1

پست‌مدرنیسم غرب ۱۸۰ میلیون نفر را در عصر حاضر پاره‌پاره کرد

  • کد خبر : 160590
  • ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۰

در این زمان ما پست مدرنیسم را در حالی در اروپا شاهد هستیم که در یک اقدام وحشیانه ۱۸۰ میلیون انسان همدیگر را پاره پاره کردند.

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت امروز شنبه در مراسم بزرگداشت سیروس پرهام نخستین رئیس آرشیو ملی ایران و روز ملی اسناد ملی و میراث مکتوب با اشاره به همزمانی دو رخداد در ایران و اروپا اظهارداشت: در ایران به مناسبت روز گرامیداشت اسناد ملی و میراث مکتوب مراسمی برگزار می‌شود و در اروپا نیز دیروز از رسانه‌ها شاهد اجتماع بزرگ در پاریس بودیم که وزیر امور خارجه آمریکا نیز در جمع آنان حضور داشت و پیروزی و پایان جنگ جهانی دوم را جشن گرفتند.
وی اظهارداشت: روز پیروزی و پایان جنگ جهانی دوم که روز گذشته در پاریس برگزار شد و در روزهای آینده در سایر کشورهای حوزه اروپا و روسیه برگزار می‌شود، مربوط به جنگ ۶ ساله و تکرار جنگ جهانی اول بود که این دو جنگ بیش از ۱۸۰ میلیون کشته ، زخمی و مفقود داشته است.

سخنگوی دولت ادامه داد: در این زمان ما پست مدرنیسم را در حالی در اروپا شاهد هستیم که در یک اقدام وحشیانه ۱۸۰ میلیون انسان همدیگر را پاره پاره کردند.
نوبخت یادآور شد: دیروز در مراسمی که هنوز سربازان جنگ جهانی دوم زنده در برابر دوربین‌ها سخن می‌گفتند، پیروزی جنگ جهانی اول را جشن گرفتند و این نشان از حادثه‌ای است که هنوز افراد آن زنده‌اند.
وی ادامه داد: امروز چهره و سیمایی که از این اروپا در مقابله فرهنگ‌ها یا نبرد تمدن‌ها و فرهنگ آغاز شده بسیار چهره جذابی از خود نمایان می کند و این در حالی است که اینها همان‌هایی هستند که در کشتار ۱۸۰ میلیونی کنار هم بودند.
نوبخت خاطرنشان کرد: در برخورد تمدن‌ها عنصر اصلی جذابیت یک تمدن فرهنگ نسبت به تمدن و فرهنگ دیگر است، چرا که تمدن و فرهنگ را نمی توان با سرنیزه بیان کرد.
سخنگوی دولت افزود: در تمامی کشورگشایی های تاریخ نیز که نگاه کنیم ابتدا تلاش شده با نمادهای فرهنگ و تمدن آن عصر مقابله شود.
وی تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های ایران این بود که هر هجومی بر او فائق آمد ، نهایتا فرهنگ ایران غالب شد و توانست جایگزین آن شود.
سخنگوی دولت ادامه داد: با این توضیح که امروز غرب به عنوان یک چهره جذاب فرهنگی است، حتی در کشورهای مسلمان و جهان سوم رسوخ کرده و به عنوان چهره برتر است وقتی به سابقه و پیشینه او مراجعه کنیم می‌بینیم این یک فرهنگی است که در همین عصر ۱۸۰ میلیون انسان را پاره پاره می کند و به دنبال آن هستند که کشورهای دیگر فرهنگشان را با او تنظیم کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور گفت: در چنین وضعیتی، کشورها برای توسعه یافتگی رقابت می‌کنند چراکه پس از فروپاشی شوروی، دیدگاهی در جهان مطرح شد که کشوری می تواند در فرادست بنشیند که توسعه یافته‌تر باشد.
نوبخت با بیان اینکه توسعه، محور امروزی همه کشورها شده است، افزود: امروز توسعه در عرصه‌های مختلف تعریف می شود هر چند در دوره دوم توسعه، دولت ها به جای پرداختن به یک برنامه جامع آن را به بخش غیردولتی واسپاری کردند و متوجه شدند که بخش خصوصی فقط در عرصه اقتصاد نیست و در همه عرصه ها باید حضور داشته باشد.
وی ادامه داد: حزب نیز از این جهت شکل گرفت که بتواند تعیین کننده بخش اراده ملی در عرصه سیاسی باشد و سازمان های مردم نهاد نیز از این جهت آمدند که بتوانند خواسته‌های اجتماعی را تحت پوشش قرار دهند.
فارس/سخنگوی دولت گفت: امروز در توسعه محدود به یک امر نیستیم و مطالعاتی که در توسعه ایران صورت گرفت حداقل ۶ بعد برای توسعه مطرح شده است که اگر به آن دست یابیم می‌توانیم در یک مقام فرادست قرار بگیریم و یکی از آن ابعاد، توسعه فرهنگی است.
نوبخت ادامه داد: آقای صالحی امیری که امروز به مسئولیت مرکز اسناد و کتابخانه ملی را برعهده دارد و همه به او افتخار می‌کنند قبل از این مسئولیت در جایگاه مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده که با جمعی در خصوص الگوی توسعه مناسبات برای ایران مشارکت داشته است.
وی ادامه داد: قبل از اینکه تیم دولت تدبیر و امید مسئولیت اجرایی را برعهده بگیرند ابتدا همه آنچه می‌اندیشیدند را در قالب مکتوباتی تحت عنوان کتاب‌های مختلف عرضه کردند البته زمانی این را مطرح کردیم که هیچ قصدی برای این که خودمان آن را اجرایی کنیم نداشتیم و تنها نگاهمان را ارایه کردیم.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: در آنجا الگوی توسعه ملی و مناسب و مطلوب ایرانی ـ اسلامی گفته می شد و بعدها با تغییر نامی که رهبر معظم انقلاب به درستی پیشرفت را جایگزین توسعه کردند و امروز تحت عنوان الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت مطرح است این الگو فراهم شده و ما امروز در چارچوب دیدگاه‌هایمان پیش می‌رویم.
نوبخت ادامه داد: دوستان گاهی شوخی می‌کردند و می گفتند مکتب نیاوران چون مرکز تحقیقات استراتژیک در نیاوران بود؛ ایده خود را نسبت به حکمرانی خوب بدهد و این ایده را در کتاب امنیت ملی و نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با قلم روحانی می بینیم که کاملا نگاه توسعه ای در آنجا دیده شده است.
وی با بیان این که زیربنای توسعه فرهنگ است نه اقتصاد اظهارداشت: رابطه وسیعی بین فرهنگ و اسناد ملی و میراث مکتوب وجود دارد که این فرهنگ باید به صورت حلقه به حلقه های دیگر و به صورت زنجیره در یک گستره تمدنی خودش را تعریف کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: رئیس‌جمهور در ابلاغ جدیدی که برای من به عنوان رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی صادر کرد تحول بنیادین در راهبری توسعه را برعهده این سازمان واسپاری کرد بنابراین سازمانی که به دنبال توسعه است باید بداند که این توسعه چیست که می‌خواهد آن را احیا کند و من رابطه وسیع بین فرهنگ و اسناد ملی را درک می‌کنم.
سخنگوی دولت گفت: من و آقای صالحی امیری در حاشیه روبروی باغ صاحب‌قرانیه که می‌نشستیم و تاسف می‌خوردیم که چطور سرمایه های این کشور که سرمایه ملی بود از بین می رود و انسان های فرهیخته مورد بی مهری قرار می گیرند و منابع زیرزمینی که مربوط به نسل های آینده است؛ بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار رفت و رشد منفی ۸/۶ درصد اقتصادی و تورم بالای ۴۰ درصد آمد.
نوبخت افزود: تردید ندارم که مسئولیت فعلی، آزمونی برای دلسوزی هایی که کردیم است تا بتوانیم نسبت به توسعه کشور اقدام کنیم.
وی در ادامه با اشاره به درخواست رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی برای توسعه این مرکز گفت: این درخواست را به صورت مکتوب برای من ارسال کنید؛ هیات دولت و رئیس‌جمهوری با نگاه توسعه‌ای که دارند اعتبارات لازم را اختصاص خواهند داد.

 

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=160590

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]