7

روحانی: افزایش صددرصدی بودجه نیروهای مسلح/ فقروفساد بزرگترین منکرات هستند

  • کد خبر : 159801
  • ۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۷

رئیس‌جمهور با اشاره به افزایش ۱۰۰درصدی بودجه نیروهای مسلح گفت: برخی به ما ایراد می‌گیرند که این دولت بنا بود دولت پلیسی نباشد و فضای امنیتی را کم کند، پس چرا بودجه نیروهای مسلح را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حسن روحانی امروز شنبه در همایش سراسری فرماندهان، روسا و مدیران ناجا گفت: امنیت یکی از نعمت‌های الهی است و اساساً ایمان از همان ریشه امن است؛ ایمان به خداوند و دین هم برای قلب و روح انسان، آرامش و امنیت می‌آفریند و هم برای زندگی اجتماعی و سیاسی، امنیت‌آفرین است.

وی با اشاره به حدیثی از پیامبر (ص) گفت: پیامبر (ص) سلامتی و صحت در جامعه را دو نعمتی می‌داند که هر فردی از جامعه تا زمانی که آن را دارد، قدرش را نمی‌داند اما اگر حادثه ناامنی در جامعه پیش آید، مساله امنیت در ذهن مردم مطرح می‌شود.

رئیس‌جمهور افزود: دولت یازدهم در کنار همه برنامه‌هایی که بر دوش خود داشته و متعهد به اجرای آن بوده است؛ به هر وعده‌ای که در انتخابات داده، در پی اجرای آن بوده و است تا آنها را نعل به نعل محقق کند.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های دولت که از آغاز به آن اهمیت داده، مساله امنیت در کنار مساله سلامت بوده است، گفت: ما حتی سال ۹۲ و ۹۳ علیرغم مشکلات مالی که در شرایط تحریم داشتیم و با توجه به اینکه قیمت نفت به زیر نصف کاهش پیدا کرده است و همه کشورهای همسایه ما که پولدار هستند و برخی از آنها توطئه کاهش قیمت نفت را طراحی کرده‌اند و خودشان گرفتار شده‌اند، اما ما به تعهدات خود جامعه عمل پوشاندیم.

وی تاکید کرد: در سال ۹۲ بودجه عمرانی ۲۲ هزار میلیارد تومان، در سال ۹۳ بودجه عمرانی ۳۲ هزار میلیارد بوده است؛ یعنی در ظرف این دو سال ضمن اینکه بودجه جاری را پرداخت کردیم، بودجه عمرانی را افزایش دادیم.

رئیس‌جمهور گفت: اتکای کشور ما به نفت در بودجه سال ۹۴ از همیشه تاریخ ایران پایین‌تر است و اگر بودجه دستگاه‌های اجرایی را ۸۰ تا ۹۰ درصد افزایش دادیم، اما بودجه نیروهای مسلح را بیش از ۱۰۰ درصد افزایش دادیم و پرداخت کردیم.

حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: برخی به ما ایراد می‌گیرند که این دولت بنا بود دولت پلیسی نباشد و فضای امنیتی را کم کند، پس چرا بودجه نیروهای مسلح را افزایش می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: یکی از اشکالاتی که در ذهن عده‌ای وجود دارد، همین است. جامعه پلیسی و جامعه دارای پلیس خوب دو مقوله است؛ امنیت جامعه و امنیتی کردن جامعه دو مقوله دیگر است. برای امنیت باید هزینه کرد. البته موفق‌ترین نیروی امنیت در جامعه، نیرویی است که خرج آن کم باشد و در عین حال بهره‌وری از توان آن نیرو بیشتر باشد.

رئیس‌جمهور گفت: موثرترین نیرو، کم‌‌هزینه‌ترین نیرو است. اگر ما بتوانیم اثربخشی ناجا را افزایش دهیم، کار بزرگی انجام داده‌ایم.

حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به سال «همدلی و همزبانی» و ضرورت توجه به این مهم، تاکید کرد: همدلی اول میان خودتان یعنی نیروهای ناجا باید محقق شود، چرا که ناجا خانواده بزرگی است. همه جا پلیس مسئولیت سنگینی را بر عهده دارد؛ از حراست از مرزها تا همه روستاها، شهرها و جاده‌ها و همچنین کاهش آسیب‌های اجتماعی و اجرای قانون.

وی افزود: اگر می‌خواهیم همدلی را برقرار کنیم، اول در داخل آن بخشی که هستیم باید آن را محقق کنیم. همدلی با سایر نیروهایی که امنیت را برقرار می‌کنند، ضروری است؛ یعنی با سایر نیروهای مسلح و نظامی که هم در مرز و هم در شهر به وقت ضرورت، باید همدلی داشته باشید.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امتیازی که ناجا دارد، این است که جانشین فرمانده کل قوا در این نیرو، وزیر کشور است، تصریح کرد: این حلقه وصلی میان ناجا و دولت است.

حجت‌الاسلام روحانی ایجاد امنیت را در سایه همدلی، هماهنگی و همکاری بین دولت و نیروهای مسلح و اطلاعاتی امکانپذیر دانست و تاکید کرد: اول باید به ریشه‌های مساله امنیت توجه کنیم و بعد تحقق امنیت.

وی فقر و بیکاری را اولین عامل ناامنی در جامعه عنوان کرد و گفت: آن نهی از منکری که می‌گوییم، اینهاست. منکر اصلی در جامعه، فقر، بیکاری، فساد و ریا است که باید از بین برود. اما ما به ۲ تا ۳ فرع در منکر چسبیده‌ایم و فکر می‌کنیم منکر و معروف آنهاست. در صورتی که منکر همانی است که مردم می‌گویند این کار بدی است. مقابله با یک منکر زمانی است که وقتی پلیس با آن برخورد می‌کند، مردم برای آن کف می‌زنند.

پلیس موظف به اجرای اسلام نیست

به گزارش مهر، رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خودگفت: اساس حکومت اسلامی، یعنی حکومت قانون و این امام راحل در سخنرانی هایش نه یک بار که ده ها بار تذکر داده و فرموده است. حکومت اسلامی یعنی حکومت قانون و همه در برابر قانون مساوی هستند.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه در نظام اسلامی، شرع و قانون در کنار هم قرار گرفته‌اند، گفت: پلیس موظف به اجرای اسلام نیست. هیچ پلیسی نمی‌تواند بگوید این کار را برای آنکه خداوند و یا پیامبر (ص) در فلان روایت گفته است، انجام می‌دهم؛ این موضوع ربطی به پلیس ندارد. پلیس تنها یک وظیفه دارد و آن، اجرای قانون است.

وی با بیان اینکه احکام شرع در قانون نیز عیناً آمده است، گفت: وقتی نمایندگان مردم در چارچوب احکام شرعی، قانونی را تصویب می‌کنند؛ همین قانون کافی است و این قانون بر اساس شأن اسلام است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: بسیاری از مسائل شرعی به ایمان مردم مربوط است و عبادت فردی است. لذا تنها به خود فرد مربوط می‌شود؛ مانند احسان به والدین.

حجت‌الاسلام روحانی تاکید کرد: اگر در قانون متنی بیاید، پلیس تنها در جایی می‌تواند وارد شود که اولاً مصوب قانون باشد و دوماً قانون، روشن و صریح باشد.

وی با بیان اینکه قانون باید صریح، شفاف و اعلان شده باشد، گفت: اگر می‌خواهیم قانون را اجرا کنیم، قانون باید شفاف و صریح باشد و در اصطلاح حقوقی «ابلاغ شده» باشد و آنجا پلیس باید وارد شود و قانون را اجرا کند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه پلیس باید در اجرای قانون، اولویت‌ها را نیز مورد توجه قرار دهد، گفت: شما اولین جمع هستید که با مردم از طرف نظام برخورد دارید و شما مظهر اقتدار مسلحانه هستید.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه اقتدار غیر از زور است، گفت: اقتدار یعنی قدرت مشروع و مقبول و هر کجا شما اعمال قدرت می‌کنید، اگر مشروع و مقبول باشد، همه استقبال می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه برخورد نیروی انتظامی در صحنه اجتماعی نیاز به آموزش و دقت لازم دارد، گفت: در صحنه اجتماعی برخی از موارد خیلی سخت می‌شود و حُسن خُلق می‌خواهد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: نباید یادمان برود که صاحب کشور، مردم هستند و ما باید نوکر مردم باشیم. همه کارگزاران نظام، نوکر مردم هستند و هیچ سمتی بالاتر از نوکری نیست. مردم صاحب کشور هستند و ما نیز خادم مردم هستیم و پلیس هم افتخارش این است که خادم مردم در بخش امنیت است.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه برخورد با جرم و مجرم متفاوت است، گفت: در مواجهه با مجرم باید حواسمان باشد که فقط با جرم برخورد کنیم و در برخورد با جرم، معیار تنها قانون است.

وی برخورد پلیس با جوانان و زنان را مورد توجه قرار داد و گفت: در برخورد با مردم، اخلاق حسنه، روی خوش، تواضع و ادب باید داشته باشید؛ مخصوصا نسبت به جوانان و زنان وظیفه ما سنگین‌تر است. چرا که جوان هنوز تجربه کامل در زندگی ندیده، شغل و مسکنی ندارد و با یک آدم ۵۰-۴۰ ساله که تجربه زندگی دارد، متفاوت است.

رئیس‌جمهور افزود: زنان هم همین‌گونه‌اند. همانطور که امام علی (ع) فرمود: «اگر زنی به شما فحش داد، حق جواب دادن ندارید و حساب زن فرق می‌کند».

حجت‌الاسلام روحانی با تاکید بر اینکه قانون برای همه اقشار مختلف جامعه مساوی است،‌ گفت: نحوه اجرای قانون و ادب برای اجرا، آموزش می‌خواهد.

وی تصریح کرد: گاهی نیروی مسلح و امنیتی ما و یا حتی دولت و دیگر دستگاه‌ها درگیر یک تهدید فرضی می‌شوند که این تهدید را یک عده‌ای بافته‌اند و من مثال‌های زیادی در این زمینه دارم که در ۶-۵ مورد کشور را از جنگ نجات دادیم که گاهی خیالی، اغراق و مبالغه بوده است.

رئیس‌جمهور افزود: همین الان که رئیس دولت هستم، صحنه‌ای نیست که یک تهدید برای من می‌آورند و چهار تا سئوال می‌کنند، می‌بینم که تهدید نیست.

حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به اینکه برخی از تهدید فرضی، تهدید واقعی درست می‌کنند، گفت: عکس‌العمل شما در برابر تهدید خیالی، تبدیل به تهدید واقعی می‌شود.

وی آموزش و تحقیقات را در جلوگیری و مبارزه با جرم مورد توجه قرار داد و گفت: ما باید ریشه جرم را پیدا و فضای فرهنگی جامعه را درست کنیم، چرا که نسل جوان ما در شرایط ویژه‌ای قرار گرفته و این‌گونه نیست که با چهار تا ابزار بتوانیم به هدف برسیم.

رئیس‌جمهور انسان را موجود پیچیده‌ای دانست و گفت: ممکن است یک آدم خوب در عرض یک هفته تبدیل به یک آدم  بد شود. لذا عوامل مختلفی در سطوح یک جامعه دخالت دارند که ما باید این عوامل را شناسایی کنیم، چرا که امنیت‌بخشی بیشتر نرم‌افزاری است تا سخت‌افزاری.

حجت‌الاسلام روحانی اولویت‌بندی را از دیگر وظایف نیروی انتظامی نامید و گفت: قانون‌شکنی ممکن است صدها علت داشته باشد و شما، نیروی انتظامی ضابط قانون هستید و باید قانون را اجرا کنید. گاهی پلیس به یک جرم کوچک می‌چسبد و ممکن است از دیگر جرم‌ها غافل شود؛ لذا برای مبارزه با جرم باید هماهنگ و در کنار هم باشیم.

وی مواد مخدر و آسیب‌های اجتماعی را از مهم‌ترین اولویت‌های اجتماعی نام برد و گفت: عدم استحکام خانواده، آسیب‌های اجتماعی، بیکاری، فقر و مواد مخدر اولویت ماست که ریشه بسیاری از مفاسد و جرایم است؛ البته مسائل فرهنگی هم تاثیرگذار است.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: دولت می‌داند که امروز پلیس چه بار سنگینی بر دوش دارد و می‌داند در شرایطی که باب شهادت برای برخی گویی بسته شده، باب شهید برای پلیس همواره گشوده است و پلیس سربازی است که در خط مقدم مبارزه با قانون‌شکنان قرار دارد و جان و سلامتی‌اش را در راه امنیت جامعه فدا می‌کند.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه مردم و دولت قدردان خدمات نیروی انتظامی هستند، گفت: ما باید یادمان باشد که در اجرای قانون همواره اولویت‌ها را مد نظر قرار دهیم و تهدیدات خیالی ما را در وادی قرار ندهد که کار را سخت کند.

وی با تاکید بر اینکه همه مردم در برابر قانون برابر هستند، گفت: حقوق شهروندی برای همه یکی است. همه ایرانی هستند و در برابر قانون مساوی‌اند و آنهایی هم که در کشور ما توریست هستند و یا اقامت دارند،‌ در پناه امنیت نیروی انتظامی هستند و شما باید همه را یکسان ببینید تا مقبولیت کار شما در جامعه بیشتر شود.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به تیم جدیدی که از سوی مقام معظم رهبری عهده‌دار مسئولیت نیروی انتظامی شده است، گفت: ما به شما خوشامد می‌گوییم و از زحمات تیم قبلی نیز سپاسگزاری می‌کنیم. دولت حامی شما و در کنار شما خواهد بود.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه امسال، سال «رونق اقتصادی» است، خاطر نشان کرد: باید پلیس به ما در این زمینه کمک کند چرا که بدون کمک شما، پیشرفت و رونق اقتصادی امکانپذیر نیست.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=159801

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]