محمد فرهادی امروز در حاشیه مراسم کلنگ زنی تاسیس موزه علم دانشگاه تهران در منطقه ملاصدرا با بیان اینکه این موزه به کمک موسسه خیریه ترکمان در دو فاز ساخته خواهد شد، گفت: کلیه آثار علمی در این حوزه به نمایش گذاشته می شود که امیدواریم به صورت فعال مورد استفاده محققان و دانشجویان قرار گیرد و منجر به تبادل ارتباط میان دانشگاه تهران ومراکز علمی کشور و خارج از کشور شود.
وی درخصوص انتقاداتی مبنی بر افزایش دورههای تحصیلات تکمیلی طی سال های اخیر، گفت: توسعه علمی بدون تحصیلات تکمیلی امکانپذیر نیست به نحوی که از اولین دورههای مقطع دکتری پس از انقلاب حدود ۲۸ سال می گذرد.
فرهادی افزود: اما آنچه امروز در بحث افزایش دوره های تحصیلات تکمیلی مهم است توجه به کیفیت است که باید این دوره ها با توجه به ضوابط و مقررات، تعداد نیروی انسانی مناسب و کافی گسترش یابد.
به گفته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، براساس ضوابط و قوانین موجود ۲۰ درصد آموزش عالی کشور باید به دورههای تحصیلات تکمیلی اختصاص یابد.
وی در ادامه گفت: قطعا تاکنون توسعه کمی در حد پایه به اندازه کافی بوده است و شاید خیلی از آنها در حال لازم نیاز نباشد که توسعه یابد؛ به عنوان نمونه برخی از رشته ها باید جمع شوند و رشتههای جدید و بین رشتهای ایجاد شوند و حداقل دانشگاههای برتر و با کیفیت پس از آن که رتبه بندی شدند، به سمت دورههای تحصیلات تکمیلی حرکت کنند.
ایسنا/فرهادی همچنین در خصوص تعیین تکلیف سرپرستان دانشگاههای کشور نیز گفت: اسامی تعدادی از سرپرستان جهت تایید در جلسه بعدی شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی خواهد شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین در خصوص نحوه حمایت از ۱۰ دانشگاه برتر کشور نیز گفت: شاید تعداد دانشگاه های برتر به ۱۲ تا ۱۵ دانشگاه افزایش یابد که از آنها حمایت خواهیم کرد.