نمایندگان ۲۸ کشور اتحادیه ۲۷ خرداد ماه بر سر ادامه تحریمها به توافق رسیدند و با این حساب تائید این موضوع در گردهمایی وزیران خارجه کشورها در روز دوشنبه در لوکزامبورگ تنها حالت تشریفاتی خواهد داشت.
با این حساب به نظر نمیرسد در نشست سران اتحادیه اروپا در پایان هفته آینده میلادی، کنشی رسمی علیه مسکو صورت گیرد.
بنا به گزارشها از روسیه، کرملین گفته است به این حرکت واکنش نشان خواهد داد.
خبرگزاری روسی ریا، از قول سخنگوی کاخ کرملین، دمیتری پسکوف، نقل کرده است که مسکو تا زمانی که تمدید تحریمها رسما اعلام شود، منتظر خواهد ماند.
خبرگزاری رویترز میگوید به نظر میرسد روسیه نیز تحریمهای خود علیه اعضای اتحادیه اروپا را، از جمله در مورد واردات مواد غذایی از آنها، تمدید خواهد کرد.
جام/تحریمها علیه انرژی، صنایع دفاعی و بخشهای مالی روسیه از ژوئیه سال ۲۰۱۴ میلادی آغاز شده است.
به گزارش رادیو فردا، اتحادیه اروپا و متحدان آن در غرب، از جمله ایالات متحده، در پی الحاق شبهجزیره کریمه به روسیه و نیز آغاز و ادامه تنشها در شرق اوکراین، وضع تحریمهای خود را علیه مسکو آغاز کردند.
غرب، روسیه را متهم به حمایت از جداییطلبان در شرق اوکراین میکند. مسکو اتهام حمایت از جداییطلبان اوکراینی را رد میکند.
خبرگزاری رویترز میگوید ایگور سنچین، رئیس مهمترین تولیدکننده نفت در روسیه، شرکت روسنفت، که از متحدان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری آن کشور به شمار میرود، تحریمها را به زیان هر دو طرف دانسته است.
سنچین میگوید امیدوار است این وضعیت برای مدت خیلی طولانی ادامه پیدا نکند.
به گزارش دویچه وله، فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر امورخارجه آلمان در تماسی تلفنی با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود در روز چهارشنبه (۱۷ ژوئن) درباره ضرورت خاتمه درگیریهای نظامی در شرق اوکراین گفتوگو کرد. وزیران خارجه دو کشور درباره خطر گسترش درگیریهای اخیر در شرق اوکراین هشدار دادند.
کشورهای آلمان، روسیه و فرانسه در چهار ماه پیش توانستند جداییطلبان و دولت مرکزی اوکراین را وادار به قبول آتشبس کنند. اما توافق آتشبس میان طرفهای درگیر در ماههای گذشته بسیار شکننده بود و در هفتهی اخیر بار دیگر نبردهای خونینی میان شبهنظامیان جداییطلب و ارتش اوکراین در گرفت.
در هفته آینده قرار است وزیران خارجه آلمان، اوکراین فرانسه و روسیه بار دیگر درباره اوضاع اوکراین رایزنی کنند. به گفته سخنگوی وزارت امورخارجه فرانسه محور اصلی دیدار آتی اجرایی کردن مفاد قرارداد مینسک برای برقراری آتشبسی پایدار است.
مقامات ارشد ۴ کشور آلمان، فرانسه، اوکراین و روسیه تا کنون بارها برای حل بحران اوکراین و کاهش درگیریها با یکدیگر دیدار داشتهاند، اما هنوز بر سر راهکاری که امکان برونرفت از بحران کنونی را تضمین کند، به توافق نرسیدهاند.