میزان بیش از پنج درصد غنی نکرده است. ایران همچنین «هیچ پیشرفت بیشتری» را در فعالیتهای خود در تاسیسات غنی سازی اورانیوم و راکتور آب سنگین در دست ساخت در اراک صورت نداده است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش های قبلی خود نیز بر نبود انحراف در فعالیتهای هستهای ایران که تحت نظارت پادمانها قرار دارد، تاکید کرده است.
همچنین به گزارش ایسنا؛ این گزارش، اطلاعاتی درباره پایبندی جمهوری اسلامی ایران به برنامه هستهایاش در اقدامات داوطلبانه ایران – تحت برنامه اقدام مشترک توافق شده بین این کشور و ۱+۵ در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳ – ارائه میدهد این برنامه اقدام مشترک در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۴ به اجرا در آمد و در ابتدا مدت این برنامه شش ماهه بود.
در ۲۴ ژوئیه ۲۰۱۴ برنامه اقدام مشترک تا ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴ تمدید شد و در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴ این برنامه تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۵ به تمدید در آمد.
ایران از ۲۰ ژانویه ۲۰۱۴ تا به امروز به موارد زیر پایبند بوده است:
۱ – ایران در هیچ یک از تاسیسات اعلام شده خود اورانیوم بالاتر از سطح ۵ درصد غنیسازی نکرده است.
۲ – ایران در هیچ از تاسیسات اعلام شده خود آبشارها را در شکل به هم پیوسته فعال نکرده است. (بدین معنی که آبشارها در حالت جداگانه بوده و متصل نیستند)
۳ – ایران ۱۰۸٫۴ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد را تا سطح پایینتر از ۵ درصد رقیق کرده است.
۴ – صد کیلوگرم از اورانیوم غنی شده در سطح ۲۰ درصد در تاسیسات رقیق سازی به اکسید اورانیوم تبدیل شده است.
۵ – خطی برای بازفرآوری اکسید اورانیوم به اورانیوم غنی شده با غنای ۲۰ درصد (UF6) در تاسیسات رقیق سازی ایران وجود ندارد.
۶ – هیچ پیشرفت بیشتری در فعالیتهای تاسیسات غنی سازی سوخت نطنز و تاسیسات غنی سازی سوخت فردو یا راکتور اراک (راکتور IR-140) حاصل نشده است: شامل تولید یا آزمایش سوخت برای راکتور اراک.
۷ – ایران یک پرسشنامه حاوی اطلاعات طراحی به روز شده برای راکتور IR-140 اراک بر مبنای رویکرد پادمانهای آژانس برای این راکتور ایجاد کرده است. (بر اساس اقدامات پادمانی مورد توافق با آژانس در ۵ مه ۲۰۱۴)
۸ – ایران ۲۷۲۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده بالاتر از پنج درصد را برای تبدیل به فرآیند اکسید اورانیوم در کارخانه پودر UO2 تزریق کرده است.
۹ – ایران عملیات تحقیق و توسعه تحت پادمانها در تاسیسات پایلوت غنیسازی سوخت بدون اینکه اورانیوم غنی شدهای انباشت کند را انجام داده است.
۱۰ – ایران فعالیتهای بازفرآوری در راکتور تحقیقاتی تهران و تاسیسات تولید مولیبدن، ید و زنون و تاسیسات دیگری که آژانس به آنها دسترسی دارد نداشته است.
۱۱ – ایران اطلاعات مربوطه و دسترسی به معدن و کارخانه گچین، معدن اورانیوم ساغند و کارخانه تولید اورانیوم اردکان را فراهم کرده است.
۱۲ – ایران به ارائه دسترسی روزانه به تاسیسات غنی سازی نطنز و فردو ادامه داده است.
۱۳ – ایران دسترسی منظم مدیریت شده به کارگاههای مونتاژ، سانتریفیوژ، کارگاههای تولید روتور سانتریفیوژ و تاسیسات ذخیرهسازی را فراهم و اطلاعات مربوطه را ارائه داده است.
۱۴ – ایران در موارد زیر نظارتهای پیشرفته را ارائه کرده است:
– نقشهها و توضیحات مربوطه به هر یک از سایتهای هستهای
– توضیحات درباره هرگونه عملیات انجام شده در هر یک از مکانهای مربوط به فعالیتهای هستهای مشخص
– اطلاعات درباره معادن و کارخانجات و مواد سوختی
به علاوه آژانس تایید میکند که از ۲۴ ژوئیه ۲۰۱۴ ایران:
– ۲۵٫۸ کیلوگرم از U308 تبدیل شده از اورانیوم غنی شده در سطح ۲۰ درصدی برای تولید سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران استفاده کرده است.
– ۴۱۱۸ کیلوگرم از اورانیوم غنی شده بالای ۲ درصد را به غنای اورانیوم طبیعی رقیق کرده است.