رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: با اقدامات دولت یازدهم، اقتصاد ایران از مسیر انحرافی که در گذشته در آن قرار گرفته بود، خارج شده است.
به گزارش ایرنا، «غلامرضا تاجگردون» این مطلب را شنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که به ارزیابی اظهارات رییس جمهوری مبنی بر رشد چهار درصدی اقتصاد ایران در شش ماه نخست سال جاری اختصاص یافته بود، بیان کرد.
وی افزود: اقتصاد مجموعه ظروف به هم پیوسته است. بنابراین، نمایندگان مجلس و سایر صاحبنظران برای تحلیل درست شرایط اقتصادی کشور باید تمامی آمارها را در کنار یکدیگر قرار دهند و به صورت کلی به موضوع نگاه کنند.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس ادامه داد: امیدی که در این زمینه، رییس جمهوری و سایر دولتمردان به مردم می دهند کار درست و مناسبی است و من هم به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، به مردم می گویم که اقتصاد ایران از انحرافی که در آن افتاده بود، خارج شده است.
تاجگردون با بیان اینکه مردم باید واقعیت را بدانند، اظهار داشت: امروز در دنیا بسیاری از کشورها با توجه به کاهش قیمت نفت، با مشکلات اقتصادی روبه رو شده اند. روسیه یکی از این کشورها است که صراحتا از مردم خود خواسته است با توجه به کاهش قیمت نفت و تاثیر آن بر اقتصاد این کشور در روزهای آینده، کمربندهای خود را محکم تر ببندند.
این نماینده مجلس ادامه داد: با این اوضاع، دولت یازدهم، ما را از شرایط اقتصادی نامطلوبی نجات داده است و به اعتقاد من مردم باید این موضوع را بدانند و به دولت کمک کنند تا روند کنونی تداوم داشته باشد.
وی افزود: در عین حال، رییس جمهوری و نمایندگان دولت باید آمارهای قابل لمس را به مردم ارایه دهند چرا که حتی برای من که یک اقتصاددان هستم، چند ساعت طول می کشد که آمارهای ارایه شده از سوی مسوولان دولت را بررسی کنم و به نتیجه برسم.
تاجگردون اضافه کرد: اگر با رشدی که رییس جمهوری اعلام کرده است سال ۹۳ را تمام کنیم، هنوز به عدد شاخص پایان سال ۹۰ نرسیده ایم. بنابراین مردم حق دارند آمارهایی که امروز ارایه می شود را در زندگی خود لمس نکنند.
وی افزود: آنچه بیش از هر چیزی برای مردم مهم و قابل لمس است اینکه ما شاهد یک پایداری در رشد اقتصادی کشور باشیم چرا که تغییرهای مکرر به مردم و اقتصاد کشور ضربه زده است ودر این شرایط تعاریف و خبرهای خوب مسئولین هیچ دردی را برای مردم دوا نخواهد کرد.
این نماینده مجلس یادآور شد: برخی از آمارهای اقتصادی در دولت یازدهم روند نزولی داشته است اما با توجه به رویه ای که دولت قبل در پیش گرفته بود، اقتصاددانان این روزها را پیش بینی می کردند، به طور مثال، وقتی ما امروز کالایی صادر می کنیم اما نمی توانیم ارز آن را وارد کشور کنیم، طبیعی است که آمار صادرات کشور کاهش پیدا کند.
تاجگردون اظهار کرد: روند اشتباه اقتصادی در دولت قبل به دلیل اقدامات خوب دولت های قبل از آن تا سال ۸۶ دیده نشد، اما از سال ۸۶ کشور با روند نزولی توسعه اقتصادی مواجه شد و این مساله تا سال ۹۲ ادامه داشت. بنابراین امروز دولت یازدهم تلاش می کند تا این روند نزولی روز به روز کاهش یابد و در صورت ادامه این روند تا پایان سال ۹۴، امیدوار است که شاخص ها به سطح سال ۹۰ بازگردد.
وی گفت: کارخانه ای که تا چندی پیش با ۳۰ درصد ظرفیت کار می کرده امروز با ۵۰ درصد ظرفیت خود کار می کند. این نشان می دهد دولت در حال جبران کردن عقب افتادگی ها است، هرچند ممکن است این برداشت هم وجود داشته باشد که اتفاق خاصی رخ نداده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: رییس جمهوری و وزیر اقتصاد باید به مردم بگویند که اتفاق خاصی رخ نداده است و ما هم اکنون در حال از بین بردن شاخص های منفی اقتصادی خود هستیم.
به تاثیر مذاکرات هسته ای روی اقتصاد ایران نباید دلخوش بود
موسی الرضا ثروتی دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی حاضر در این برنامه نیز گفت: دولت ها همواره هدفگذاری های متفاوتی دارند.
وی افزود: مردم به آمارهای دولتی بدبین شده اند. بنابراین باید یک نظام آماری مردمی در کشور ایجاد شود.
این نماینده مجلس اظهار داشت: دولت گذشته روی اشتغال و مسکن مهر کار کرد و ما شاهد رونق مسکن مهر و اشتغال در آن دولت بودیم اما دولت یازدهم روی تورم کار کرد و ما دیدیم که روند رو به رشد تورم کاهش یافت.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: امروز دولت یازدهم بر همین اساس رشد حقوق کارمندان خود را ۱۴ درصد محاسبه کرده است چرا که معتقد است تا پایان سال تورم نقطه به نقطه به ۱۴ درصد می رسد.
نماینده بجنورد افزود: اما در دولت یازدهم نرخ بیکاری در حال افزایش و سرمایه گذاری، تولید، اشتغال و صادرات کاهش یافته است. بنابراین، مردم میان آمارهای ارایه شده و تحولات اقتصادی کشور سازگاری مشاهده نمی کنند.
وی گفت: بعد از انتخابات ریاست جمهوری، یک ثبات نسبی بر بازار کشور حاکم شد که به اعتقاد من دولت در آن هیچ نقشی نداشت و همین مسئله باعث شد تا روند رو به رشد تورم کاهش یابد. بنابراین در این دولت نیز ما در برخی شاخص ها رشد داشته ایم و در برخی دیگر روند نزولی را مشاهده می کنیم.
این نماینده منتقد ادامه داد: ما مخالف روحیه یا انگیزه دادن رییس جمهوری و اعضای دولت به مردم نیستیم اما معتقدیم تا زمانی که اقتصاد مقاومتی در کشور ایجاد نشود اقتصاد ایران با ثبات نخواهد شد و مردم همواره با مشکلات اقتصادی مواجه می شوند.
وی گفت: امیدوارم دولت و نمایندگان مجلس در مسیری گام بردارند که بهره وری و اشتغال در کشور افزایش پیدا کند، اما امروز مردم بسیاری نسبت به روند اجرای مسکن مهر و کمبود شغل در کشور معترض هستند و این موضوع را مکررا به اطلاع نمایندگان مجلس می رسانند.
ثروتی ادامه داد: متاسفانه برخی گمان می کنند مشکلات کشور با مذاکرات هسته ای حل خواهد شد و رونق و رشد در کشور حاکم می شود در حالی که مسئولان ما نباید چندان به این موضوع دلخوش باشند.