، دکتر حسن نوری درباره اقدامات این مرکز در چهارشنبه آخر سال گفت: اورژانس پیش بیمارستانی هر ساله اقدامات خاصی در چهارشنبه آخر سال انجام میدهد که هماهنگیهای برون سازمانی با سایر سازمانها از جمله اتش نشانی و پلیس از اقداماتی است که انجام میشود.
وی ادامه داد: برنامههای مشخصی در هر شهر و منطقه برنامهریزی شده ضمن اینکه آمبولانسها در نقاط پرخطر میادین و محلهایی که سالهای گذشته حوادث بیشتری داشتهاند مستقر میشود تا در ترافیکهای روز چهارشنبه سوری خدماتمان مختل نشود.
نوری از آمادگی کامل کلیه اورژانسهای بیمارستانی در این روز خبر داد و گفت: تمام آمبولانسهای رزرو را فعال میکنیم و نیروهای خارج از شیفت در بیمارستان و هم در خارج از بیمارستان فراخوان شده و شروع به خدمات میکنند به طوری که از امادگی خوبی برخوردار هستند.
وی مشارکت با صدا و سیما به منظور آموزشهای لازم جهت جلوگیری از آسیبهای احتمالی را از دیگر اقدامات بیان کرد و افزود: مرکز مدیریت بحران اورژانس ۲۴ ساعته برای دریافت مشکلات و حوادث و اعزام نیروهای بیشتر به منطقه حادثه فعال است.
رئیس اداره اورژانس پیش بیمارستانی با اشاره به اینکه در چهارشنبه آخر سال در کل کشور نزدیک به چهار هزار آمبولانس و در شهر تهران نزدیک به ۱۸۰ دستگاه امبولانس آماده خدمت خواهند بود گفت: همکاران ما از ۱۲ ظهر روز سه شنبه فعالیت خود را شروع میکنند و تا پایان حوادث یعنی زمانی که کاملاً همه چیز در حالت عادی قرار گرفت که معمولا تا روز بعد است به کار خود ادامه خواهند داد.
پیشبینی کاهش ۳۰ درصدی حوادث چهارشنبه سوری
وی درباره آمار حوادث ناشی از سوختگی در چهارشنبه آخر سال بیان کرد: در طی سالهای گذشته هر ساله آمار حوادث سوختگی رو به کاهش بوده است، برای مثال آمار کل مصدومین سال ۹۲ نسبت به ۹۱، ۲۵ درصد کاهش داشته است؛ با توجه به ارتقای سطح فرهنگی مردم و افزایش دانش ما توقع داریم امسال نیز حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش حوادث داشته باشیم.
نوری ادامه داد: در سال ۹۲ جمعا ۴۴۱ مصدوم به بیمارستان انتقال داده شدند که ۲۵ درصد نسبت به سال ۹۱ کاهش داشته است که از این تعداد ۲۷۸ مورد به بیمارستان اعزام شدند.
وی با بیان اینکه سال گذشته نه نفر دچار قطع عضو شدند که این آمار نسبت به سال ۹۱ بیشتر بود، گفت: همچنین سه نفر در این حوادث فوت شدند و ۱۰۹ مورد نیز آسیب به چشم گزارش شد.
رئیس اداره اورژانس پیش بیمارستانی علت اصلی آسیبهای جدی را مربوط به مواد محترقه از جمله بمبها و نارنجک دانست و افزود: در مجموع بالاترین آسیبها به لحاظ تعداد ناشی از ترقهها بوده است؛ ولی متاسفانه سال گذشته تعداد موارد ناشی از انفجار بمبهای دست ساز بیشتر از سالهای گذشته بود که نگران کننده است.
وی ادامه داد: آسیبهای شکستگی و قطع عضو نسبت به سال ۹۱ افزایش داشت ولی در کل مصدومین کاهش داشتیم.
مراکز سوختگی در شهر تهران کافی نیست
نوری کمبود مراکز سوختگی را یکی از مشکلات جدی در کشور بیان کرد و گفت: مراکز سوختگی در شهر تهران کافی نیستند، اصلیترین مراکز درمان سوختگی بیمارستان شهید مطهری، یافت اباد و حضرت رسول هستند که بسیار کم است ولی باید گفت به طور تخصصی تعداد تختها حداقل در روزهایی از جمله چهارشنبه سوری که حوادث آن غیر قابل پیش بینی است کافی نیست.
وی ادامه داد: در شهر تهران در تمام اورژانسها متخصص اورژانس حضور دارند که از مهارت لازم برخوردار هستند بنابراین مردم نباید هیچ گونه نگرانی از این بابت داشته باشند.
نوری گفت: اگر چه تعداد تختهای سوختگی در تهران کافی نیست اما با توجه به تخصصی شدن همه اورژانسها، درمان تمام بیماران حوادث چهارشنبه سوری در بیمارستانهای تخصصی از جمله بیمارستان امام خمینی، رسول اکرم، شهدای تجریش، امام حسین و بیمارستانهای ماژور سطح شهر تهران از جمله بیمارستان شهدای هفت تیر به خوبی انجام میشوند اما درمانهای تکمیلی نیاز به مراکز فوق تخصصی دارد که عمدتا در بیمارستان شهید مطهری انجام میشود که با کمبود تخت روبه رو است.