محمدباقر الفت روز یکشنبه در حاشیه نشست مدیران معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با سازمان امور مالیاتی کشور این مطلب را به خبرنگاران عنوان کرد.
وی افزود: در واقع این افراد منافع عمومی را دستخوش رفتارهای به خطا رفته خود می کنند و با معرفی آنها هجمه عمومی علیه آنان ایجاد می شود.
الفت ادامه داد: امیدواریم شاهد تاسیس پلیس مالیاتی در دادگاه های مالیاتی در دستگاه های قضایی باشیم تا این موضوعات به صورت تخصصی و سریع با امکاناتی که صادر می شود به مرحله اجرا در آید.
وی افزود: در سال ۹۴ بخشی از برنامه های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم به پیشگیری از جرم های مالیاتی اختصاص می یابد که به جرایمی تحت عنوان فرارهای مالیاتی شناخته می شود.
الفت ادامه داد: این اقدامات در مقرراتی که اکنون لازم الاجرا است و مقرراتی که در سال ۹۴ در اختیار دستگاه های قضایی و اجرایی قرار می گیرد، صورت می گیرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه اقدامات پیشگیرانه در سه سطح صورت می گیرد، افزود: یکی از مهمترین اقدامات در سال ۹۴ در حوزه پیشگیری های مردمی و اجتماعی است، زیرا معتقدیم مردم از نظر ذهنی و اعتقادی باید آمادگی پرداخت مالیات را پیدا کنند و اعتقادات آنان در این حوزه تقویت شود.
الفت ادامه داد: باید تلاش کنیم نحوه پرداخت مالیات را به مردم آموزش دهیم و اقدامات مثبتی را که مقام های اجرایی در امر هزینه کردن مالیات انجام می دهند به سمع و نظر مردم برسانیم.
وی گفت: همراه کردن مردم با سیاست های مالیاتی یکی دیگر از اقداماتی است که در سال ۹۴ با تبلیغات گسترده صورت می گیرد.
ایرنا/معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تصریح کرد: افرادی که مالیات پرداخت نمی کنند به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول افرادی هستند که به صورت قانونی فعالیت اما از پرداخت مالیات اجتناب می کنند و دسته دوم افرادی که فعالیت غیرقانونی در حوزه قاچاق کالا و ارز دارند که اقدامات و فعالیت دسته دوم جرم محسوب می شود.
وی افزود: دستگاه قضایی با اقدامات اقتصادی دسته دوم به صورت جدی برخورد می کند.
الفت تصریح کرد: همچنین با فعالانی که رفتارهای قانونی دارند اما از پرداخت مالیات اجتناب می کنند نیز بطور قطع در حوزه مقابله دادستانی و دادگاه بصورت جدی برخورد می شود.