تحقیقات دانشمندان استرالیایی نشان می دهد خنده درمانی برای مبتلایان به اختلال حواس بسیار مفید است.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، ژان پال بِل یکی از متخصصان خنده درمانی است که پیش از این برای مداوای کودکان بیمار، حرفه پزشکی را با طنزپردازی تلفیق کرده بود. اکنون او با اجرای طرحی موسوم به پلِی آپ، زمینه خنده سالمندان را فراهم کرده است.
بل می گوید ایده این طرح و سایر فعالیت های ما در موسسه هنر و سلامت، تشویق آنها به شاد زیستی و تحرک بیشتر است زیرا به باور ما سالمندان توانایی آن را دارند که تا آخرین لحظه های زندگی شاد باشند.
ژان پال بل سرگرم اجرای طرحی پژوهشی است که هدف ان بررسی اثار خنده درمانی بر اضطراب، اختلالات رفتاری و تعاملات اجتماعی در بیماران مبتلا به اختلال حواس است.
در این تحقیق موسوم به اسمایل (لبخند)، محققان به مدت سه سال آثار خنده درمانی را روی افراد در سی و شش آسایشگاه سالمندان در سراسر سیدنی بررسی کردند.
نتایج بررسی ها نشان می داد که شرکت کنندگان در این برنامه پژوهشی شادتر هستند و خنده درمانی توانسته است تا بیست درصد از سطح اضطراب مبتلایان به اختلال حواس بکاهد.
دکتر لی فِی لو از دانشکده روانپزشکی نیو ساث ویلز می گوید بیست درصد، رقم ناچیزی به نظر می آید اما این تقریبا برابر با همان میزان تاثیری است که با تجویز داروهای ضد روان پریشی حاصل خواهد شد.
اینگونه داروها معمولا برای درمان شیزوفرنی یا اختلال دوقطبی تجویز می شود. نکته دیگر انکه استفاده از خنده درمانی به خلاف این داروها، اثر جانبی نخواهد داشت.
زوال عقل یا همان حواس پرتی اصطلاحی فراگیر برای همه اختلالاتی است که منجر به فرسایش اعصاب و قدرت تحلیل ذهن می شوند.