به گزارش خبرنگار علمی ایسنا منطقه زنجان، سورنا ستاری ظهر امروز در بازدید از دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان گفت: پایه اقتصاد دانشبنیان منابع زیرزمینی نیست. در دنیا مهم است که درون مغزها چه میگذرد و دنیا به این نتیجه رسیده است که پژوهش درآمدزاست؛ این در حالیست که در گذشته اشتباهات زیادی در زمینه پژوهش انجام شده است.
وی افزود: پژوهشکدههای مجهز زیادی در کشور وجود دارد، ولی این پژوهشکدهها تجاریسازی خاصی انجام ندادهاند و مشکلات مردم را حل نکردهاند، چرا که در پژوهشها اشتباه فکر و در ارتباط با صنعت اشتباه عمل کردهایم.
ستاری خاطرنشان کرد: ۹۹٫۵ درصد بودجه آموزش و پرورش صرف حقوق و دستمزد میشود. وضعیت دانشگاهها نیز شبیه به این موضوع است و دانشگاه منتظر میماند که از مرکز چقدر بودجه اختصاص یابد، در حالی که درآمد دانشگاهها باید از محل فروش پژوهشها باشد.
وی اظهار کرد: باید بررسی شود که کدام دانشگاه در جامعه نفوذ کرده و تاثیر داشته است؟
معاون علمی رییسجمهور تصریح کرد: فرهنگ نفتی ما را به مادیات وابسته کرده است، این در حالی است که این تفکرات در صنعت جدید از بین رفته است. همچنین باید بین پروژههای مرز دانش و تجاریسازی تفکیک ایجاد شود و پروژههای تجاریسازی نیازمند نهادی واسط است و دولت فقط در این راستا تسهیلاتی مانند معافیت مالیاتی و گمرکی و تسهیلات کمبهره میدهد.
ستاری یادآور شد: ۱۳ ستاد فناوری در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در زمینه پژوهشهای مرز دانش و تجاریسازی فعالیت میکنند. همچنین صندوق حمایت از پژوهشگران نیز راهاندازی شده است، به همین جهت امیدواریم چشمانداز روشنی در اشتغال دانشجویان داشته باشیم.
پروفسور ثبوتی، چهره ماندگار کشور و موسس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان نیز در این جلسه گفت: یاد دادن و یاد گرفتن در این دانشگاه اصل است و لذا همه چیز در خدمت این اصل قرار گرفته و تشریفات اضافی حذف شده است و امکانات به صورت شبانهروزی در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
وی ادامه داد: به جز سالهای اول تاسیس دانشگاه از اساتید خارج از استان در این دانشگاه استفاده نشده است.
حمیدرضا خالصیفر، رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان نیز در این جلسه گفت: ۱۴۲۰ مقاله ISI توسط پژوهشگران این دانشگاه چاپ شده است و ۱۰۰۰ دانشجو هماکنون در این دانشگاه در حال تحصیل هستند و ۱۳۵۰ فارغالتحصیل نیز تا به امروز داشتهایم. همچنین این دانشگاه در سال ۲۰۰۷ جایزه بانک توسعه اسلامی را دریافت کرده است.