وی با اشاره به وفاق کامل شکل گرفته در مجلس درباره مسئله هسته ای و همداستانی فراکسیونهای مختلف مجلس در این رابطه تصریح کرد: این نشان می دهد که مسئله هسته ای در جمهوری اسلامی ایران به یک عزم ملی تبدیل شده است.
بروجردی با اشاره به محتوای طرح اصلاح شده کمیسیون امنیت ملی درباره صیانت از دستاوردهای هسته ای افزود: این طرح یک ماده واحده و دو تبصره دارد که با توجه به اهمیت بحث تحریم ها، در ماده واحده آن، ضرورت لغو یکپارچه همه تحریم ها در روز توافق مورد تاکید قرار گرفته است؛ بر این اساس، در روز انجام توافق همه تحریم ها باید به صورت یکجا و نه تفکیک شده برداشته شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: در ماده واحده همچنین با توجه به اهمیت حفظ محدوده های امنیتی و مراکز نظامی و حساس ما و نیز حریم دانشمندان هسته ای که سرمایه های ملی ما هستند، تاکید شده است که طرف مقابل نباید انتظار داشته باشد و نباید اجازه داده شود که به این اماکن و افراد دسترسی پیدا کنند و قصد بازدید داشته باشند؛ همچنین در بند دیگری از ماده واحده این طرح، بحث عدم محدودیت در انجام هرگونه فعالیت علمی و تحقیق و توسعه در حوزه هسته ای تصریح شده است.
مجلس با توافق دارای اشکال برخورد خواهد کرد
بروجردی گفت: در یکی از تبصره های این طرح آمده است که باید میان آنچه که توافق شده و قانون اساسی و منافع ملی ما تطبیق صورت بگیرد؛ یعنی توافق هسته ای باید به مجلس بیاید و مجلس با بررسی آن بر اساس قانون اساسی و دیگر مصوبات قانونی خود ازجمله این طرح، آن توافق را تایید یا رد کند؛ اگر تایید شد که ما نیز حامی توافق خوب هستیم و اگر هم اشکال داشت، حتماً مجلس برخورد خواهد کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: از دیگر نکات مهم در تبصره های این طرح نیز این است که وزیر امورخارجه موظف شده است، هر شش ماه یک بار گزارش روند تحولات مذاکرات و برنامه های هسته ای را به کمیسیون امنیت ملی ارائه دهد.
وی درباره میزان احتمال دستیابی به توافق هسته ای در موعد تعیین شده تصریح کرد: من بدون اینکه بخواهم درصدی برای احتمال توافق تعیین کنم، می توانم بگویم که احتمال توافق بالا نیست و این به دلیل زیاده خواهی طرف مقابل و مقاومت ماست.
بروجردی با بیان اینکه باید همه گزینه ها را مد نظر داشت، عنوان کرد: حداقل در این دوره ما به دنیا ثابت کردیم که اهل جنگ و زورگویی نبوده ایم و نیستیم و اهل منطق و تعامل هستیم؛ بدون تردید امروز دیدگاه جهانی نسبت به جمهوری اسلامی تغییر کرده است.