محمد اکبرزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه مازندران، به ترکیبات و خواص مهم کرفس اشاره و اظهارکرد: کرفس حاوی ۳-۲ درصد اسانس، حدود ۶۰ درصد لیموتن و ۱۰ درصد سابینن است.
وی ادامهداد: فورو کومارین، فلاونوئید، ویتامینهای مختلف و مقدار زیادی موادمعدنی از جمله سدیم و کلرین از ترکیبات دیگر کرفس است.
اکبرزاده به اثرات مهم کرفس اشاره کرد و افزود: متخصصان داروهای گیاهی آن را برای ورم مفاصل، هیستری و ضعف اعصاب توصیه میکنند همچنین برای کاهش فشار خون مفید است.
عضوهیات علمی دانشگاه علومکشاورزی و منابع طبیعی ساری اظهارکرد: اسانس دانه کرفس دارای اثر آرامبخش، کاهنده قندخون، ضد سرطان، ضد قارچ است.
وی تصریحکرد: کرفس ضد آلزایمر، ضد التهاب مفاصل، کاهنده چربی خون، کاهش دهنده پر فشاری خون، ضدعفونیکننده مجاری ادرار، ضد باکتری، ضد افسردگی، مقوی معده و رحم است.
اکبرزاده ادامه داد: برخی از ترکیبات کرفس به علت پختن تغییر کرده یا تبخیر میشوند و خواص دارویی کرفس پخته از کرفس تازه و آب کرفس کمتر است.
عضوهیات علمی دانشگاه علومکشاورزی و منابع طبیعی ساری به عوارض جانبی کرفس اشاره کرد وافزود: کرفس را در تورم کلیه باید با احتیاط مصرف شود و ممکن است عوارض پوستی ناشی از کومارینهای کرفس ایجاد شود.