خبرگزاری آسوشیتدپرس (AP) در خبری تحت عنوان “ایران درهای استادیوم را تا حدی به روی زنان باز می کند” به انعکاس مصاحبه “شهیندخت مولاوردی” معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، با این خبرگزاری آمریکایی پرداخت.
جام/در این گزارش آمده است: «یک مقام ارشد دولت ایران به آسوشیتدپرس گفت که تعداد محدودی از زنان ایرانی اجازه خواهند داشت بازی های لیگ جهانی والیبال در تهران در اواخر این ماه را تماشا کنند. این بخشی از اقدام دولت برای اجازه دادن به زنان و خانواده ها برای شرکت در رویدادهای ورزشی مردان است.»
آسوشیتدپرس ضمن بیان اینکه “مولاوردی” مخالفان این طرح را “تندرو” خوانده، نوشت: «”شهیندخت مولاوردی” که از اعضای کابینه رییس جمهور “میانه رو”، حسن روحانی است، گفت که دولت امیدوار است از رویارویی با “تندروها” در این مسئله جلوگیری کند.
مولاوردی که سیاستمداری اصلاح طلب و فعال حقوق زنان است گفت در برخی ورزش های خاص مانند والیبال، بسکتبال، هندبال و تنیس، زنان مجاز به حضور در ورزشگاه خواهند بود. به هر حال او گفت که زنان هنوز مجاز به حضور در مسابقات فوتبال، شنا و کشتی نخواهند بود.»
در ادامه این گزارش به نقل مولاوردی آمده است: «حدس می زنم که تعداد محدودی از زنان، عمدتا خانواده های بازیکنان تیم ملی، بازی های والیبال (پیش رو) را تماشا خواهند کرد. اگر این موضوع چند بار عملا اتفاق بیافتد، نگرانی ها به طور کامل از بین خواهد رفت و ثابت خواهد شد که اجازه دادن به زنان برای تماشای ورزش های مردان، مسئله ساز نیست. اقدامات لازم برای جلوگیری از گسترش نگرانی در این زمینه باید صورت پذیرد. این مسئله ای است که می تواند به راحتی مدیریت شود تا به یک مخمصه تبدیل نشود.»
این خبرگزاری آمریکایی ادامه داد: «در اقدامی برای سنجش موقعیت، هفته گذشته، اجازه تماشای یک مسابقه بسکتبال مردان در تهران به برخی زنان داده شد. هرچند واکنش شدید فوری در این رابطه وجود نداشت، برخی از تندروها تهدید کرده اند که بلوایی عمومی برای جلوگیری از حضور زنان در مسابقه والیبال تیم ملی ایران و آمریکا در تاریخ ۱۹ ژوئن، به راه خواهند انداخت.»
آسوشیتدپرس افزود: «مولاوردی همچنین گفت که حضور زنان در مسابقات می تواند ناسزاگویی هواداران تیم ها را نیز کاهش دهد. او گفت: “حضور زنان و خانواده ها در ورزشگاه، فضای رسمی به وجود می آورد که قطعا می تواند جو ورزشگاه را متعادل کرده و به آن یک روح اخلاقی بدهد.”
در همین حال، مولاوردی گفت که برای تعیین سهمیه جنسیتی برای زنان در انتخابات اوایل سال آینده مجلس، تلاش می کند. در حال حاضر تنها ۹ نفر از ۲۹۰ قانونگذاران مجلس ایران را زنان تشکیل می دهند. او گفت: “این کمتر از ۳ درصد است. باید برای زنان در مجلس سهمیه جنسیتی وضع شود. آنچه ما پیشنهاد کرده ایم ۳۰ درصد از کرسی های مجلس است.”»
نکته جالب توجه در این گزارش، مانور فراوان آسوشیتدپرس بر روی مسئله بازداشت غنچه قوامی بود؛ غنچه قوامی شهروند ایرانیالاصل مقیم انگلیس در سی ام خردادماه سال جاری پس از آنکه برای تماشای مسابقه والیبال به ورزشگاه مراجعه کرده بود دستگیر و ساعتی بعد آزاد شد.
قوامی چند روز بعد برای پس گرفتن لوازم شخصی خود اقدام کرده بود که دوباره بازداشت شد.
به رغم اینکه بارها قوه قضائیه اعلام کرد بازداشت قوامی هیچ ارتباطی به والیبال و حضور زنان در ورزشگاه ندارد اما این مسئله به ابزاری برای تبلیغ و فشار علیه مقامات ایران تبدیل شد.
دادستانی تهران در پاسخ به حاشیه هایی که ایجاد شده بود اتهامات را اعلام کرد و در پایان متن هم توضیح داد:«دستگیری و تشکیل پرونده اتهامی برای غنچه قوامی، ارتباطی به موضوع حضور نامبرده در ورزشگاه آزادی و تماشای مسابقات والیبال نداشته و نامبرده صرفاً از جهت اتهامات منعکس در پرونده تحت تعقیب قرار گرفته است»
به گزارش ایسنا، متن اطلاعیه دادستانی تهران به شرح زیر است:
« در پی بازداشت فردی به نام غنچه قوامی از سوی دادسرای عمومی تهران و تشکیل پرونده برای نامبرده و انعکاس سوء این موضوع در رسانههای معاند، این دادستانی با اعلام اینکه مطالب منتشره برخلاف محتویات پرونده میباشد، در راستای تنویر افکار عمومی، بخشی از اقدامات متهم را به شرح زیر اعلام مینماید:
۱- در تاریخ ۳۰/ ۳/ ۱۳۹۳ متهم که واجد سابقه بازداشت قبلی بوده، به طور اتفاقی توسط ماموران پلیس مستقر در ورزشگاه، بازداشت میگردد. وی پس از بازداشت، مبادرت به عکسبرداری از مقر پلیس و افراد حاضر در آن جا مینماید. نامبرده در همان روز بدون قید آزاد میشود و در تاریخ ۳۱/ ۳/ ۱۳۹۳ که جهت دریافت اوراق هویتی خود مراجعه نموده بود، این بار از وی یک دستگاه تلفن همراه کشف میشود که حاوی تصاویر و فیلمهای متعدد مرتبط با عوامل جریان فتنه بوده است.
۲- در تاریخ ۸/ ۴/ ۱۳۹۳ با احضار متهم و برخی تحقیقات صورت گرفته، معلوم گردید نامبرده در فعالیتهای تبلیغی علیه نظام مشارکت داشته و ضمن ارتباط با دستاندرکاران و مرتبطین شبکههای ماهوارهای از جمله شبکه بیبیسی فارسی و اپوزیسیون خارج از کشور، در تجمعات و راهپیماییهای ضدنظام حضور داشته است.
۳- با تحقیقات مقدماتی و صدور کیفرخواست برای متهم، پرونده به دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارسال شد و پس از ارجاع به یکی از شعب و نقض بخشی از قرار صادره از سوی دادسرا، پرونده جهت رسیدگی مجدد به دادسرا اعاده گردید و با اظهارنظر بازپرس، معد اعاده به دادگاه شده است.
با توجه به مراتب فوقالذکر، دستگیری و تشکیل پرونده اتهامی برای غنچه قوامی، ارتباطی به موضوع حضور نامبرده در ورزشگاه آزادی و تماشای مسابقات والیبال نداشته و نامبرده صرفاً از جهت اتهامات منعکس در پرونده تحت تعقیب قرار گرفته است. ضمناً در این پرونده متهم دو وکیل دادگستری را برای دفاع از خود، معرفی نموده که وکلای مذکور و خانواده متهم در چندین نوبت با وی ملاقات حضوری داشتهاند.»