4

جنگل ابر، جاده و انتخابات

  • کد خبر : 150458
  • ۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۳

منابع طبیعی و محیط زیست از مواهبی است که خداوند برای استفاده نسل های متمادی در اختیار بشر قرار داده و حفظ آن وظیفه ای سنگین برای همه مردم و به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان وکلای ملت است.

از جمله این مواهب طبیعی جنگل است که حفظ و احیای آن با توجه به اهمیت و تاثیر آن در منابع طبیعی و در شرایط کنونی ایران امری بسیار خطیر به شمار می رود.

در میان خبرهایی که طی روزهای اخیر منتشر شده است نامه ۱۵۱ نماینده مجلس برای احداث جاده در جنگل ابر استان سمنان بسیار مهم و در عین حال تعجب برانگیز بود که نمایندگان مردم در جایی که باید از مدافعان سرسخت حفظ منابع طبیعی و به ویژه جنگل باشند اقدام به امضای چنین نامه ای کرده اند.

احداث جاده در جنگل ابر سمنان متاسفانه در سال های اخیر بارها از سوی نمایندگان مجلس آن هم به طور معمول در اواخر دوره های نمایندگی مطرح و بارها با مخالف کارشناسان محیط زیست، منابع طبیعی و حتی دوستداران طبیعت مواجه شده است.

برخی از مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر این که جنگل ابر در استان سمنان یکی از زیستگاههای منحصر به فرد کشور و جهان است مخالفت این سازمان را با احداث جاده در این جنگل اعلام کرده اند.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در سفری که به سمنان داشت از توقف احداث جاده در جنگل ابر شاهرود خبر داده و تاکید کرده بود که طرح حفاظت از این جنگل در دست مطالعه و تدوین است.

به گفته ‘معصومه ابتکار’ جنگل ابر دارای طبیعت بکر و با ارزشی است و مقدمات و مطالعات اولیه طرح حفاظتی جنگل ابر در داخل استان سمنان تهیه شده است.

وی افروده بود که برای تکمیل این طرح نیاز به همکاری استان گلستان است و تلاش بر این است تا این طرح مطالعاتی تهیه و به شورای عالی محیط زیست ارایه شود.

ابتکار همچنین از همکاری تشکل های مردم نهاد و به ویژه رسانه ها در قبال حفاظت از این جنگل تقدیر کرده و گفته است ، صراحت و رک گویی رسانه ها موجب روشن شدن افکار عمومی در قبال اهمیت این جنگل شد.

دوستداران محیط زیست شهرستان شاهرود نیز در بیانیه هایی با اعلام حمایت قاطع خود از سازمان محیط زیست کشور و دیگر مسوولین دلسوز به ویژه استاندار سمنان با قاطعیت و صراحت مخالفت خود را با احداث جاده ابر که نماد نابودی قدیمی ترین جنگل هیرکانی موجود در کشور است اعلام کرده اند.

دوستداران طبیعت متذکر شده اند، با توسعه منطقه مخالف نیستند بلکه با احداث جاده ای که بنا به شرایط جوی منطقه شش ماه سال غیر قابل تردد است؛ مخالف هستند.

حال جای سوال است که چطور نمایندگان مجلس شورای اسلامی که برخی از آنها عضو فراکسیون محیط زیست مجلس نیز هستند بار دیگر زمزمه ایجاد جاده در این جنگل بکر و با ارزش را مطرح کرده اند.

سید رضا عظیمی

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=150458

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]