در همین زمینه علی خدایی، مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، به ایسنا گفت: هزینه سبد معیشت خانوارها در کلان شهرهایی همچون تهران بالاتر از این رقم است که علت تفاوت آن در سهم مسکن و حمل و نقل است.
به گفته وی این رقم در استان تهران ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و در سایر استانها از یک میلیون و ۵۶۰ هزار تومان تا سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان متغیر بوده است.
خدایی افزود: رقم دو میلیون و ۳۵۳ هزار تومان میانگین کشوری و ماحصل جمع بندی نهایی از وضعیت معیشت خانوارهای کارگری در سراسر کشور است.
به گزارش ایسنا، از مجموع ۱۰۰ درصد هزینه سبد معیشت خانوارهای کارگری، سهم خوراکیها با ۳۵٫۷ درصد و سهم مسکن با ۲۱ درصد بیشترین میزان هزینه را به خود اختصاص داده است.
بخشهای حمل و نقل با ۹٫۷۷ درصد، بهداشت و درمان با ۶٫۳۷ درصد، پوشاک و کفش با ۵٫۸ درصد، لوازم و اثاث خانوار با ۵ درصد، تحصیل و آموزش با ۴٫۲۴ درصد و کالاهای متفرقه با ۴٫۷۵ درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
بر اساس این گزارش، خدمات با ۳٫۶۱ درصد، تفریحات و سرگرمیها با ۱٫۹۱ درصد و هتل و رستوران با ۱٫۶۹ درصد به ترتیب کمترین میزان تاثیرگذاری در سبد هزینه خانوارهای کارگری را داشته است.